Het grote Kampeer topic

Op het werk worden brandblussers e.d. regelmatig gecheckt. Hoe zit dat met spul wat je thuis en in de auto hebt? Als dat tegen de veiligheidscheck datum aanzit kan dat dan gewoon door iemand gecheckt en goedgekeurd worden?

Er zit een metertje op voor de druk. Als die te laag wordt. Nieuwe kopen.

Als de blusser over zijn einddatum is, vervangen en weggooien of wellicht als reserve blusser houden achterin het keukenkastje als de druk nog goed is (maar niet op rekenen)

Denk dat de check op je werk hetzelfde doet als jij. Druk checken en datum checken, maar dan officieel. Heel normaal.
 
Misschien een klein beetje off topic... De meesten van jullie weten wel dat dingen op internet bestellen en thuis krijgen nog wel eens een uitdaging kan zijn. Maar gisteren heb ik iets besteld bij www.snowys.com.au (een kampeer/outdoor winkel) en heb het nu al binnen! Binnen 24 uur vanuit Brisbane EN gratis verzending! I am shocked!!! o_O:eek:

Dus mocht je wat outdoor-achtigs nodig hebben, je kunt daar met een gerust hart bestellen.
 
Misschien een klein beetje off topic... De meesten van jullie weten wel dat dingen op internet bestellen en thuis krijgen nog wel eens een uitdaging kan zijn. Maar gisteren heb ik iets besteld bij www.snowys.com.au (een kampeer/outdoor winkel) en heb het nu al binnen! Binnen 24 uur vanuit Brisbane EN gratis verzending! I am shocked!!! o_O:eek:

Dus mocht je wat outdoor-achtigs nodig hebben, je kunt daar met een gerust hart bestellen.

Needless to say dat ze niet AustraliaPost gebruiken toch? ;)
 
Iedereen weer terug van kamperen? Weet dat @Red dust op pad is geweest. Gok dat @Beebmeep wellicht ook met matje en tent in de kofferbak is weg geweest? Nog andere kampeerders?

Wij zijn in de Victoria High Country geweest. Altijd net een beetje koeler met gemiddeld 1x per dag een zwem sessie in een verkoelende bergbeek (soms wel heeeel erg verkoelend ;) )

Uiteraard een paar mooie camp sites gespot. Maar om het niet al te 4x4 extreem te maken, wat tips inzake spots die of over asfalt te bereiken zijn of over een goede gravel road:

Licola: klein dorpje in de zuidoostelijke Vic High Country. Mooie camping aan de rivier en een stuk of 12(!) verschillende gratis bush campsites (drop toilet) langs de rivier. Elke campsite heeft tussen de 4 en veel plekken. Sommige sites zijn geschikt voor grote caravans. Sommige niet. Staat allemaal keurig aangegeven op het bord aan het begin van de Tamborina Road. Fraaie omgeving en eenvoudig over asfalt te bereiken. De gratis sites liggen in een NP, dus geen honden.

Horseyard Flat, een kilometer of 40(?) Van Licola over een Dirt road. Geeft ook niet 4x4 owners een kans op een goede blik op de High country. Site is bij een riviertje. Kans op Wombats (we hebben ze gespot als je ‘s avonds aan de achterzijde van de site bent.) Leuke wandeling vanaf de campsite (4 kilometer one-way als ik het goed onthouden heb) Gratis, maar in een NP, dus geen honden.

Tom Groggin, NSW op de grens met Victoria. Vlakbij Thredbo. Murray River stroomt langs de campsite. Als je zelf of kennissen 100% garantie op shitloads Kangaroos geven: Dit is je spot. Gratis. Enorm groot dus altijd plek. Drop Toilets. Over asfalt te bereiken. In Thredbo is van alles te doen in de zomer voor kids en volwassen. Beklim Mt Kosciuszko. Bobsleeen, mountainbiken, golfen, zwemmen, spelletjes voor de kids enz. Ook in een NP.

Aan de andere zijde (oostkant) van Thredbo zijn nog wat kleiner campgrounds. Ook met gewone auto te bereiken over asfalt en gratis. Ngarrigo en Diggers Campground. Allebei aan de schitterende Thredbo River.

Op deze laatste twee campsites komt de ranger wel checken of je entree voor Kosciuszko NP betaalt hebt. Ze checken dit ook in Thredbo dorp. Elke dag(!) dus zorg dat je dat betaald hebt.

Cheers!
 
Last edited:
Grappig, Licola daar ben ik in 1994 voor het eerst geweest met mijn Australische moeder. Ons familie campeer plekje. Erg mooi daar!
 
Wij hebben 2 jaar geleden in Kerstvakantie ook op Tom Groggin gestaan. Alle ruimte en uren naar de kangaroos zitten kijken. Er zijn toiletten en de rivier is daar goed toegankelijk om je op te frissen. Barstte er wel van de vliegen maar dat kan per jaar verschillen. Diggers stond toen bomvol dus waren blij dat we zijn doorgereden.
 
Yep, een vliegentent (soort klamboe tent) kan nog wel een handig zijn in de bush. En ja, kan heel verschillend zijn per tijd en locatie. Bendethera, waar we laatst samen geweest zijn meegemaakt. Dag 1: 0 vliegen. Dag 2: miljoenen.
 
Ik heb vooral in de woonkamer gekampeerd, @afterbang. We hadden een paar koelere dagen, maar de meeste dagen waren rond de 35C met een paar uitschieters naar 46/47C. Dus me in Whyalla vermaakt met Kerst en Oud & Nieuw bij vrienden, regelmatig baantjes getrokken in het zwembad, om 8 uur 's ochtends naar het strand (waar het toen naar verhouding al druk was) en op een dag van rond de 45C met een vriendin naar Adelaide omdat die een voor een spoedafspraak daarheen moest.
Heb me prima vermaakt, maar het echte kamperen - ofwel in de achterbak van m'n Nissan ofwel in m'n Kmart tentje - moet nog.
 
@afterbang wij kampeerden in Geehi flat! We dachten jouw 4x4 gezien te hebben in Thredbo!
We wouden de drukke Coast vermijden dit jaar en is super meegevallen!

Geehi Flat. Ja dan kom je door Thredbo ;) En als je een rode Defender hebt gezien dan zijn wij dat 100% zeker weten. Was er voor de kerst, met Oud en Nieuw en vorig weekend ook weer :)
 
Tip: Thurra River campground. Paar uurtjes van Melbz. Paar uurtjes vanaf Sydney. 4 uur van Canberra. dus meer voor de meerdaagse/langere trips.

Mooie locatie, strand, vuurtoren, zandduinen, bush, wandelingen.
 
Voor iedereen die wellicht vast zit aan een NSW vakantie;

Flea Creek campground (NSW). Uurtje rijden buiten Canberra. Redelijk steile gravel road. Wordt soms gedaan met normale gezinsauto’s. Kan, maar is dapper. Geen honden. Vanwege COVID maar beperkt aantal plekken beschikbaar. 6 dollar.

McIntyre Hut campground (NSW) Anderhalf uur rijden over bumpy en steile fire trails. 4x4 nodig. Hoeft niet een heel wilde 4x4 te zijn. Zag een Grand Vitara en wij hadden een oude Pathfinder en oude HiLux in ons groepje. Geen honden. Vanwege COVID maar beperkt aantal plekken beschikbaar. 6 dollar.

Things to do; relaxing, small walks, cool down in the river, 4x4 trips.
 
Ha een kampeertopic. Pas ontdekt.
Wij zijn nu al voor 2e keer op pad met een camper trailer via Camplify. Leuke formule en wij hebben het geluk om een eigenaar te treffen die zijn trailer goed heeft uitgerust met lithiumbatterijen, redarc battery management system, zonnepanelen,... dus je kan lekker off grid. Ideale manier om te ontdekken of je dit leuk vindt en wat je zelf zou willen. Onze trailer is ondertussen besteld! De kinderen slapen in de kings rooftop tent. Op zich geen slechte tent, min of meer de standaard van de backpackers en heel wat locals hier op hun Ute. Maar was een aankoop uit noodzaak omdat de iKamper hardshell rooftop tent voorlopig niet meer te krijgen was in Australië. Als je de auto ook nodig hebt om onderweg op pad te gaan is een hardshell die net wat makkelijker inpakt wel zo fijn. Zowel rooftop tent als trailer komen aan in februari.
Eerste trip was van Cairns naar Gulf of Carpentaria (Burketown, Karumba) en een absolute aanrader: Lawn Hill national park (camping). Onderweg ook toppers: Cobbold Gorge en Undara.
Tweede trip: Whitsundays. Eerste stop vanuit Cairns: Rollingstone Beach, iets boven Townsville. Kamperen aan zee. Prachtig zwembad ook. Tweede stop: Hideway Beach net voor Airlie Beach. Als je rust zoekt: gevonden. Bij laag tij zie je koraal vanaf strand. Onze final destination was de Big4 tropical. Net naast de airstrip dus dat is ontbijten met enkele opstijgende sportvliegtuigjes....Voor de rest prima plek, zeker als je zoals ons de rest van de dag gewoon uitstapjes plant.
 
Wij zijn ook aan het kijken naar een campertrailer. Mensen nog tips waar op te letten? Welke toeters en belken zeker handig/nodig zijn, wat overbodig is, welke merken goed of juist slecht zijn?
 


OFX
Back
Top