LaStaVaZa Trish & Gijs

Bij ons was Medicare een formaliteit en in een paar minuten geregeld indertijd. Funny.

Maar welkom in je ‘nieuwe’ wereld!
 
Hoe lang is dit voor jullie geleden? Er is hierin volgens de mevrouw achter het loket veel veranderd? Weet iemand anders hier ook van?
Mei 2019. Niet bij alle centrelinks kun je Medicare aanvragen, dat was in 2019 al. Bij ons was het ook in 15 minuten geregeld nadat wij een uur gewacht hadden.
 
Medicare zou echt vanzelf moeten gaan mijn inziens. Het gaat over nogal wat en je hebt er recht op.

Bij ons was het ook een half uurtje wachten of zo en dan een kwartiertje. Net als @Emulate. 2017
 
Welkom in Australie en in WA (een beetje het Friesland van Australie)


screen-shot-2022-02-10-at-14-47-52-png.1703

Je bent nog mild Frits, eerder het Noord Korea van Australië 🇦🇺. Welkom Down Under Gijs, het is altijd even een gedoe in het begin om alles te regelen omdat je overal je 100 point ID check moet hebben, begin met je rijbewijs die is makkelijk te regelen. Edit: Medicare is te regelen on the spot. Maar hier ook geldt net zoals bij je rijbewijs: net de juiste medewerker treffen. Sommigen maken het onnodig moeilijk voor je. Als ze moeilijk doen naar de supervisor vragen, dan is het vaak meteen opgelost.
 
Wat medicare betreft : Als je 'permanent ' resident bent maakt het niet uit wanneer je het aanvraagt....Of je dat meteen doet na aankomst of over een aantal jaren dat maakt niet zoveel uit. Mocht je Medicare (door wat voor reden of omstandigheden dan ook) pas aanvragen als je bijv. al 5 jaar hier bent en je hebt in die tussentijd 'onkosten' gehad waarbij je recht had gehad op teruggave van gemaakte kosten dan krijg je dat alsnog vergoed/terug. Wel 'receipts' overleggen en uiteraard bewijs van residency.
 
Back
Top