LaStaVaZa De twijfelaars

Tamarind

Well-Known Member
Intussen ook negatief. Maar nu is het natuurlijk nog wachten op de tweede test van dag 11/12, en op Immigration, om ons visum nog aan te passen ;).
 

Tamarind

Well-Known Member
Yessss! Eerste weekend in Dunedin, wel quite the rollercoaster. De hereniging met de hond! Hij ziet er goed uit en lijkt wel te wennen aan zijn nieuwe woonst. We geven hem nog wat tijd en gaan wat oefenen voor we hem hier ook alleen laten, daar heb ik nog wel een weekje voor. Verder blij met ons huurhuis, de landlord is ons komen ophalen aan de luchthaven en heeft met ons de eerste boodschappen gedaan, wel lief! Nu gebruiken we zijn extra auto aan een schappelijke km vergoeding, dat maakt dat we geen huurauto nodig hebben en dat we tijd hebben om rustig uit te kijken naar een interessante koop. Het links rijden in een vreemde auto in een vreemde stad is toch best stresserend! Ik ben daar geen held in, dus al blij dat ik overal heelhuids ben geraakt. Het went wel zachtjesaan, dus hopelijk kan ik weer goed slapen binnenkort ;). Het huis is dus fijn ingericht, met heel mooi uitzicht op de baai/haven. Komende van een passiefhuis in België is de aanpassing wel dubbel zo groot naar een niet zo goed geïsoleerde woning (enkel glas is nog altijd standaard in NZ...) met een houtkachel en een verwarmingsunit (zo'n airco/heating ding). Als de zon schijnt is het hier superwarm (tot 26 graden binnen) maar dan koelt het supersnel af, vanochtend was het net geen 15 graden bij het opstaan (auwch) maar het warmt wel snel op met die unit. Er is hier dus zeker een gat in de markt voor passiefhuizen ;) (werkt hier volgens mij nog veel beter dan in België/Ned want meer zon in de winter -- ja zelfs in Dunedin lol), komt ook wel op, maar traagjes...

Goed, tot zover huis, hond en auto. De wederhelft is vandaag met zijn werk gestart, altijd spannend, zo'n eerste werkdag. Ik heb dus nog een week (en misschien langer) voor de start. Maar ik heb wel al een stafvergadering gepland op vrijdag en een drink op woensdag, dus het schiet wel op ;). De ochtendspits was wel lachen -- er rijden wat auto's rond = ochtendspits, heb ik de indruk. Ik kan wel appreciëren dat er plaats is, ook in de stad, en de redelijk logische (beetje Amerikaanse) wegorganisatie helpt wel (het is wat anders dan rijden in Brussel bvb).

Maar goed, we weten dat die eerste weken een beetje gek zijn, met zoveel nieuwe indrukken dat je halfweg door de dag al verzadigd bent. Stap voor stap en dag voor dag. En zicht op de haven, wandelen langs de oceaan, genieten van een dagje zon op het einde van de winter hier -- dat doet deugd. Af en toe moeten we nog eens in een wang knijpen om te geloven dat we hier echt zijn! De afgelopen maanden waren me het ritje wel...
 

Roels

Active Member
Wat fijn dat jullie nu lekker vrij kunnen bewegen en jullie nieuwe woonplaats, en nieuwe leven, echt kunnen beleven. Ik was in 2012 in Dunedin en vond het een leuke plaats (Cadbury factory anyone?). Heel veel plezier, geniet ervan! Ik heb in ieder geval weer een nieuwe woord geleerd: passiefhuis.
 

Tamarind

Well-Known Member
Nog een korte update: we kregen afgelopen vrijdag nieuws van Immigration, toch iets sneller dan verwacht, dat onze visa status werd geüpdatet naar 'resident'. Ik kon dus gisteren beginnen werken, zoals gepland, wel zo fijn. Vandaag was ik thuis omdat het toch handiger lijkt om mijn deeltijdse plek aan de universiteit in 3 dagen te doen, dus voorlopig ga ik woe-do-vrij. Op ma-di zou ik graag als huisarts aan de slag gaan, daarvoor had ik vandaag een eerste sollicitatiegesprek op een vrij grote groepspraktijk: 8 huisartsen en een totaal van 35 mensen die er werken, ook een heel pak deeltijds, maar toch best indrukwekkend. Het is nog even afwachten of ze een 0.4 FTE zien zitten, meestal mikken ze op 0.5, maar ik wil het mezelf niet te moeilijk maken ;). Uit ervaring weet ik al dat de combinatie van de twee altijd leidt tot meer dan een fulltime, dus ik probeer goed mijn grenzen aan te houden.

De wederhelft is intussen al iets meer dan een week bezig, en die werd er echt ingegooid gezien de druk achter het project. Wel een fijn team waar hij zich al vrij goed in thuis voelt, maar het is wel doorwerken en deadlines proberen te halen. Gezien ik toch nog even deeltijds aan het werk ben vooraleer het papierwerk in orde geraakt om als huisarts te werken, komt dat wel goed uit om wat extra tijd te hebben voor geregel, administratie en de huishoudelijke taakjes.

Naast de resident status zijn we ook officieel geregistreerd bij de Belgische ambassade in Canberra. Heel benieuwd of ze eind dit jaar de biometrische check laten doorgaan voor paspoorten in Christchurch, want eind 2021 moeten we een nieuw Belgisch paspoort hebben (en alle residenties daaraan laten linken, dat wordt ook nog een gedoe). Normaal kan dat dus in Christchurch, maar door Covid-19 zijn alle registraties op verplaatsing voorlopig niet doorgegaan. Ja, en wij kunnen ook niet naar Canberra momenteel natuurlijk. Dat wordt nog interessant ;).

Verder hebben we al genoten van het strand (met zeeleeuw, jawel), worden we steeds beter in vuurtjestook :p en proberen we onszelf vooral wat tijd te geven om te settelen. We hoeven niet alles in week 1 gezien te hebben (wat je soms wel zou willen).

Ik ga het hierbij laten voor die 'korte' update echt een grove leugen wordt :p.
 

afterbang

XPdite Sponsor
Eerste update ooit zonder het woord ‘afwachten’ er in? :)

Hey, wellicht zien we je dan toch nog een keer in Canberra ;)
 

Tamarind

Well-Known Member
@afterbang Nu je het zegt, een post zonder wachten! Behalve dan nog op onze spullen uit België lol. Trouwens aan jullie moeten denken, want dit weekend zijn we uit eten gegaan met mensen uit, jawel, Canberra, die sinds feb hier in Dunedin wonen. Een etentje onder newbies ;).
 


OFX
Top