Merry-go-round to & in OZ

We kopen zelden brood dus geen kenner ;) Maak zelf meestal iets voor brekkie of lunch. (Vegetarische quiche van Amandelmeel. Salades etc. Maar brood. 1x in de maand wellicht?)
 
Ik hoorde toevallig vd week hier op de radio in NL het volgende: een meisje was met haar vriend in de stad en kon nergens plassen, dus besloot ze ten einde raad maar ergens in een steegje te gaan zitten met haar vriend op de uitkijk. De vriend zei dat de politie er aan kwam en liep druk te gebaren, maar ze kon niet meer stoppen en werd op de bon geslingerd. ze kreeg echt een mega boete. Dit werd helemaal landelijk nieuws. Dus hopelijk zit er eindelijk wat beweging in en wordt het probleem onderkend door de regering, want het is echt te absurd voor woorden.

Over brood: ik kocht in OZ altijd van dat witbrood met extra toevoegingen zodat het je nog een beetje vulde, was ook prima te eten zonder toaster, maar ongetwijfeld heel chemisch..
 
Ik koop gewoon brood in de supermarkt. Het is niet helemaal hetzelfde soort brood als in Nederland, maar het is pretty decent. Koop ook kaas en sinds kort heb ik ook (met succes) Australische pindakaas aangedurfd. Met name de eerste paar weken hier zeiden we tegen elkaar dat we op ontdekking moesten. Australië zou thuis worden, dus we vonden dat dat betekende dat we wat dingen moesten proberen. Helaas heeft dat ook een paar keer geresulteerd in afgrijselijke dingen, maar inmiddels mis ik niks meer. Of naja, één ding dan...

LAYS-IN-THE-OVEN-MEDITERRANEAN-HERBS-70g.jpg
 
That's the attitude ;) Embrace de verschillen. Met soms de tegenvaller, soms de positieve verrassing ;) Enjoy. Hoop snel bij te praten met jullie!

(En hier ook kaas van de Aldi en/of Woolies: zwarte verpakking 'Tasty' of Bega Tasty of zoiets)
 
Last edited:
That's the attitude ;) Embrace de verschillen. Met soms de tegenvaller, soms de positieve verrassing ;) Enjoy. Hoop snel bij te praten met jullie!

(En hier ook kaas van de Aldi en/of Woolies: zwarte verpakking 'Tasty' of Bega Tasty of zoiets)

Ja we moeten dringend jullie kant op! Zien steeds die foto's voorbij komen op Facebook, ziet er helemaal niet zo gek uit dat Canberra.
En inderdaad, ik ga voor Bega. Prima kaas ;)
 
Ja we moeten dringend jullie kant op! Zien steeds die foto's voorbij komen op Facebook, ziet er helemaal niet zo gek uit dat Canberra.
En inderdaad, ik ga voor Bega. Prima kaas ;)

Gezellig! Komen Wij een keer naar Melbz. Zijn wij ook maar één of twee dagen geweest indertijd. De temp in CBR kruipt ook richting de twintig. Dus het kan langzaam maar zeker ;)

Anders dan in QLD waar we nu zitten. Al 30 graden op de thermo :eek:
 
Vakantie in eigen land. Het is al even geleden dat we een langere vakantie in eigen land hadden gedaan (in Nederland bedoel ik dan) Maar in ons nieuwe thuisland is vakantie in eigen land wel een beetje de standaard. Gezien het feit dat Australië ongeveer 4000 bij 3000 kilometer is kunnen we nog even vooruit in eigen land
1f642.png
:)

In 2001 begon onze eerste Australia trip in Noosa, en nu we hier echt zitten leek het ons leuk om dat als 'doel/excuus' te kiezen voor een roadtrip. Aan kleine 1500 kilometer enkele reis. En aangezien we de regio tussen Canberra en Noosa nog niet bezocht hebben kwam dat mooi uit.

Wat hebben we de afgelopen twee weken geleerd? Australia is heel groot, soms heel saai maar vooral heel, heel mooi. Verassend mooi soms. Niet dat we dit allemaal niet wisten. Maar toch... het is hier heel mooi (en sommige stukken wat saai) De route naar het noorden hebben we door het binnenland gereden, en dat is soms een hele grote Flevopolder of zo. Eindeloze landerijen als er voldoende water in de buurt is, of verdroogd grasland met wat koeien als er minder water voorhanden is. Om de 100 of 200 kilometer onderbroken door een gehucht met in willekeurige volgorde: Een stoffige bar/motel, een winkel van sinkel/tankstation en een openbaar toilet (ja daar is tie weer: Het openbaar toilet!) Allemaal niet heel spannend, wel heel rustgevend/geestdodend na veel drukke en spannende maanden.

Na ruim twee dagen sturen botsten we weer tegen de kust aan in Hervey Bay een nogal lelijk plaatsje maar wel met een vloot walvissen voor de deur. Dus dan sla je je er maar doorheen tot je in de haven bent waar we vervolgens ontdekten dat de boot niet ging vanwege zwaar weer. Maar dat soort zaken zorgen weer voor andere verassingen want dat bracht ons in het superleuke en oud hip Maryborough om de dag erna toch nog de zee op te kunnen.

Hoe brengen we eigenlijk de nachten door? Nou, in de laadbak van de auto. Met de klep open is de laadbak ruim 2 meter en met een op maat gemaakte matras ligt dat heerlijk! Geen gedoe met tent opzetten, over scheerlijnen struikelen enz. Onze 'go anywhere mini-camper'! En om het verhaal compleet te maken, vaak staan we gratis, in de natuur, een leeg stuk land of op het strand. Met enige regelmaat keren we terug naar een camping voor een goede douche en aanvullen van de watertank. Australië is niet een goedkoop land (ongeveer gelijk aan NL) maar je kunt het wel heel goedkoop maken! En het gekke is, de goedkoopste/gratis plekken zijn vaak het mooist!

Na onze walvis 'jacht' zijn we al zig-zaggend van kust naar achterland en weer terug naar kust, afgezakt door noord en midden New South Wales. Een hoek waar we in het verleden nooit geweest zijn en dat was toch wel heel verassend zeg! Ontzettend veel bos, heuvels en zelfs enorme grote en oude afgesleten vulkanen. Met in de vele valleien grote stukken regenwoud (dat verwacht je niet 1-2-3 in dit deel van Australië) verder naar het zuiden weer overgaand in een soort van sub-tropisch fjorden landschap.

Net voor Canberra maak je dan nog het echte Australië mee; een paar uur stil staan op de snelweg. Niet vanwege vakantiedrukte. Maar omdat er een bushfire de weg oversteekt. Dacht je het allemaal al een keer meegemaakt te hebben, op de valreep toch nog een nieuwe 'belevenis'.

Wat hebben we dan allemaal nog MEER geleerd?

- Naast alle dodelijke beestjes ook planten en bomen je proberen te vermoorden (stinging trees)
- De Wereldkampioenschappen Mountainbiken kun je gewoon online langs de snelweg kijken (Dus voor TV hoef je niet thuis te blijven!)
- Je kunt met Alice OVERAL komen en dus kamperen
- Vroeg opstaan is fijn
- Krokodillen komen verder naar het zuiden dan je denkt
- Wie heeft eigenlijk ooit bedacht dat we op walvissen moesten gaan jagen?
- Er is verdomd meer regenwoud in Australië dan verwacht
- Dat je uit moet kijken als je 's nachts naar het toilet gaat. Killer Kikkers wachten je op!

Tot de volgende!
 
gaaf om te lezen! herken een hoop!

Heb zelf de oostkust Cairns - Melbz 3x mogen afleggen. 2x via de coastal route en gestopt in alle noemenswaardige plaatsen, en 1x via de inland road via emerald en roma, wat ook onwijs tof was en compleet anders. Zelfs nog trajecten 200 per uur gedaan. locals hadden ons exact beschreven vanaf waar dat safe was. " If you see the green sign do the speed limit. police from there on" Wel gevaarlijk met al die roos trouwens.

Keep us posted
 
Back
Top