wat te regelen voor emigratie buiten het visum

Claire, ik zie dat je al snel eerst naar Indonesie gaat, ook heerlijk!!!

Ik ben daar lang geleden ook geweest, had ik ook zomaar kunnen aarden.

Je zit dan dus al aardig in de buurt.
als ik je niet meer spreek , fijne tijd daar!!!

(ja fijn al die injecties) :x
 
Misschien nog een handige tip. Ziekenhuizen geven vaak van een bepaald onderzoek of operatie een engelstalig verslag af, zomaar gratis. En ook specialisten willen nog wel eens een engelstalige brief schrijven over medicatie enz voor hun collega's in Oz. Maak daar gebruik van bij je huisarts of behandelend specialist. het heeft voor Australie verder geen waarde want je hebt je medicals al gedaan, maar als je bijvoorbeeld een keer naar een specialist moet dan heeft die voldoende info over je medische staat zeg maar.
 
Heb vandaag de opvang van de kinderen opgezegd en gelijk maar bij de belastingdienst de zorgtoeslag stop gezet per 1 juni....anders moeten we dat weer terug gaan betalen!

Sacha
 
Dank je wel lizzyhas,mn armen doen niet zo'n pijn meer,maar liever dit dan ziek worden.

En die brief van de medisch specialist is idd een goeie tip,die krijgt mijn man volgende week van zijn cardioloog en huur/zorg toeslag stopzetten>kreeg vandaag toevallig bevestiging dat ze beide per 1 april zijn stopgezet.
 
Neem alleen een medisch dossier mee voor dingen die nu nog spelen dingen die je in het verleden hebt gehad zijn veelal (echter niet altijd!) niet meer van belang. Daarbij zal een arts toch zelf altijd onderzoek doen dus echt veel zin heeft het meestal niet...... Neem echter geen vertaling mee, onnodig en een verspilling van geld. Bijna alle artsen hebben een elektronische database waar de belangrijkste gegevens van elke patient in staan. In geval van nood kan elke arts in Aus deze gegevens vanuit Ned 24 uur per dag boven water krijgen. Je kan beter wel aangeven dat je naar het buitenland verhuist.

Voor de rest zie ik het nut niet in van een internationaal rijbewijs. Indien je op een PR binnenkomt moet je toch binnen 3 maand een australisch versie aanvragen. Auto huren en kopen kan gewoon met een Nederlands rijbewijs hoor!

En dan dingen als pil/spiraaltje tandarts enz enz Australie is geen derde wereld land en deze dingen zijn hier allemaal erg makkelijk en snel te krijgen hoor!

Nee mijn tip is geniet van de laatste momenten in Nederland en alle familie en vrienden want hier loopt alles wel los  :wink:

Chantal
 
Is het moeilijk om zo'n australisch rijbewijs aan te vragen? Moet je bijv opnieuw examen doen, of is het een kwestie van ergens een nieuw pasje/papiertje aanvragen? Hoeveel kost dit ong.
Groetjes
 
[quote author=Gwen link=topic=9700.msg135341#msg135341 date=1238059929]
Is het moeilijk om zo'n australisch rijbewijs aan te vragen? Moet je bijv opnieuw examen doen, of is het een kwestie van ergens een nieuw pasje/papiertje aanvragen? Hoeveel kost dit ong.
Groetjes
[/quote]

zoals ik begrepen heb is het met een internationaal rijbewijs piece of cake, gewoon kwestie van omzetten, zo een internationaal rijbewijs haal je bij de ANWB, kost 14,95 en 1 pasfoto, valt mee he.
 
Hmhm ja zeker. Maar betekend het dan dat als je een internationaal rijbewijs hebt, je het zonder kosten om kunt laten zetten in een australisch rijbewijs?
 
[quote author=lizzyhas link=topic=9700.msg135347#msg135347 date=1238062110]
zoals ik begrepen heb is het met een internationaal rijbewijs piece of cake, gewoon kwestie van omzetten, zo een internationaal rijbewijs haal je bij de ANWB, kost 14,95 en 1 pasfoto, valt mee he.[/quote]

Dat is dan 14,95 en 1 pasfoto te veel...... Mijn papieren oude Nederlandse rijbewijs is 15 okt 2008 gewoon omgezet in een Australische versie. Nederlandse kreeg ik ongeschonden weer mee en Aus versie heb ik voor 3 jaar gekocht, 10 jaar was ook een optie.

Maar eh probeer eerst eens de search functie want over dit soort standaard dingen is al zo veel gepost! Niet dat ik niet wil reageren maar soms is het zo dubbel en onzinnig  :smile:
 
wat nog meer te regelen;

alle telefoonnummers uit je mobiel op papier zetten: mijn telefoon wijgerde zelfs het adressenboek in te gaan toen ik op een WHV naar Oz ging. Een Nederlands mobieltje werkt daar niet....
 
Een nederlandse mobiel werkt er wel. Het hangt er vanaf welke je hebt. In europa wordt namelijk meestal 900 of 1800 Mhz gebruikt en in Amerika bijv 1900Mhz. Als je mobiel dat niet ondersteunt dan doet ie het ook niet in dat land.

Altijd handig dus om dat bij aanschaf te checken. Tegenwoordig zullen zeker de wat duurdere modellen dat allemaal ondersteunen voor de meeste landen.
 
Gwen: voor 6 maanden zou ik mijn rijbewijs niet omzetten. Mag officieel ook niet want je moet een PR hebben voordat je dit kunt doen.
 
Ooh dat was ik ook niet van plan hoor Alie  :smile:.. Wel even een internationaal rijbewijs halen bij de ANWB.. maar vroeg het me gewoon af voor 'later'  :wink:
 
Internationaal is dan niet nodig (internationaal zonder het normale rijbewijs is toch ongeldig) - als je het wilt laten omzetten naar een aussie rijbewijs.
 
Toen ik aan het backpacken was had ik ook zo'n internationaal ding. Maar het domme van dat internationale rijbewijs vond ik eigenlijk  dat sommige helden  :evil: (lees politiepet dragende mannen in pak) niet in de gaten hebben wat het precies is. Staan ze er dom naar te kijken :? en vragen zich af wat het is.

De keren nadat ik deze politiepet aan mijn raam  :cool: had staan heb ik direct mijn nederlandse rijbewijs laten zien en toen was alles meteen goed.  :roll:

Waarom je dan een internationale nodig hebt snap ik niet hoor. je kan best zonder.

Maar heb je dan wel zo;n ding nodig als ik mijn rijbewijs naar een ozzie rijbewijs wil laten omzetten?
 
Ik denk dat ik hem toch maar voor de zekerheid aanvraag voor mijn stage. Mss ga ik daar nog wel auto rijden, en voor die 15 euro hoef ik het dan ook niet te laten..
 
ik heb ook al een paar keer zo'n internationaal rijbewijs gehaald. Ik heb de indruk dat die alleen in Nl verkocht worden of zo :)
80% kijkt/vraagt er niet naar, en de overige 20% weet niet wat het is als ze het zien... nuttig zo'n ding!
 
Back
Top