Peter & Michel Adelaide

Tim911

Well-Known Member
Op whirlpool redelijk wat over insulatie gelezen. En aardig wat mensen gaven aan dat de meeste warmte via de windows wegstromen. Uiteraars gordijnen, blabla. Maar vandaar dat ik doubleglazed opnoemde, omdat ik dacht dat dat essentieel was voor degelijke insulatie. Niet dus?

Nadeel van 2 storey homes is dat al die home upgrades een fortuin kosten heh...[/QUOTE]

het blijft whirlpool he :p

Maar lijkt mij ook dat je de meeste warmte verliest door de enkele beglazing.
 
Ik denk dat dubbel glas zeker helpt, maar als we de woonkamer op 21 graden hebben de verwarming dan uitzetten dan duurt het verdomde lang voor de temperatuur gaat zakken en dan is het hier buiten echt geen 20 graden meer. Dus ja, dubbel glas is fijn. Maar voorlopig gaat het zonder ook best lekker (houten kozijnen scheelt wellicht ook nog, als geleid kou beter dan glas)

Maar lijkt mij ook dat je de meeste warmte verliest door de enkele beglazing.
Als de rest van je huis zo lek is als een mandje dan helpt dubbel glas niet veel. Glas isoleert beter dan een tochtgat ;)
En nu is ons huis niet meer lek. Dus nu zou dubbel glas wat toevoegen, eerst niet. En dubbel glas in de dunne aluminium kozijntjes werkt sowieso niet, maar het spaarvarken is nu even mager ;)
 
Last edited:
Hi Tim, Woww ik wou dat wij een Nederlandse foodtruck hadden waar je die dingen kan kopen, we hebben hier wel 3 nederlandse winkels waar ze heel veel NL spullen verkopen, maar het zijn eigenlijk niet de dingen die ik mis lol. Ik wil gewoon een frikandel met zaanse majo ;) Ik ben zelfs een tijdje bezig geweest om te kijken of ik ze kan importeren vanuit Nederland of thailand, maar het is omdat het vlees is bijna onmogelijk:( En een zeer zeer kostbaar proces.
Nou, dan ga ik maar eens weer verder over de frikandellen :) Ik had hetzelfde met kroketten en bitterballen en ben ze uiteindelijk maar zelf gaan maken. Het is even uitproberen, maar daarna heb je oneindig veel plezier van je pas verworven nieuwe skills. Ook frikandellen kun je heel gemakkelijk zelf maken en daarvan zijn wel recepten te vinden op het internet. Ik heb het nog niet zelf geprobeerd, maar het lijkt super gemakkelijk. Waarschijnlijk moet je even experimenteren met de kruiden om de juiste smaak te krijgen (dat was bij mij zo met de kroketten), maar dan heb je wel wat. Deze recepten lijken mij de moeite van het proberen waard:

https://www.zelfmaakrecepten.nl/frikandel-zelf-maken/ (met ook een recept van currysaus, die bij mij altijd een succes is!)
http://www.bitterballen.net/recepten/snacks/frikandellen-maken/

Recept voor het kruiden mengsel als je nog wat verder met de kruiden wil experimenteren:

https://www.smulweb.nl/recepten/1429695/Het-frikandel-kruidenmengsel-
 
Nou, dan ga ik maar eens weer verder over de frikandellen :) Ik had hetzelfde met kroketten en bitterballen en ben ze uiteindelijk maar zelf gaan maken. Het is even uitproberen, maar daarna heb je oneindig veel plezier van je pas verworven nieuwe skills. Ook frikandellen kun je heel gemakkelijk zelf maken en daarvan zijn wel recepten te vinden op het internet. Ik heb het nog niet zelf geprobeerd, maar het lijkt super gemakkelijk. Waarschijnlijk moet je even experimenteren met de kruiden om de juiste smaak te krijgen (dat was bij mij zo met de kroketten), maar dan heb je wel wat. Deze recepten lijken mij de moeite van het proberen waard:

https://www.zelfmaakrecepten.nl/frikandel-zelf-maken/ (met ook een recept van currysaus, die bij mij altijd een succes is!)
http://www.bitterballen.net/recepten/snacks/frikandellen-maken/

Recept voor het kruiden mengsel als je nog wat verder met de kruiden wil experimenteren:

https://www.smulweb.nl/recepten/1429695/Het-frikandel-kruidenmengsel-
Hi Janneke , bedankt voor je lieve bericht. Geloof mij wij hebben echt alles geprobeerd om frikandellen te maken dat ze ook echt smaken zoals in NL, we hebben alle recepten geprobeerd die er mogelijk zijn, maar vaak lopen we ook aan dat er bepaalde soorten vlees niet in OZ te koop zijn. Uiteindelijk hebben we zelfs speciale kruidens uit NL laten komen, maar helaas het eind resultaat leek nog steeds meer op een gehaktstaaf dan een frinkandel :) lol. Zeker niet verkeerd maar het smaakt niet naar de NL frikandel. En de frikandellen die je hier in de NL shop koopt, smaken ook echt totaal niet naar Frikandel. Kroketten is veel werk, maar is goed te doen, zelfs kaassouffle lukt ons :))) Importeren is volgens mij de enige oplossing, ben er nog steeds mee bezig, wie weet gaat het ooit nog lukken. Hoe belangrijk kan een frikandel zijn he lol :))))
 

Janneke61

Well-Known Member
Hi Janneke , bedankt voor je lieve bericht. Geloof mij wij hebben echt alles geprobeerd om frikandellen te maken dat ze ook echt smaken zoals in NL, we hebben alle recepten geprobeerd die er mogelijk zijn, maar vaak lopen we ook aan dat er bepaalde soorten vlees niet in OZ te koop zijn. Uiteindelijk hebben we zelfs speciale kruidens uit NL laten komen, maar helaas het eind resultaat leek nog steeds meer op een gehaktstaaf dan een frinkandel :) lol. Zeker niet verkeerd maar het smaakt niet naar de NL frikandel. En de frikandellen die je hier in de NL shop koopt, smaken ook echt totaal niet naar Frikandel. Kroketten is veel werk, maar is goed te doen, zelfs kaassouffle lukt ons :))) Importeren is volgens mij de enige oplossing, ben er nog steeds mee bezig, wie weet gaat het ooit nog lukken. Hoe belangrijk kan een frikandel zijn he lol :))))
Jammer. Ik geloof je direkt. Ik was van plan om het nog eens te proberen, maar de motivator is nu wat minder. In elk geval is de curry saus in het eerste recept wel lekker. Niet helemaal zoals dhr. Heinz het maakt, maar het komt goed in de buurt. Ja, bijzonder he? Dat je het typisch Nederlands eten het meeste mist 😄
 

Beebmeep

Well-Known Member
Jammer. Ik geloof je direkt. Ik was van plan om het nog eens te proberen, maar de motivator is nu wat minder. In elk geval is de curry saus in het eerste recept wel lekker. Niet helemaal zoals dhr. Heinz het maakt, maar het komt goed in de buurt. Ja, bijzonder he? Dat je het typisch Nederlands eten het meeste mist 😄
Heb de vorige keer in Nederland een paar keer een kroket of frikandel gehad en vond het wel OK. Heb me echter helemaal sufgegeten in de stoofpeertjes! Njam!
 

Tim911

Well-Known Member
Ben ik nou echt zo’n nuchter kalf? Ik heb echt helemaal niets wat ik mis (nee ook niet qua eten ;) )
Ik denk het wel want vind het vrij bijzonder dat je niks mist.. Ik mis wel het een en ander hoor, zoals frikandellen, boerenkool met worst, hollandse kaas, bugles met heksenkaas, calve pindakaas, mayonaise bij je friet, moet je hier constant om vragen en dan krijg je aioli.. zucht..
 

Beebmeep

Well-Known Member
Ik denk het wel want vind het vrij bijzonder dat je niks mist.. Ik mis wel het een en ander hoor, zoals frikandellen, boerenkool met worst, hollandse kaas, bugles met heksenkaas, calve pindakaas, mayonaise bij je friet, moet je hier constant om vragen en dan krijg je aioli.. zucht..
De Nederlandse winkel verkoopt boerenkool van Hak. Njammie!
Maar verder mis ik qua eten ook niet echt iets. De stoofpeertjes waren alleen wel errug lekker.... Hier eet ik gewoon anders en smaakt het ook goed :)
 

Red dust

Well-Known Member
Witlof! Hier in de buurt lastig te krijgen. En toen de plaatselijke super het eindelijk een keer had moest ik de kassiere uitleggen wat het was en hoe je het eet!
 


OFX
Top