Permanent visa is niet permanent.

Hanne

New Member
Laatst Maart gingen wij weer naar Nederland voor een bezoek. Bij de douane controle in Sydney werden wij tegen gehouden met de mededelingen dat ons permanent visum niet geldig zou zijn als wij weer Australie wilden binnen komen. Wat blijkt: na 5 jaar jaar moet je je permanente visum opnieuw activeren door het betalen van $380.-- per persoon. Kan online gedaan worden. What a rip off!!!
Henry
 

Kims

Well-Known Member
Het is wel een permanent visum, mits je het land niet uitgaat ;)

Als je inderdaad het land uit wil na 5 jaar moet je een "Resident Return Visa" hebben (en moet je 2 van die 5 jaar in Australië zijn geweest). Heb het nu 2x aan moeten vragen.

Het alternatief is 2 Australiër worden, dan hoeft het niet... :rolleyes:
 

slatsr

Well-Known Member
Laatst Maart gingen wij weer naar Nederland voor een bezoek. Bij de douane controle in Sydney werden wij tegen gehouden met de mededelingen dat ons permanent visum niet geldig zou zijn als wij weer Australie wilden binnen komen. Wat blijkt: na 5 jaar jaar moet je je permanente visum opnieuw activeren door het betalen van $380.-- per persoon. Kan online gedaan worden. What a rip off!!!
Henry
Dan had je je visum goed moeten lezen, daar staat een datum van last entry op. Je hebt geluk dat ze je het land in hebben gelaten.
 

afterbang

XPdite Sponsor
Hte klinkt wat vreemd ja dat een PR niet meer geldig is na 5 jaar voor travel. Maar op je PR visum staat ook een einddatum. En ja, mijn mening is dat het een fijne bron van inkomsten is voor Australia. Maar wees blij dat ze je er op attendeerde! Anders had je bij terugkomst voor een verassing gestaan ;)
 

Sand

Member
As an Australian citizen moet je een passport hebben om in en uit te reizen. Een RVV is een Resident Return Visa..... oftewel zoiets als een 'passport' for permanent residents...
 

Tim911

Well-Known Member
Misschien een N00bvraag maar waarom zou je na 5 jaar nog steeds een PR visum hebben ipv een citizenship? Of heeft dat te maken met dat je dan je NLschap gedag moet zeggen?
 

JP2017

Member
Misschien een N00bvraag maar waarom zou je na 5 jaar nog steeds een PR visum hebben ipv een citizenship? Of heeft dat te maken met dat je dan je NLschap gedag moet zeggen?
Zover als ik weet moet je dan je NLschap opzeggen. Omdat NL geen 2 nationaliteiten accepteert.
 

afterbang

XPdite Sponsor
Na 5 jaar verloopt je originele visa (iig een 189/190)
Als je daarna niets aanvraagt mag je wel gewoon hier blijven. Dat staat ook op je Grant.
Maar inreizen is niet mogelijk omdat je originele 189/190 verlopen is en je geen ander visum hebt.

Je wordt niet automatisch Citizen na 4 jaar. Dus als je niet de citizenship track gedaan hebt (wellicht omdat je je NL-schap niet wilt verliezen) dan heb je niets om op binnengelaten te worden.

Maar hoera! Voor een paar honderd dollar doet Immi een kleine administratieve handeling en, Voila. Een reisdocument (sarcasm mode off)
 
Last edited:


OFX
Top