Ben een tijdje niet langsgeweest op het forum, maar heb met interesse deze thread bekeken. Wat mij opvalt is dat er op 1 bericht na (van Greetje, wat haar vervolgens niet in dank afgenomen is), niet gesproken is over wat het nu eigenlijk is wat de mensen zo ziek maakt en of door komen te overlijden.
En zonder een Phd te hebben of viroloog te zijn, kun je als individu toch achter enorm veel informatie komen. En al helemaal met het internet wordt "Wisdom of the crowds" een stuk realistischer. Natuurlijk moet je nog steeds de onwaarheden er zelf uit filteren, maar als bijv. meerdere specialisten (doktoren, cardiologen, Phd in medisch vakgebied) toch op dezelfde conclusies uitkomen, dan kan je dat niet meer simpel naast je neerleggen, vind ik.
Zo is nl gemeten bij enorm veel patiënten die met erge klachten op de IC terechtkomen, dat ze in bijna alle (zo niet alle) gevallen een onderliggende comorbidity hebben. Greetje haalde obesitas aan, maar obesitas is net als diabetes Type 2, verhoogde bloeddruk (en durf het bijna niet te zeggen want dit zal veel kwaad bloed zetten: kanker) een symptoom van wat in de medische wereld: "Metabolic syndrome" wordt genoemd. Een ander woord voor "Metabolic syndrome" is ook wel insuline-resistentie. M.a.w. Als je primair koolhydraat-rijk eet (wat de meeste mensen op het SAD (Standard American Diet) doen, dan breng je kunstmatig je bloedsuiker omhoog. En dit wordt dan zo hoog dat de alvleesklier in je lichaam niet meer in staat is om voldoende insuline te produceren om deze suiker (glucose) de cellen in te krijgen waar ze door de mitochondriën als brandstof gebruikt kunnen worden. Het resultaat is dat het glucosegehalte in het bloed te hoog is. En in een te hoge concentratie is dat nu eenmaal toxisch voor een lichaam. (Hoe vaak is het niet voorgekomen dat een ledemaat afgezet moet worden omdat de suikerziekte het ledemaat heeft aangetast of omdat iemand blind is geworden).
Het is dus niet per definitie obesitas of diabetes type 2 of kanker of of of, maar de onderliggende aandoening insuline resistentie. Helaas kom je dit soort informatie dus praktisch niet tegen in de mainstream media.
Want de beste oplossing om je bloedsuiker te reguleren en normaliseren is een keto dieet. Het keto dieet is een koolhydraat-arm dieet, maar omdat je van de 3 macro-nutrienten (vet, proteïne en koolhydraten) vet en koolhydraten nodig hebt voor energie zul je dus, bij een koolhydraat-arm dieet, moeten zorgen voor voldoende inname van vet.
De meeste mensen realiseren zich wel dat bijv. Coca Cola, softdrinks etc. vol zit met suiker en dat het geen gezond goedje is. Maar wat velen niet weten is dat bijv. aardappelen, rijst, brood, ontbijtgranen, etc. ook eigenlijk niets dan suiker is voor je lichaam. Je lichaam maakt het nl. geen donder uit of je nu suiker binnenkrijgt van Coca Cola of van het eten van aardappels.....
Een van de doktoren (Dr. David Unwin) in mijn lijst hieronder heeft een aantal diagrammen gemaakt waarmee hij op een visuele manier laat zien hoe dergelijke voedselgroepen zich verhouden tot een theelepel suiker (= ongeveer 4 gram en dat is wat in je hele lichaam "rondzwerft" in je bloed). Als je dan die diagrammen ziet, dan schrik je wel (ik wel tenminste).
https://phcuk.org/sugar/
En de gezondste vetten zijn de dierlijke vetten. De zogenaamde plantaardige oliën zijn dermate desastreus voor een lichaam dat je die nog niet eens in de buurt van je lijf wilt hebben. Vroeger werden deze oliën als o.a. smeerolie gebruikt. Later zijn we ze gaan consumeren. Iets meer 100 jaar geleden toen de mensen deze rotzooi nog niet konden verkrijgen was het aantal mensen met metabolic syndrome ook nog praktisch niet aanwezig....Mijn dieet bestaat dan ook sinds Februari 2019 alleen uit dierproducten (vlees, eieren en een beetje dairy zoals kaas, maar geen honing want dat is pure suiker (glucose en fructose)). Mijn persoonlijke reden motivatie voor dit dieet (het carnivore dieet of ook wel "zerocarb dieet" = praktisch geen koolhydraten) is dat ik sinds mijn 15e al een auto-immuunziekte heb waarbij ik, volgens doktoren, alleen aan symtoombestrijding kan doen door of medicijnen te slikken of lichttherapieën te ondergaan. Iets meer dan een jaar op dit dieet (waarbij ik voornamelijk rundvlees, lamsvlees, eigeel en af en toe wat kaas eet) heeft de symptomen al met zeker 80% vermindert. Mede hierdoor ben ik me dus enorm gaan verdiepen in de meer medische kant van wat voedsel kan doen (in goede en kwade zin), maar ook wat we aten toen wij als mens een aantal miljoen jaar geleden zijn geëvolueerd. Er zijn hier een aantal goede boeken recentelijk over verschenen, maar ook in de jaren '20 van de vorige eeuw was er al over geschreven en zelfs medische onderzoeken naar gedaan.
Een ander oorzaak in hoeverre je echt ziek wordt van het Coronavirus is het tekort aan Vitamine D. Vitamine D schijnt nl. erg belangrijk te zijn voor je immuunsysteem. De meeste mensen hebben een chronisch tekort aan Vitamine D in het lichaam. De meeste personen die op IC's hebben gelegen is bij gemeten dat ze een tekort hadden aan Vitamine D.
Ik kan met een hele waslijst aan artikelen komen, maar die gaat toch niemand lezen. Ik haal voornamelijk mijn informatie van de volgende medisch geschoolde personen:
- Dr. Aseem Malhotra (Cardioloog in UK)
- Gary Fettke (GP in Launceston)
- Dr. Paul Mason (MD in Sydney)
- Dr. Ken Berry (MD in USA)
- Dr. David Unwin (low carb doctor in UK)
- Dr. Paul Saladino (carnivore doctor in USA)
- Ivor Cummins (Phd medical researcher in Ireland)
- Dave Feldman (researcher die erg veel onderzoek heeft gedaan naar cholesterol en misvattingen daaromtrent).
- Nina Teicholz (Phd researcher in USA)
- Zoe Harcombe (Phd researcher in UK)
- Amber O'Hearn (data scientist en carnivore finds 2009)
En zo zijn er nog vele anderen......we zijn helaas in de jaren 50 van de vorige eeuw (ik was er toen nog niet) van het padje afgeraakt, omdat destijds een Amerikaanse onderzoeker (Ancel Keys) van mening was dat de landen waar het meeste dierlijke vet wordt gegeten ook het meeste te lijden had van CVD (Cardio Vascular Disease). Hij heeft een 7 landen studie naar buiten gebracht, maar initieel bevatte het onderzoek iets meer dan 20 landen...van deze 20 landen waren er landen met een hoge inname van dierlijke vetten, maar toch met een laag aantal gevallen met CVD. Deze landen heeft hij gemakshalve maar achterwege gelaten, want die strookten niet met zijn hypothese. En daarom zijn we in de "low-fat" maatschappij belandt. Maar, low-fat kun je alleen "lekker" maken door er veel suiker aan toe te voegen. Vet en koolhydraten geven namelijk de smaak aan het eten....maar van suiker eten krijg je weer een verhoogde bloedsuiker en moet insuline weer gaan werken totdat het lichaam niet meer kan produceren...en het balletje is rond.....dus wereldwijd wordt de medische wereld toch wakker dat metabolic syndrome de grootste reden is in welke mate mensen ziek worden. Voorkom insuline resistentie en je bent een heel stuk beter af.
Sorry voor het relaas. Het is vrij lang geworden, maar dit miste ik nog echt in de discussie. Er wordt alleen gesproken over de geïnfecteerden en dat ouderen doodgaan, maar dus niet wat je zelf als persoon kan doen om te voorkomen dat je erg ziek wordt....Want een virus, wil net als dieren, planten, schimmels etc. zich voortplanten/reproduceren (uitzonderingen daargelaten, zoals ik
). Een virus heeft echter een host nodig en het is dus niet de vraag of je het virus krijgt, maar meer, als je het krijgt, hoe erg je ziek wordt en/of je er alles aan gedaan hebt om dit risico zo klein mogelijk te maken. Ik geloof ook niet dat er een vaccin ontwikkeld kan gaan worden (ook al zijn ze er druk mee bezig) want tot op heden is er nog geen enkel vaccin ontwikkeld voor alle andere varianten van het corona virus.... En ze zullen op een gegeven moment hier in Australië de grenzen toch weer open moeten doen anders zal de economie nog verder een dreun krijgen dan wat het nu al heeft gekregen.