Bear vertrekt naar Adelaide 22 October 2006

Status
Not open for further replies.

Bear

Adelaide SA for too bloody long ;-)
XPdite Sponsor
Hoi luitjes
Nu ik hier een tijdje op het forum zit. Is het eens tijd voor ons verhaal.

Van af kleins af aan wil ik al verhuizen naar het buitenland waarom geen idee een beetje dezelfde redenen als iedereen. Meer ruimte, rust, beteren toekomst voor de kido's, “lay back lifestyl”, avontuur opzoeken en noem er nog maar van het 12 in dozijn opmerkingen. Aan de anderen kant realiseer ik me ook dat het daar in veel gevallen moeilijker is als in Nederland.. Anderen cultuur, in het begin geen vrienden, je familie is ver weg en je moet daar misschien nog wel harder werken als hier. Zeker in het begin, je moet je als emigrant toch in zekeren zin bewijzen tov de Ausies... Maar goed voor ons was de beslissing makkelijk we zijn nog jong en hebben weinig tot nog niks opgebouwd in Nederland dus waarom zou ik niet mijn droom achterna gaan.

Toen in 2003 mijn HBO carrière ophielt en dus echt niet meer wist wat ik moest gaan doen. Was daar dus het moment geboren.....
Na wat overleg met het vrouwtje is daar dus het plan ontstaan om te gaan emigreren. Dankzij “Rex Hunt” :lol: en een aantal verhalen van mijn ooms die meer dan 20jaar gewoond hebben in Oz.  Is het dus Australië geworden.  We hebben toen wel eventjes gedacht om eerst een aantal maanden te gaan back packen. Maar de uit eindelijke gedachten om het erg naar je zin te hebben en toch weer terug te moeten + een smak geld die je dan kwijt bent. Heeft ons er toe gedwongen om maar gelijk het visum aan te vragen endan met visum opzak lekker te gaan back packen. Dit tot verbazing van mijn ooms en nog steeds zijn er veel mensen die dat niet begrijpen. Emigreren naar een land waar je nog nooit bent geweest :wall:  :evil:
Maar goed . Zo gezegd zo gedaan. In de auto gestapt en richting Culemborg gegaan naar dhr. Buysse "onze emigration agent" Na een korte inleiding besloot hij dat wij het beste op een “Independent Skilled visa” konden gaan als “Elecrtonics Trades person”.  Na een paar maanden mat alle papieren bezig te zijn geweest bleek het kleine jaar HBO toch een probleem te worden voor mijn werk ervaring. Enigste oplossing was om het gehelen plan een klein jaar in de koelkast te zetten en lekker door te werken. Geen probleem kunnen we nog wat extra sparen. Ik had dat nog niet gezegd of het bedrijf begint met een mega reorganisatie. Dus trouw pak van zolder halen,  naar de kapper, een keertje extra onder de douch en beginnen met solliciteren. Maar dan wel een baan met precies de zelfde functie :? :?... Zoeken.... zoeken :cry:….. Niks te vinden in Den Haag :x Dan maar landelijk en jawel 3 functie. Nieuw Vennep, Almelo en Oss. Uiteindelijk de baan in Oss gekregen. Eerste tijd op kamers en alleen in het weekend thuis. Godver, wat je niet moet over hebben voor het beloofde land :cool:
Na een tijdje ook een baan gevonden voor mijn vrouw. Dus kon zij haar baan en huur huis opzeggen om zo ook naar Oss toe te komen.  Geweldig daar zaten we dan met ze tweeën op een kamertje van 2 bij 3 :roll:  Maar goed, alles voor het beloofde land. 
Na een aantal weken eindelijk een beetje geluk. De makelaar belden ze hadden een huur huisje. ( Particulieren markt) Helaas wel 30KM van Oss vandaan. Maar in ieder geval beter dan het kleinen kamertje. We kunnen weer verder met sparen en een paar maanden later gelukkig ook weer verder met de aanvraag. Eindelijk in Januari een mooi E-mailtje van de agent. Ik had een positief asses van de TRA.. Joepie :lol:
Het joepie moment was helaas van korte duur want me vrouw raaktte haar baan kwijt. Maar goed nu 6 maanden later heeft ze dus 2 banen gevonden elk van 20 uur dus op dit moment gaat alles weer redelijk goed. We kunnen eindelijk weer sparen. Wat helaas de afgelopen maanden  maar weinig is gebeurd. Daardoor is heel het back pack idee is van de baan. Nu willen we naar Adeliade om daar zo snel mogelijk aan de slag te gaan en te sparen voor ons eigen stukje land. Het wachten is nu op de Medical en VOG. Spannend dus :up:
Zo dat is een heel verhaal.
Groetjes van Bear en Muis


edit 15-08-2005:
Hehe eindelijk...... na 4 maanden wachten belt mijn agent... request voor medical en VOG is binnen!! :cheer: :cheer: :cheer: :cheer: We kunnen weer verder. Wel toevallig zeg, stuur vanmorgen een mailtje naar mijn agent of ze al wat meer wisten endan nu belt ze ineens, wel heeeeeeeeeeeel toevallig :-D  :-D


edit 30-08-2005:
Zo hehe dat is gebeurd medicals gaan morgen aangetekend richting Sydney! Vorige week maandag ben ik in het Bronovo ziekenhuis geweest voor het bloedprikken en long foto's. Vandaag naar doctor Feenstra geweest voor het onderzoek. Moesten zelf de long foto's mee nemen en een potje om in te piesen. Nadat de doctor de resultaten had bekenen van de foto's, pis en bloed. Is hij ons gaan keuren: Oog test, hier en daar een klopje, bloed druk meten, hier en daar luisteren met de stethoscoop even in ademen/ uit ademen slikken, etc... Half uur later stonden mijn vrouw en ik weer op straat en 150euro lichter :| :? De doc was gelukig erg positief. Hij fluisterde al toe dat het allemaal wel goed zat dus perfect :up: :up: Nu hopen dat de assistent alles goed opstuurt en dat alles goed aankomt.
En weer een stap verder............ :up:
gr. Barry


edit: 11-09-2005
Ondertussen hebben we dus een mail gehad van het LCU in Sydney de doctor is vergeten 1 papietje te tekenen. Dus moet nu terug met dat papiertje zodat hij het als nog kan ondertekenen en dan mot het weer terug naar het LCU.
Alsof het niet erg genoeg kan. Zat het papapiertje niet als bijlage bij de e-mail. :wall: Dus een mailtje terug gestuurd naar het LCU of ze alsnog de bijlage kunnen sturen dat was donderdag om 13:00. Heb nog niks gehoord dus ik weet ut ook nie meer.... [sub]helen diepen zucht [/sub]   …. Het zal wel goed komen het gaat alleen WEER  :x  een paar weken langer duren.


edit: 23-09-2005
Vandaag heeft Fedex het papiertje opgahaald. Als alles goed gaat dan hebben de aussies het pakje a.s. dinsdag  :up:
Hopen dat dit het laatste probleem was en dat we nu dan eindelijk zoals normalen mensen kunnen gaan wachten op ons visum 


edit: 06-10-2005
Pre-grant is binnen :cheer: :cheer: :cheer:

Pre-grant is eigelijk een niet officiële manier om te zeggen dat je visum er door is. Eigelijk krijgen alleen de mensen die in Australië hun visa af wachten deze mail.
Het wil eigelijk zeggen dat hun visum er aan komt (grant letter) en dat ze dus Australië uit moeten. Ook mensen die op het laatste moment nog wat extra dingen moeten regelen krijgen zo'n pre-grant. Ik of wij moeten nu dus de 2nd instalment betalen. Na betaling kan ik na 3-4 weken mijn grant letter verwachten. Waarmee ik dus mijn sticker kan gaan ophalen in Berlijn.
Ook al is het niet officieel het is het toch een beetje feest. Voor ons :cheer:

edit: 26-10-2005
Vandaag Paspoorts binnen gehad met sticker. :cheer: :cheer:
en er staat nu zo'n mooi zinnetje in het paspoort, ik kan er geen genoeg van krijgen. Het gaat als volgd:
[size=20pt]"Holder(s) permitted to remain in Australia indefinitely." Daar deden we het allemaal voor :cheer:[/size]

edit: 1-12-2005
Even kleinen update.
Het huis begint nu toch aardig leeg te raken.  :up: Toch wat spullen die we wat moeilijk los kunnen laten. We zijn nu dus aan het uitzoeken wat het kost en of het mogelijk is om 2-3 m[size=8pt][sup]3[/sup][/size] mee te nemen. Daarvoor heb ik een aantal verhuisbedrijven aan geschreven zal deze week wel antwoord krijgen.
Verder is alles nu zo'n beetje opgezegd. Fitness club, verzekeringen, werk, huis.... het begint er dus aardig op te lijken. Ik zie er persoonlijk wel tegen op om straks nog 6weken bij de buurman te gaan logeren  :oops:...
Afgelopen week, 2 sollicitaties gestuurd 1 voor televisie monteur bij Telefix in Adelaide en de ander in Brisbane.           
......Brisbane??!!!..... ja Brisbane lijkt me zo mooie baan dat ik wel moest solliciteren. Ik wordt toch niet aan genomen :roll: Mocht het wel iets worden lekker onze plannen door de war  en daar zal ik geen minuut over wakker liggen :p :lol:

update 29-02-2006

Ok dan zal ik nu een beetje een normaal verhaal proberen te typen. In hoevere dat gaat lukken zonder Nederlandse spellings check :wall: Betrapt!!  :-D :roll:

Ok eerst op Schiphol zeer dramatisch. Me moeder had er best wel moeilijk mee en daar door kon ik het helaas niet droog houden. Tijdens het afschijt kreeg ik nog een brief van m'n broertje en mijn zusje. Die mocht ik alleen in het vliegtuig lezen.
Afijn,.. nadat we door de doune waren bracht ons schoon zusje ons naar de gate en zijn we richting Singapore gegaan. Goeie vlucht gehad. Ik kon pas ergens op de helft genoeg moed bij elkaar krijgen om zonder te janken die brieven te lezen. 1 helen mooien brief van me zusje dat ze ons heel erg gaat missen. en een heel mooi gedicht van me broertje over onze jeugd.

Op Singapore zijn we naar het transfer hotel gegaan waar ik had geboekt voor de 28e en niet voor 27e :wall: Ze hadden gelukkig nog een kamer vrij alleen met 2 eenpersoons bedden. Prachigen kamer met uizicht op het platvorm. Als je daar dan zit als vliegtuig freak dan heb je het heel goed naar je zin. Na een goede rust zijn we weer op het vliegtuig gestapt. 1 kleinen pobleempj egehad bij de doune in Singapore. Ik had nog een mes in mijn handbage :wall: Ja ik weet het stom stom maar totaal vergeten dat ie in mijn etui zat. Maar de woorden sorry en bin the knife waren genoeg om ons in het vliegtuig te krijgen...

In Adelaide werden we opgehaalt door een "pom"   :-D van de M&G service. Hij was dus een ex brit, een gezzelig man waar we zondag nog even op de koffie gaan.  Heel wat info gehad maar het meeste wist ik al. Ik raad iedereen die naar Adelaide gaat het toch aan als is het alleen maar om de straten gids (van perfect kwaliteit die je krijgt. Ook krijg je een uitnodiging voor een bij een komst van new arrivels bij TAFE. Deze bij een komst is verplicht voor SIR mensen voor ons niet maar wel leuk om te doen.

Gister naar een heel grote shoping mal geweest en nu zit ik in een I- cafe midden in het CBD van Adelaide.
Erg mooi het centrum wel erg druk en overal max 2 uur betaald parkeren. We hebben de auto dus ergens in een garage gedumpt. Mag je tenminsten wat langer blijven als 2 uur. Alles is nu ook geregeld. Alleen nog medicare en een rijbewijs.
We hebben zo'n 45 miniuten gewacht om ons rijbewijs te halen. Dat alleen voor 2 formulieren en te horen te krijgen dat je een bewijs nodig hebt van waar je woont. Dus moeten van de week nog terug:wall:
Ondanks het duk is hier in het CBD is iedereen toch best relax [size=7pt]((nog))[/size] geen last van schreeuwenden mensen of plakkers in het verkeer.
Ik was zer verbaast toen iedereen bij weg werkzaamheden ook echt 25 ging rijden  :roll: :-o

Heb het erg naar me zin en kijk erg uit naar de trip naar Coober pedy. Die man van M&G service zei iets over 10 uur rijden. We zitten te denken om eerst naar Porth Augusta te rijden om daar te overnachten en dan naar Coober Pedy door. Dat hakt de trip de toch in tweeen al is he nog dik 600-700Km van af porth Agusta. Maar dan zijn we tenminsten de stad uit. 

We gaan morgen naar een auto kijken. Moet iets worden voor 4000 dollar dan houd ik nog wat over voor een laptop zodat ik eindelijk is de foto's het internet kan op knallen en een update kan doen op mijn website via de FTP

Ok tot zover.... Groetjes


 
Wat een leuk verhaal Bear. Ik hoop voor jullie dat het het allemaal waard is geweest, die ontberingen op een klein kamertje enzo, maar als je er zoveel voor over hebt en het al zo lang je wens is, dan moet het zeker lukken daar in Adelaide. Go for it!!
 
Vond het ook leuk om te lezen hoor! :up: Het ontbreekt jullie zeer zeker niet aan doorzettingsvermogen! Heel veel succes met alles.

Groetjes
Syl
 
Heel leuk om te lezen.
Als je hier zo kunt knokken voor je idealen, zal je
daar ook zeker slagen.  :applaus:

Heel veel suc6 met het laatste stukje  :up:
 
[quote author=Bear link=topic=1966.msg18809#msg18809 date=1119344209]
Dan maar landelijk en jawel 3 functie. Nieuw Vennep, Almelo en Oss. Uiteindelijk de baan in Oss gekregen.

[/quote]

Bedoel je nou Oss of OZ  :lol: :lol: :lol:???  :wink:
 
Leuk om te lezen Bear en Vanessa! Hartstikke goed dat jullie toch het positieve elke keer weer blijven inzien van alles. Dus, geen baan, dan zoeken/zoeken en erin slagen ook. Je vrouw idem, geen baan, dan 2 van 20 uur. Heb ik toch wel respect voor!!

Groetjes Miranda  :)
 
Ja fijn is dat om na een half jaar solliciteren. Weer aan de slag te kunnen eerst dan twee maanden geleden een baan bij de thuiszorg en sinds vorige week werkt ze nu ook in de keuken van een ziekenhuis. Dat was eigelijk zo uit het niets gekomen want in eerste instantie had ze een afwijzing. Toen ineens begin van de maand een mailtje of ze toch eventjes lang wilde komen. 
Ondertussen blijft ze gewoon door solliciteren in de ouderen zorg als helpenden. Dat vind ze toch het leukst volgens mij :|  Alhoewel ze sinds kort ook heel erg positief is over de thuiszorg daar werkt ze als gezins hulp. Voor kleinen baby's zorgen en kindern naar school brengen etc etc. Ik vind het maar niks,..... Al die baby's om haar heen krijgt ze straks nog gekken ideeen :-D :baby:
 
[quote author=Bear link=topic=1966.msg18830#msg18830 date=1119360037]
Al die baby's om haar heen krijgt ze straks nog gekken ideeen :-D :-D

[/quote]

:-D No comment, maar als jullie zoiets nog goed timen wordt het een australier... :cool:

In elk geval zijn jullie niet te stoppen!  :up:
 
:cheer: :cheer: :cheer: Go Bear, Go Muis, Go Bear, Go Muis!!! Geweldig, hoor, zo'n wilskracht enneh... Adelaide will be better WITH the 2 of you! Ik vind dit top om te lezen; soms zakt de moed wel eens in de schoenen nl. Nu heeft iedereen een oppeppertje om weer door te gaan.

Thnx mate  :up:
 
[quote author=Bear link=topic=1966.msg18809#msg18809 date=1119344209]
Hoi luitjes
Nu ik hier een tijdje op het forum zit. Is het eens tijd voor ons verhaal.heel het verhaal neer te zetten :)
[/quote]

Mooi verhaal, goeie instelling!

:up:
 
Erg leuk om te lezen hoe het jullie precies vergaat! Het vergt wat doorzettingsvermogen he?  :-o Maar met dat van jullie komt het zeker allemaal helemaal goed! Op naar het beloofde land!!

Groetjes Linda
 
Hoi allemaal,

Even jullie mening voordat ik me zelf in het diepen gooi. Wij willen dus gaan bezuinigen zodat we nog een beetje extra kunnen sparen. Omdat te doen willen we dus af  van het god gruwelijk duur huur huis. Dat willen we doen door,....het klinkt heel krom maar naar mij idee een redelijk goed plan,.... door een huis te kopen :lol: Ben al langs de hypotheker geweest en volgens hem kan ik iets leuks uitzoeken van rondt de 125 k.k. Na wat rondt gekeken te hebben zijn er dus een aantal leuke 1 kamer flatje model penthouse (bovenste verdieping)  :cool:  van rondt de 85-90 k.k. Dan komt de hypotheek op zo'n bruto 350p/m dat is ongeveer de helft van de huur die ik nu elke maand in de plee gooi.
Als ik dit huis koop gaan we er dus zelf wonen voor zo'n 12 a 13 maanden om deze dan nog eens zo'n 5 jaar onder te verhuren via een bemiddelaar zoals Meeus. Daarna verkopen en de overwaarden als inleg gebruiken voor huis te bouwen op mijn eigen stukje land die ik hopelijk ook nog ergens binnen die 5jaar wil aanschaffen.
Maar is dit wel een goed idee of zou het meer kapot maken dan ons in eerste instantie doet veronderstellen???? Als ik in NL een huis heb is het dan  nog wel mogelijk om binnen een jaar of 2-3 een hypotheek te krijgen voor een stuk land in Oz..... zoveel vragen??? Wie kan me een beetje op weg helpen.

Weer zo'n lang verhaal geworden. Moet maar  is een cursus gaan volgen "hoe doe ik me verhaal in het kort" :-D :roll:
 
:thinking: Goed over nadenken! Bij mij komt gelijk naar boven:

- krijg je een hypotheek als de bank weet dat je vertrekt (of gewoon niets zeggen?)
- je hypotheek loopt door, ook als jullie in Adelaide zitten. Kun je dat dan ook nog goed bekostigen?
- is er iemand hier in NL die jullie belangen behartigd als er str#nt aan de welbekende knikker is? Huurders kunnen een pain zijn..  :?
- je hebt nog steeds verplichtingen in het land dat je gaat verlaten. Kun je wel een frisse start maken in Oz? (fris genoeg anyway?)

Verder vindt ik dat een huis kopen eigenlijk nooit slecht kan zijn.. het is een investering die misschien niet altijd iets extra's opleverd maar ik heb nog nooit meegemaakt dat men geld 'bij' moest leggen aan het eind...

even kijken wat anderen ervan vinden...  :gossip:
 
[quote author=kookaburra link=topic=1966.msg19920#msg19920 date=1120546416]
- krijg je een hypotheek als de bank weet dat je vertrekt (of gewoon niets zeggen?)
- je hypotheek loopt door, ook als jullie in Adelaide zitten. Kun je dat dan ook nog goed bekostigen?
- is er iemand hier in NL die jullie belangen behartigd als er str#nt aan de welbekende knikker is? Huurders kunnen een pain zijn..  :?
[/quote]

De zelfde vragen komen dus ook bij mij op. Maar dan hoor ik weer dat kleinen piep stemmetje zeggen van: Wie vermogen wilt op bouwen moet risico's nemen.
ik hoop irritantie huurders tegen te gaan door dus een Tussen persoon/bedrijf alles te laten regelen. Door meeus dus. Van hun heb ik nu een huur huis ik hoef dus echt niet  in mijn hoofd te halen om de huur niet te betalen want dan zit dit grote mega bedrijf op  mijn reet als een vlieg op een hoop stront  :)
Verder heb ik mijn visum nog niet dus ik voel mij zeker niet verplicht om te gaan vermelden dat ik misschien over een dik jaar ga emigreren. Dat ik weet dat het zeker 90% zeker is dat hoefen hun dan weer niet te weten :lol: :evil: Verder is het dus echt nog niet zeker of we met een half gevulde geld zak over een jaar naar aus vertrekken of alleen het visum laten activeren dan weer terug keren naar NL omdan  pas over een jaar of 3 met een goed gevulde geld zak te vertrekken. Dus ik voel me dus echt niet verplicht om heel me levens verhaal te doen bij de bank :p
 
Ik ben het helemaal eens met kookaburra.

Als je naar Australie gaat dan lijkt het mij het prettigst om met een schone lei te begonnen en alles in Nederland achter te laten. Omdat jullie vrijwel zeker zijn van een visum is het wellicht beter om gewoon door te blijven huren totdat je naar Australie gaat. Dan kun je daar werk zoeken, daar een huis kopen en daar risico's nemen. Weer drie jaar wachten met naar Australie gaan, voelt niet goed. Op die manier blijf je uitstellen.

Als ik jou goed begrijp, is er genoeg werk in Australie voor mensen als jij. Dan zou ik de kans grijpen en zo snel mogelijk vertrekken. En wie garandeert jou dat jij na drie jaar in Nederland wel een goed gevulde portemonnen hebt? Ik ben geen specialist op dit gebied, maar in jouw positie zou ik voor een nieuw leven in Australie gaan.
 
[quote author=AJ link=topic=1966.msg19925#msg19925 date=1120549287]
En wie garandeert jou dat jij na drie jaar in Nederland wel een goed gevulde portemonnen hebt? Ik ben geen specialist op dit gebied, maar in jouw positie zou ik voor een nieuw leven in Australie gaan.
[/quote]

Helemaal mee eens drie jaar geleden dacht ik namelijk ook flink veel gespaard te kunnen hebben maar zoals je kunt afleiden uit het openings verhaal van dit topic is dat dus niet gelukt.

Maar goed dat ik toch de stap heb gezet om het op het forum te gooien de afgelopen twee post zijn al heel erg verfrissend :up:
 
Okay, maar pin je niet vast aan mijn advies hoor.

Maar ik zou in jouw positie het volgende doen.
Jij weet waarschijnlijk al op korte termijn of je het visum krijgt. Ga niks kopen en ga geen enge financiele verplichtingen aan voordat je weet of je het visum krijgt. Als blijkt dat je het visum hebt, kijk dan eens even goed naar je kapitaal (inclusief alle bezittingen die je kunt verkopen) en probeer uit te rekenen hoe lang je daarmee down under zonder baan kunt leven. Mijn gevoel zegt dat als je een half jaar zonder inkomen kunt blijven ademhalen dan je er dan voor moet gaan.
 
Status
Not open for further replies.
Back
Top