Verkenning Emigratie

Yolanda

Member
Het is alweer een tijdje geleden, en daarom tijd voor een update. Inmiddels zijn we een weekje terug van onze verkenningsreis en helaas voelt het al alsof we nooit weg geweest zijn. Maar gelukkig hebben we heel veel mooie foto's en herinneringen om onze geweldige reis te herleven!!!

Zoals jullie weten wat mijn hoofddoel van de reis, mijn vriend te overtuigen hoe geweldig mooi australie wel niet is. En ja hoor het is gelukt!!!! Hij is niet meteen zo dol enthausiast als ik, maar hij ziet het in ieder geval wel zitten om voor ministens 4 jaar te gaan ontdekken of we het kunnen maken in Australie. Dat klinkt iets minder permanent, maar 4 jaar is lang genoeg voor 1) een mooi avontuur of 2) iets op te bouwen waarop je daarna kan doorgroeien.

Tijdens onze reis zijn we via Sydney, blue mountains richting Byron bay, gold coast en sunshine coast gegaan. Hoe noordelijker we gingen hoe enthausaister mijn vriend werd. Bij omgeving Brisbane waren we er allebei wel uit, dat dat het gebied is waar we ons willen zouden willen gaan vestigen.
Na het bezoeken van enkele hele mooie casino's en enkele werkgevers werd ons duidelijk dat ik geen kans maak op gesponserd visa en waarschijnlijk ook niet op skill list sta. Maar mijn vriend kreeg bij melding van recruitment bureau meteeen een solicitatie gesprek en waren ze erg enthausiast over, dus dat was stuk positiever.

Het werkveld is wel heel anders, dienste van 12 uur achter elkaar, maar daardoor heb je natuurlijk ook meer vrije dagen (als je 40 uur per week werkt). Volgens de recruiters was het zaak om op komende vacatures te reageren en dan zou hij een sollicitatie gesprek krijgen via skype. Maar na het lezen van alle tegenslagen van Katja en max, wil ik toch ook graag verkennen of een 189 geen optie is. Ik hoor jullie al denken al die moeite en investering voor maar 4 jaar, nou ik ben erg positief en ga er vanuit dat hij na 4 jaar niet meer terug wil naar nederland.

Dus al met al was het een zeer nuttige reis, met veel nieuwe leuke contacten met Frits, Red-dust en Janneke!!!!! Bedankt voor jullie gastvrijheid en leuke verhalen! Het heeft zeker geholpen om een beeld te vormen.

Nu op naar de volgende stap, contact zoeken met migratie bureau en alle kijken of 189 ook een optie is, en daarnaast in de gaten houden of er vacatures komen die aansluiten. Maja voor allebei moet je toch aan de slag met je ielts, documenten verzamelen en vooral veel geld sparen!!!
 

afterbang

XPdite Sponsor
Fijn dat het allemaal op zijn plek gevallen is!

Aangezien je de flexibiliteit wilt hebben om na 4 jaar eventueel toch te blijven lijkt me een 189 geen verspilde moeite. En als dat niet kan is een 457 een goede start!

Succes met de vervolg stappen en hou ons op de hoogte:up:
 

Katjavdl

XPdite Sponsor
Goed om te horen, dat jullie een leuke tijd hebben gehad!
Nu wordt het dus serieus.... kijken of er een visum is voor jullie. Heel veel succes met deze eerste belangrijkste stap.
 

Yolanda

Member
Hallo allemaal,
Vandaag helaas slecht nieuws ontvangen van VISA bureau, onze beide beroepen staan niet op de sol list. We hadden goede hoop dat beroep van me vriend op de lijst zou staan, maar helaas.

Maar we geven niet op, we gaan kijken of we via sponsered VISA via werkgever een optie is, hadden we gezien de nadelen liever niet willen doen, maja
Verder kijken welke ander opties er nog zijn! Dus als iemand nog tips heeft!
 

Thijsvr

Well-Known Member
Hallo allemaal,
Vandaag helaas slecht nieuws ontvangen van VISA bureau, onze beide beroepen staan niet op de sol list. We hadden goede hoop dat beroep van me vriend op de lijst zou staan, maar helaas.

Maar we geven niet op, we gaan kijken of we via sponsered VISA via werkgever een optie is, hadden we gezien de nadelen liever niet willen doen, maja
Verder kijken welke ander opties er nog zijn! Dus als iemand nog tips heeft!
Helaas van de beroepen, maar misschien is sponsoren inderdaad een goed alternatief. Geeft ook wat zekerheid als je hierheen komt en meteen een baan hebt.
 

afterbang

XPdite Sponsor
Balen, maar goed, dit soort dingen horen er vaak wel bij. Een makkelijk weg naar een visum is vaak maar voor enkelen weg gelegd. Goed dat je verder wilt kijken.

Hopelijk helpen de contacten die je gelegd hebt!
 

Janneke61

Well-Known Member
Ja dit is wel vreselijk balen en eigenlijk had ik het niet verwacht, gezien de technische studie en specifieke werkervaring van je vriend. Natuurlijk is een skilled visum een betere optie qua visum, maar een 457 is ook echt niet slecht. Het is voor velen hier een opstap geweest naar een permanent visum en er zijn hier nog meer mensen die een omweg hebben moeten maken. Geef de moed niet op!
 

Yolanda

Member
Weet iemand wat de health check precies inhoud? Wat checken ze precies en wanneer zou je afgekeurd kunnen worden?
 

afterbang

XPdite Sponsor
Weet iemand wat de health check precies inhoud? Wat checken ze precies en wanneer zou je afgekeurd kunnen worden?
Je wordt afgekeurd als je een ziekte of aandoening hebt die een gevaar op levert voor de volksgezondheid (TBC bijvoorbeeld) of als je (en dat heb ik niet zwart op wit, is een vermoeden) ontzettend veel kosten voor de Australische maatschappij gaat kosten.

Ik zou me er niet te druk over maken. Ik ken hier (in heel wat jaren) xpdite niemand die daar op afgekeurd is.
 

Maluka

XPdite Sponsor
Dat vermoeden is correct @afterbang. Lange tijd geleden is van iemand hier op het forum het visum niet toegekend omdat zij op dat moment zwanger was van een zoontje met het syndroom van Down.
 

Tekkel

XPdite Sponsor
Mijn vrouw heeft Auto-immune hepatitis. Dat was geen problem.
Wel met verklaring van de specialist, dat het onder controle was/is.
 

afterbang

XPdite Sponsor
Dus als bvb autisme of een zware rug operatie gehad hebt in verleden moet het geen probleem zijn?
Ik ben geen panel arts dus dat kan ik je niet beloven. Maar autisme is niet iets wat een risico voor de volksgezondheid is noch hoge kosten met zich mee brengt volgens mij. Als die rug nu OK is zou dat volgens mij ook geen issue moeten zijn (zie antwoord Tekkel)
 

FritsC

XPdite Sponsor
Ik heb zelf een hartoperatie ondergaan op jonge leeftijd. Geen probleem. De keuringsarts heeft natuurlijk wel contact opgenomen met de behandelend arts om een en ander te verifieeren.
 

Lamarck

Well-Known Member
Ik zou het goed navragen. Ik meen me te herinneren dat autisme wel problemen op kan leveren. Google eens op visa health check autism. Er is iets van een waiver nodig?
 

Janneke61

Well-Known Member
Het lijkt me dat het ook uitmaakt over welke vorm van autisme het gaat. Er bestaat een enorm verschil tussen de verschillende vorm van autisme. Zolang je goed kunt functioneren lijkt me een autistische aandoening geen probleem, maar inderdaad iets om wel goed uit te zoeken.
 

Yolanda

Member
Heeft iemand een link naar de lijst van documenten die je moet aanleveren voor een EOI in te dienen voor een 190 visa?
 

Yolanda

Member
Hallo allemaal,
Het is alweer een tijdje geleden dat we een update hebben gestuurd. We hebben na onze reis vorige jaar een vakantie filmpje gemaakt met aan het einde de melding dat we proberen naar Australie te gaan emigreren. Nadat we navraag bij verschillende visum agents hebben gedaan. Na vele verschillende berichten en second opinions bleek dat Ik wel voldeed aan de eisen maar alleen voor Tasmanie (en daar een baan aanbieding moest hebben) en dat luc met zijn beroep zowel in aanmerking komt voor een 189, 190 en 489 visa. Een 189 visa valt echter weer af omdat we te weinig punten hebben. Maar de opties voor een 190 en 489 visa blijven nog steeds open. Omdat het 489 visa tijdelijk is en extra (medische) kosten met zich meebrengt hebben we besloten om voor een 190 visa te gaan voor NSW.

Na veel twijfel (aan luc zijn kant) heb ik hem toch weten te overtuigen dat hij in de mogelijkheid is om zijn engels op te krikken tot een 7 voor alle scores. (dit wordt een enorme uitdaging) maar met wat engelse cursussen en bijles moet het vast wel ooit lukken. Fingers crossed!!!!
Voor het 190 visa moet luc 3 jaar werkervaring hebben, die hij in september 2018 heeft, vandaar dat we vanaf nu volop bezig gaan met het visa proces. Omdat we zo snel mogelijk naar australie willen, hebben we ervoor gekozen om JustMigrate in te schakelen, Tamara heeft ons vorige jaar ook onze visum opties uitgezocht en we waren erg tevreden (dus hopelijk blijft dat zo!)
Zij gaat ons helpen om:
1) alle benodigde documenten te verzamelen en daarna te laten vertalen
2) TRA proces
3) skills assessment
4) state nomination
5) visa application

Ik ben heel benieuwd hoe ons visum proces gaat verlopen! Hopelijk kunnen we rond 2020 die kant op.
In de tussentijd zijn we aan het discussiëren over waar in NSW we willen gaan wonen, tot nu toe hebben we 2 opties:
1 is rond sydney omdat er veel werk is (maar ook hoge prijzen)
2 is net onder de gold coast over de grens van NSW (in buurt van Tweed shire/Byronbay) omdat we dan dichtbij Brisbane/Sunshine coast zijn waar we meerder mensen kennen, en graag in de toekomst in Brisbane/goldcoast willen werken.

Dus als iemand ons kan vertellen hoe is om te wonen in gebied van Tweed shire/Byron bay en hoe is het is met werkgelegenheid daar, let us know!!

In de tussentijd is ons gezin ook nog uitgebreid met een goedlikse en knuffelige golden retriever puppy! Inmiddels al weer 9 maanden oud en een stuk groter. Ook zij gaat mee op onze grote reis en gaat de komende zomer alvast kennismaken met een surfplank, zodat ook zij zich in aussie thuis gaat voelen :p

Keep you posted!
 


OFX
Top