Coronavirus in Australië

Het is schokkend om te zien hoe covid-19 de onderliggende problemen blootlegt op zo ongeveer elk terrein. Gezondheidszorg en -voorlichting, ziektepreventie, wetenschap, democratie, politieke en juridische solidariteit, educatie, infrastructuur, communicatie en informatie, defensie, agressie en macht, overheid, constitutie en juridisch systeem. Dit geldt in verschillende mate voor elk land, federatie en continent, maar het is het meest ontluisterend zichtbaar geworden in de VS.
 
Het forum hier doet ook aardig mee hoor @Emulate Het is niet alleen de USA ;)
Wat ik hier voorbij zie komen en met verve verdedigd zie worden gaat me echt mijn pet soms te boven.

Deze is toch wel leuk:


Ze beschreef dat het moeilijk was voor een comedian om Trump te parodiëren om dat het al zo debiel is. Dus dit was het beste wat ze kon doen :)
 
Jup. Maar het grote gevaar is denk ik dat we ons teveel op "wetenschappelijke papers" willen terugvallen. De meeste studies die er gedaan worden omtrent dieet zijn de zogenaamde epidemiologische studies. M.a.w. je krijgt als consument een vragenlijst voorgeschoteld en je wordt gevraagd hoeveel "cups of bacon" je hebt gegeten in de laatste 3 jaar. Tenzij je geheelonthouder bent is dat natuurlijk nooit te verifiëren. Helaas worden wel heel veel guidelines opgesteld op basis van dit soort epidemiologische studies.
En het enige wat we dan krijgen is correlatie, geen cause and effect.

Klopt.....Daarom ook dat die eerste link die ik stuurde een eye-opener kan zijn voor veel mensen, omdat ze zich niet realiseren hoeveel suiker er nu eigenlijk in aardappel, brood, pasta, rijst zit. Je lichaam interesseert het niet of het nu suiker uit cola krijgt of suiker die is omgezet van een aardappel....het is uiteindelijk dezelfde suiker....
Glucose, fructose, sucrose... zijn verschillende suikers. Zetmeel van aardappels, rijst, granen zijn ook allemaal anders. De omzetting in het lichaam is nogal verschillend.

De hele "calorie in, calorie out" theorie is al gedebunked over and over again.....ook is gebleken dat beweging (hetzij lopen, zwemmen, fietsen, fitnessen, balsporten) geen tot zeer weinig effect heeft op het kwijtraken van gewicht....Dat bewegen goed is voor een lichaam doet daar niets aan af. Het is goed voor je uithoudingsvermogen, voor je hersenen, etc. etc. Maar niet om af te vallen en je blijft dezelfde "troep" eten als wat je voorheen deed.
Debunked? Weet zeker dat iedere keer dat ik weer het lange afstand fietsen oppak dat ik gewicht verloren ben (gecorrigeerd voor toename spierweefsel) zonder dat ik veel aan mijn dieet veranderde (behalve dat ik meer at).

Dit hele relaas gaat werkelijk nergens meer over. Onwetenschappelijk gebral. Ik blijf maar bij het advies: balans en matiging.
 
(Deel1 van 2)
Aangezien dit een beetje een echo chamber begint te worden ga ik even heel erg uitgebreid reageren. Als je geen zin hebt om alles door te lezen, scroll even naar beneden voor de TL;TR versie.

Tot aan hier zijn we het compleet met elkaar eens. Als meerdere specialisten iets aangeven, dan is er een kern van waarheid. Dat is het geval bij publicaties die peer reviewed zijn etc., dat is namelijk exact waar de wetenschap om draait.

Je gaat wat kort door de bocht, maar deels waar. Echter je knoopt dingen aan elkaar vast welke onjuist zijn. IR/MS is geen symptoom van kanker.
Heb ik ook niet gezegd: Als je terugleest zie je staan: "obesitas is net als diabetes Type 2, verhoogde bloeddruk (en durf het bijna niet te zeggen want dit zal veel kwaad bloed zetten: kanker) een symptoom van wat in de medische wereld: "Metabolic syndrome" wordt genoemd."
Dus de aandoeningen die ik opnoemde zijn symptomen van IR/MS....niet andersom....

Nee, en daar is een reden voor. Je trekt hier namelijk verbanden die nergens aantoonbaar zijn gemaakt. IR/MS zorgt er niet voor dat je kanker krijgt, het is ermee geassocieerd (en ja, ik focus op kanker omdat dit van de vele ziektes die je aanhaalt degene is waar je mensen echt tegen de schenen schopt).
Ok, wellicht, ontwikkelen niet alle kankers door IR/MS. Een voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld is in hele jonge kinderen. Maar, wederom naar wat ik gelezen heb, voeden de meeste kankers zich wel met glucose. Ik ben geen medicus maar zoals gezegd erg geïnteresseerd hierin en weet dus ook niet alle wetenschappelijke termen die gebruikt worden. Maar als glucose de meeste kankers voedt, dan kun je door te proberen het glucose gehalte omlaag te brengen (of beter normaliseren) wellicht ervoor zorgen dat de kankercellen zich niet zo snel repliceren? Ik ben normaal niet zo snel met het plaatsen van links naar medische onderzoeken (ook omdat ik geen medische achtergrond heb en me veelal verzuip in de nitty gritty details + er zijn veel intelligentere mensen als ik op deze aardkloot die het voor niet medici kunnen vertalen naar leesbare taal, maar bijv. hier staat dat https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6589986/ dat glioblastoma (hersentumor) dat een keto-dieet succesvol is toegepast bij deze groep patiënten. Kijk, wellicht kun je er niet van genezen....maar als het helpt om je leven te verlengen (in redelijk goede gezondheid, een leven als kasplantje was niets voor mij).....En nu komen straks de "ja, maar een anecdote is niets waard"...als er maar genoeg mensen zijn die hetzelfde doen en dezelfde ervaring hebben, dan zegt dat meer voor mij, dan een aantal wetenschappers die het niet met elkaar eens zijn.

Weet je wat het probleem is van wat hier boven staat? Metabolic Syndrome waar jij op focust heeft een kenmerk dat het hele Keto dieet diskwalificeert. Het is onomkeerbaar. Can’t be cured. Chronic.
Sorry, maar dit snap ik ff niet. Wil je aangeven dat Metabolic Syndrome onomkeerbaar is en niet te genezen is? Waarom lees ik dan verscheidene verhalen over mensen die dat juist wel voor elkaar gekregen hebben doordat ze een koolhydraat arm dieet zijn gaan volgen?

Nu heb ik zelf geen kinderen (gelukkig zullen velen zeggen, maar ikzelf prijs me ook gelukkig geen kinderen te hebben) maar ik heb begrepen dat jonge, pasgeboren babies die nog gezoogd worden vrijwel constant in ketosis zijn. Ze eten nog geen vast voedsel, worden nog gezoogd (wel met echte moedermelk, geen formula) en zijn dus in ketosis. Blijkt dus iets natuurlijks te zijn. Kunt een baby niet forceren om direct al cereal, icecream, pizza te eten vanaf de geboorte...toch? Dus in hoeverre een staat van ketosis nu schadelijk is? Een dokter kan het schadelijk vinden omdat hij/zij van mening is dat vet (en voornamelijke saturated fat) de boosdoener is omdat ze tijdens de opleiding vrijwel geen nutrition-leer hebben gehad en ze ooit eens iets gehoord hebben van het onderzoek dat Ancel Keys in de jaren 50 of 60 van de vorige eeuw heeft uitgevoerd). Mijn dermatoloog in 2018 vertelde ook dat met mijn dieet ik niet de symptomen van mijn autoimmuunziekte kon reduceren. Zij gaf me een chemo tablet (methotrexate). Ben daar een aantal maanden alweer mee gestopt en heb dus nu, door mijn dieet te veranderen, mijn symptomen al enorm kunnen reduceren. Maar ik ben er nog niet. Ik weet wel dat wat ik op dit moment doe, voor mij de juiste beslissing is.....dus ik ga er zeker mee door....

Dit stukje is waarom ik uitgebreid reageer. Het weglaten van plantaardige producten en vervangen door vlees brengt een vergroot risico op [ur=[URL]https://www.cancer.org.au/preventing-cancer/reduce-your-risk/understanding-meat-and-cancer-risk.html]kanker[/url[/URL]] met zich mee. Met name de intake van heel veel rood vlees is kankerverwekkend.
Ik durf het tegenovergestelde te beweren....rood vlees is het meest gezonde voedsel wat je kan consumeren. De WHO heeft nl. in 2015 gezegd dat rood vlees "probably carcinogenic" is. M.a.w. probably dus ze weten het nog niet zeker. Toen zeiden ze dat het een relatieve toename was van 17% voor rood vlees en 18% voor processed meats zoals salami, prosciutto, bacon etc. etc. M.a.w. als 1 op de 100 personen kanker heeft, dan is door het relative risico van 18% door het eten van rood vlees nu de kans dat 1.18 personen op de 100 personen kanker krijgt. Volgens mij kan je niet ontkennen dat dat risico ontzettend klein is en niet doorslaggevend kan zijn. Vooral ook omdat de onderzoeken die zijn gedaan epidemiologische onderzoeken zijn geweest en dat het zeer aannemelijk is dat het merendeel van de populatie die rood vlees eet, ook brood, pasta, aardappelen, rijst, en processed food eet.

De meeste mensen op de IC zijn ook wel heel erg ziek. Ze komen namelijk pas op de IC als ze een bepaalde threshold gepasseerd zijn. En over vitamine D, er is inderdaad een vergelijkend onderzoek gedaan naar vitamin D deficiency en COVID-19 en er lijkt een verband te zijn. Maar de beste man die het onderzoek onder zijn hoede had zegt daar zelf over:

Je weet dat Aseem nogal controversieel is? Niet om zijn stellingname rond het terugbrengen van suiker (want daar is zo’n beetje iedereen het wel eens), maar het promoten van het Ketogenic-diet?

Gary Fettke is onder review bij AHPRA, wat niet zomaar gebeurd.
Gary Fettke was onder review want hij is compleet vrijgesproken van alles waar hij van beschuldigd is.....hoe gaat dat gezegde ook alweer?
"First they ignore you, then they laugh at you then they fight you, then you win."

Het kan zijn dat Aseem controversieel is. Dat zijn de meeste personen wel denk ik, die ik in die lijst heb opgenoemd omdat ze tegen de status quo ingaan.

Wat weet een orthopeed (Paul Mason) nou echt van COVID-19? Sorry hoor, maar de beste man is een sport medisch specialist?

Dr. Paul Saladino is een psychiater….

Dave Feldman. I'm a senior software engineer and entrepreneur…. Dus geen doctor.
Ik hoor het al. Jij bent nogal van: "appeal to authority". Alles wat niet door een medicus in specifiek dat is gezegd, kun je met een korrel zout nemen en niet op zijn/haar waarde schatten.

V.w.b: Paul Mason..luister maar eens naar een podcast waar hij vrij recent geïnterviewd is door Brian Sanders: https://podcasts.apple.com/au/podca...r-optimum-health/id1393265937?i=1000475162997

Paul Saladino is naast psychiater (specialty) ook gewoon afgestudeerd met een MD.....recent heeft hij een boek uitgegeven "The Carnivore Code". En in dat boek komt veel meer aan bod dan alleen een carnivorous dieet. In 4 subdelen behandeld hij wat de mens vroeger at (evolutie). Deel 2 gaat over waarom ons besluit om meer planten toe te voegen aan ons dieet een slecht idee was. Deel 3 gaat over de nutritionele waarde van dierproducten vs. plant producten en deel 4 behandeld hoe je het beste dit dieet kan gaan volgen (mocht je er open voor staan, maar als je het boek zelf hebt aangeschaft lijk je er voor open te staan). Elk hoofdstuk heeft legio referenties naar wetenschappelijke onderzoeken die allemaal in een appendix zijn vernoemd en je dus zelf kan opzoeken.

En om af te sluiten met Dave Feldman....die heeft zichzelf opgeworpen als proefkonijn en letterlijk zichzelf soms ziek gegeten om te snappen hoe de hele cholesterol machine nu eigenlijk werkt in een mens. Weet hij alles al? Nee....weten andere personen (incl. medici) alles al? Nope.....Zullen er nog altijd nieuwe zaken gevonden worden....absoluut.....de wetenschap komt steeds verder, maar we kunnen niet blijven wachten totdat de wetenschap alles heeft uitgedokterd (pardon the pun) want dat maak je niet meer mee.....maar we komen wel steeds een beetje verder.....
 
En het enige wat we dan krijgen is correlatie, geen cause and effect.

Glucose, fructose, sucrose... zijn verschillende suikers. Zetmeel van aardappels, rijst, granen zijn ook allemaal anders. De omzetting in het lichaam is nogal verschillend.
Sucrose is een glucose (6 koolstof ring) en fructose (5 koolstof ring) molecuul die aan elkaar zitten door middel van een zuurstof atoom. Deze bond wordt snel verbroken in het lichaam en heb je dus glucose en fructose. Daarnaast is er nog lactose, galactose, maltose, xylose.....Glucose kan gebruikt worden in je lichaam voor energie, fructose niet en dat wordt dan "gemetaboliseerd" in de lever om als vet te worden opgeslagen.

Glucose is belangrijk in je lichaam. Maar dat houdt mijns inziens niet in, dat je de hoeveelheid glucose maar kunstmatig hoog moet houden. Een lichaam heeft maar ongeveer 4 gram aan glucose in de gehele bloedbaan. Eet je bijv. een banaan dan krijg je al 5.9 keer zoveel binnen als wat totaal in je bloedbaan bevindt. Nee, het zit niet direct in je bloedbaan nadat je de banaan hebt opgegeten en een deel zal ook direct voor energie gebruikt kunnen worden, maar een deel komt ook zeker in je bloedbaan terecht.....(test mezelf met enige regelmaat op bloedsuiker en ketones)....

Debunked? Weet zeker dat iedere keer dat ik weer het lange afstand fietsen oppak dat ik gewicht verloren ben (gecorrigeerd voor toename spierweefsel) zonder dat ik veel aan mijn dieet veranderde (behalve dat ik meer at).

Dit hele relaas gaat werkelijk nergens meer over. Onwetenschappelijk gebral. Ik blijf maar bij het advies: balans en matiging.
Balans van? Matiging is altijd goed....ik ben stukken minder gaan eten sinds ik een primair carnivorous dieet ben gaan volgen omdat ik nl. met minder eten veel sneller vol zit.

Jup debunked.....nooit gehoord van de phrase "You can't outrun a bad diet".

Maar om eerlijk te zijn.....het interesseert mij verder vrij weinig wat iedereen wel/niet eet. Alleen wordt het nu nog door anderen sociaal moeilijk geaccepteerd als ik bijv. alleen vlees eet als we uitgaan. Maar ik weet waar ik het voor doe en gelukkig is mijn vriendin ook dezelfde mening toegedaan. Het was gewoon iets wat ik in de discussie tot afgelopen vrijdag miste....en dat het dus niet allemaal maar zo is van: "je bent oud, je krijgt Corona, je gaat dood" of "je bent jong, je krijgt Corona, je overleeft het prima", want anders hadden we geen enkele oudere persoon in de risico groep die het overleeft zou hebben (en die zijn er wel) en geen enkele jongere persoon die is komen te overlijden als gevolg van het Coronavirus (want die zijn er ook).....en moet er meer onderzoek plaatsvinden.....absoluut......maar dat betekent niet dat we gewoon maar kunnen negeren waar ze nu al achter zijn gekomen.....
 
J
Heb ik ook niet gezegd: Als je terugleest zie je staan: "obesitas is net als diabetes Type 2, verhoogde bloeddruk (en durf het bijna niet te zeggen want dit zal veel kwaad bloed zetten: kanker) een symptoom van wat in de medische wereld: "Metabolic syndrome" wordt genoemd."
Dus de aandoeningen die ik opnoemde zijn symptomen van IR/MS....niet andersom....

[..]

Ok, wellicht, ontwikkelen niet alle kankers door IR/MS. Een voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld is in hele jonge kinderen. Maar, wederom naar wat ik gelezen heb, voeden de meeste kankers zich wel met glucose. Ik ben geen medicus maar zoals gezegd erg geïnteresseerd hierin en weet dus ook niet alle wetenschappelijke termen die gebruikt worden. Maar als glucose de meeste kankers voedt, dan kun je door te proberen het glucose gehalte omlaag te brengen (of beter normaliseren) wellicht ervoor zorgen dat de kankercellen zich niet zo snel repliceren? Ik ben normaal niet zo snel met het plaatsen van links naar medische onderzoeken (ook omdat ik geen medische achtergrond heb en me veelal verzuip in de nitty gritty details + er zijn veel intelligentere mensen als ik op deze aardkloot die het voor niet medici kunnen vertalen naar leesbare taal, maar bijv. hier staat dat https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6589986/ dat glioblastoma (hersentumor) dat een keto-dieet succesvol is toegepast bij deze groep patiënten.

[..]
Sorry, maar dit snap ik ff niet. Wil je aangeven dat Metabolic Syndrome onomkeerbaar is en niet te genezen is? Waarom lees ik dan verscheidene verhalen over mensen die dat juist wel voor elkaar gekregen hebben doordat ze een koolhydraat arm dieet zijn gaan volgen?
[..]
Nu heb ik zelf geen kinderen (gelukkig zullen velen zeggen, maar ikzelf prijs me ook gelukkig geen kinderen te hebben) maar ik heb begrepen dat jonge, pasgeboren babies die nog gezoogd worden vrijwel constant in ketosis zijn.

[..]
Ik durf het tegenovergestelde te beweren....rood vlees is het meest gezonde voedsel wat je kan consumeren. De WHO heeft nl. in 2015 gezegd dat rood vlees "probably carcinogenic" is.

Ik hoor het al. Jij bent nogal van: "appeal to authority". Alles wat niet door een medicus in specifiek dat is gezegd, kun je met een korrel zout nemen en niet op zijn/haar waarde schatten.
Je bent heel goed in het uittikken van lange teksten, maar ik haal dit er even uit.

Het eerste stukje: wat is je punt? Dat kanker veroorzaakt wordt door IR/MS? Kom op, werkelijk?

2e: je doet een Sylvia Millecammetje? Werkelijk? Je weet dat de twee kwakzalvers die daarbij betrokken waren veroordeeld zijn?!

3e: Ik beweer dat niet, research heeft het aangetoond. Ja je kan het verminderen, maar het gaat nooit helemaal weg.

4e: baby’s krijgen een enorme bak suiker binnen via moedermelk, daar ben je bekend mee?

5e: Je kan beweren wat je wilt. Zowel de WHO als meerdere peer reviewed researcher hebben aangetoond dat rood vlees en processed meat de kans op bepaalde kankersoorten verhoogt.

6e: Nee, ik ben nogal van de schoenmaker blijf bij je leest. Ik kan misschien ook wel uitvinden via Google/Facebook/YouTube hoe ik een Airbus A380 moet vliegen. Dat betekend echter niet dat jij met mij mee gaat, of wel. Net zo goed dat ik graag een chirurg een enkel operatie laat doen en niet een dierenarts.
 
Sucrose is een glucose (6 koolstof ring) en fructose (5 koolstof ring) molecuul die aan elkaar zitten door middel van een zuurstof atoom. Deze bond wordt snel verbroken in het lichaam en heb je dus glucose en fructose. Daarnaast is er nog lactose, galactose, maltose, xylose.....Glucose kan gebruikt worden in je lichaam voor energie, fructose niet en dat wordt dan "gemetaboliseerd" in de lever om als vet te worden opgeslagen.

Glucose is belangrijk in je lichaam. Maar dat houdt mijns inziens niet in, dat je de hoeveelheid glucose maar kunstmatig hoog moet houden. Een lichaam heeft maar ongeveer 4 gram aan glucose in de gehele bloedbaan. Eet je bijv. een banaan dan krijg je al 5.9 keer zoveel binnen als wat totaal in je bloedbaan bevindt. Nee, het zit niet direct in je bloedbaan nadat je de banaan hebt opgegeten en een deel zal ook direct voor energie gebruikt kunnen worden, maar een deel komt ook zeker in je bloedbaan terecht.....(test mezelf met enige regelmaat op bloedsuiker en ketones)....
Maakt niet uit dat het uiteindelijk in je bloedbaan terechtkomt... dat regelt het lichaam wel (als je geen afwijkingen van normaal hebt). Nooit gezegt dat je het kunstmatig hoog moet houden, een banaan eten is niet bepaald kunstmatig (tenzij je alles wat niet vlees is kunstmatig noemt). Maar de vorm waarin je koolhydraten inneemt maakt wel een heel groot verschil voor het lichaam.

Balans van? Matiging is altijd goed....ik ben stukken minder gaan eten sinds ik een primair carnivorous dieet ben gaan volgen omdat ik nl. met minder eten veel sneller vol zit.
Balans van de verschillende voedselgroepen (schijf van vijf)

Jup debunked.....nooit gehoord van de phrase "You can't outrun a bad diet".
Dat zegt niets over calorien in/out. Bad diet kan ongebalanceerd zijn, kan teveel van eea zijn. Op vlees alleen kan ik niet fietsen, dus dat beschouw ik als bad diet. Wel eens van de hongerklop gehoord?

Maar om eerlijk te zijn.....het interesseert mij verder vrij weinig wat iedereen wel/niet eet. Alleen wordt het nu nog door anderen sociaal moeilijk geaccepteerd als ik bijv. alleen vlees eet als we uitgaan. Maar ik weet waar ik het voor doe en gelukkig is mijn vriendin ook dezelfde mening toegedaan. Het was gewoon iets wat ik in de discussie tot afgelopen vrijdag miste....en dat het dus niet allemaal maar zo is van: "je bent oud, je krijgt Corona, je gaat dood" of "je bent jong, je krijgt Corona, je overleeft het prima", want anders hadden we geen enkele oudere persoon in de risico groep die het overleeft zou hebben (en die zijn er wel) en geen enkele jongere persoon die is komen te overlijden als gevolg van het Coronavirus (want die zijn er ook).....en moet er meer onderzoek plaatsvinden.....absoluut......maar dat betekent niet dat we gewoon maar kunnen negeren waar ze nu al achter zijn gekomen.....
Je bent vrij om te kiezen. Maar als je op basis van onwetenschappelijke claims en je eigen conclusies anderen gaat adviseren (en feitelijk suggereert dat als je zwaar ziek wordt van of dood gaat aan Covid-19 dat dat dan aan je zelf ligt) dan kun je wat tegenwind verwachten.
 
Nah, het zijn allemaal kwakzalvers waar ik mijn informatie vandaan heb. Ik heb hier niets, maar dan ook niets van zelf bedacht....zoals eerder gezegd: veel intelligentere mensen dan ik doen de onderzoeken en hebben daar ook de capaciteit voor en de kennis om deze medical papers te kunnen oordelen op waarde...

Kom net terug van een stukje lopen en was een podcast aan het luisteren.....kwakzalvers zijn het.....totdat je goed luistert naar wat ze eigenlijk te vertellen hebben.

Vitamin D, the immune system, Severe COVID cases, and locking people down in their homes:
(1 hr 29 min)

Fiber myths, gluten, lectins, salt, blood pressure, carnivore, microbiology and COVID:
(1 hr 27 min)
 
Last edited:
Nah, het zijn allemaal kwakzalvers waar ik mijn informatie vandaan heb. Ik heb hier niets, maar dan ook niets van zelf bedacht....zoals eerder gezegd: veel intelligentere mensen dan ik doen de onderzoeken en hebben daar ook de capaciteit voor en de kennis om deze medical papers te kunnen oordelen op waarde...

Kom net terug van een stukje lopen en was een podcast aan het luisteren.....kwakzalvers zijn het.....

Vitamin D, the immune system, Severe COVID cases, and locking people down in their homes:
(1 hr 29 min)

Fiber myths, gluten, lectins, salt, blood pressure, carnivore, microbiology and COVID:
(1 hr 27 min)

Geloof niets van wat ik vertel, maar laat je dan in ieder geval goed voorlichten door mensen die dat wel kunnen.....(En nee, dit is niet de enige vorm van informatie die ik gebruik om me er zelf in te verdiepen).....
Het punt is dat dat IK dat ook doe schat. Met een Infectious Decease consultant als schoonzus en een oncoloog als vrouw. Dus het spijt me dat ik door je bubbel heen probeer te prikken, maar ik ben allergisch voor dit soort onzin. Zelfde geldt voor de hele antivax mensen.
 
Het punt is dat dat IK dat ook doe schat. Met een Infectious Decease consultant als schoonzus en een oncoloog als vrouw. Dus het spijt me dat ik door je bubbel heen probeer te prikken, maar ik ben allergisch voor dit soort onzin. Zelfde geldt voor de hele antivax mensen.

Oh, maar je prikt niet door mijn bubbel hoor. Als jij denkt dat je voldoende informatie krijgt van 2 personen in je familiekring dan vind ik dat prima. We weten inderdaad nog niet alles wat er te weten valt (zo hoorde ik in de eerste podcast dat ook nitric oxide (door buiten in de zon te zijn) een gunstig effect zou hebben op het eventuele verloop van COVID-19....Daar had ik tot ongeveer 2 uur geleden nog niet van gehoord. En dus is het belangrijk om bij te blijven....
 
Oh, maar je prikt niet door mijn bubbel hoor. Als jij denkt dat je voldoende informatie krijgt van 2 personen in je familiekring dan vind ik dat prima. We weten inderdaad nog niet alles wat er te weten valt (zo hoorde ik in de eerste podcast dat ook nitric oxide (door buiten in de zon te zijn) een gunstig effect zou hebben op het eventuele verloop van COVID-19....Daar had ik tot ongeveer 2 uur geleden nog niet van gehoord. En dus is het belangrijk om bij te blijven....
Weet je waar je nitric oxide van krijgt? Groente. ;) ironic isn't it.

Heb laatst ook goede dingen gehoord over Hydroxychloroquine en bleekmiddel...
 
Oh, maar je prikt niet door mijn bubbel hoor. Als jij denkt dat je voldoende informatie krijgt van 2 personen in je familiekring dan vind ik dat prima. We weten inderdaad nog niet alles wat er te weten valt (zo hoorde ik in de eerste podcast dat ook nitric oxide (door buiten in de zon te zijn) een gunstig effect zou hebben op het eventuele verloop van COVID-19....Daar had ik tot ongeveer 2 uur geleden nog niet van gehoord. En dus is het belangrijk om bij te blijven....
Weet je, ik heb er al spijt van dat ik überhaupt iets in reactie heb gegeven. Je weet duidelijk niet hoe het medische wereldje in elkaar zit. Beide medici zitten in een uitgebreid netwerk en we praten over alles. En ik kan als medische leek alle vragen stellen die ik wil, en krijg dat vanuit dat netwerk antwoord. Scheelt mij dus uren YouTube kijken.
Maar blijf lekker in je eigen bubbel. Zolang jij denkt dat het werkt is 75% van het werk al gedaan. Maar aub presenteer het niet als de waarheid.
 
How are we all doing people? Ik kon gek genoeg nog geen post vinden over dit onderwerp. Vast omdat we allemaal goed geïsoleerd zitten op het moment ;)

[...]


Anyways, hoe vergaat het jullie?


Dit was de toon van de begin post. En 18 pagina's verder hebben we het (al vele pagina's) over allerlei dingen die heel weinig meer te maken hebben met: Hoe vergaat het jullie (mede-migranten)

Xpdite is volgens mij nooit opgezet om een platform te worden over bloedcellen, vitamine D and percentage death rate. Niet dat elke discussie over migreren of Australia hoeft te gaan. Maar dit is langzaam maar zeker wel heel erg aan het afdwalen. Er zijn Facebook groepen genoeg voor dit soort discussies. Uiteraard zie ik iedereen hier graag komen, @Greetje en @Maluka incluis ondanks dat ik jullie mening over deze onderwerpen niet deel.

Wat ik vooral nu zie is dat jullie ideeën over wetenschap in de breedste zin van het woord hier niet echt gedragen worden en dat de discussies niet echt ergens toe leiden behalve jullie aan een kant van de divide en andere mensen aan de andere kant van de divide. Wellicht is het een idee om een ander platform te gebruiken voor deze discussies? En Xpdite weer een beetje the gebruiken voor onderwerpen die in meer of mindere mate met Australia, visa's en leven hier specifiek te maken hebben? Thanks in advance!

(Just my 2 cents!)
 
Kunnen jullie svp stoppen met elkaar vliegen afvangen? Er is ontzettend veel informatie over Covid online, laten we er hier niet nog een schepje bovenop doen. Laten we dit topic terugbrengen naar hoe wij hier in Oz ons leven leven onder de huidige omstandigheden. Heb je nog werk, werk je thuis, zit je in de zorg en heb je de ellende met eigen ogen gezien, waar kijk je naar uit of wat doe je nu anders.... Dat zou ik graag horen van de forum leven! Of verschillen met NL. De toon waar op deze discussie gevoerd wordt vind ik niet bij dit forum passen, ongeacht Wie er gelijk heeft.
 
Dit was de toon van de begin post. En 18 pagina's verder hebben we het (al vele pagina's) over allerlei dingen die heel weinig meer te maken hebben met: Hoe vergaat het jullie (mede-migranten)

Xpdite is volgens mij nooit opgezet om een platform te worden over bloedcellen, vitamine D and percentage death rate. Niet dat elke discussie over migreren of Australia hoeft te gaan. Maar dit is langzaam maar zeker wel heel erg aan het afdwalen. Er zijn Facebook groepen genoeg voor dit soort discussies. Uiteraard zie ik iedereen hier graag komen, @Greetje en @Maluka incluis ondanks dat ik jullie mening over deze onderwerpen niet deel.

Wat ik vooral nu zie is dat jullie ideeën over wetenschap in de breedste zin van het woord hier niet echt gedragen worden en dat de discussies niet echt ergens toe leiden behalve jullie aan een kant van de divide en andere mensen aan de andere kant van de divide. Wellicht is het een idee om een ander platform te gebruiken voor deze discussies? En Xpdite weer een beetje the gebruiken voor onderwerpen die in meer of mindere mate met Australia, visa's en leven hier specifiek te maken hebben? Thanks in advance!

(Just my 2 cents!)
Haha, zie net dat we het in ieder geval ergens over eens zijn!,
 
@afterbang en @Red dust, jullie zeggen het. Ik volg dit draadje al niet echt meer vanwege de toon e.d.

Dus, back on topic: ik zit nog steeds op m'n gewone werkplek en leef/leefde alleen in het weekend geïsoleerd. Er zijn weer meer studenten aanwezig in de bieb die wat kaal lijkt doordat zitplekken en diverse PCs weggehaald zijn. Vakken die niet online verzorgd kunnen worden, mogen weer klassikaal gegeven worden, wel met minder studenten in een groep, dus dezelfde lessen worden nu gewoon vaker verzorgd.

Qua sociaal leven: afgelopen weekend gezellig met een collega haar dochter's hond uitgelaten. Dat was elke keer een uur lang (rondjes) lopen door de Wetlands die helaas niet zo heel 'wet' zijn en veel kletsen en honden aaien :)
Over een paar weken gaat het zwembad weer open, dus hoop ik - samen met vriendinnen - weer in het ritme van baantjestrekken te komen.

En om @Thijsvr te citeren: "Hoe vergaat het jullie?"
 
Back
Top