Roken

Ik ben zelf 10 jaar lang een full-time rookster geweest. Ik heb 10 jaar lang met niemand rekening gehouden. Niet met mensen die zaten te eten, niet met kleine kinderen. Ik vond het lekker en vond al die niet-rokers maar zeikers. Tot ik verhuisde naar Australie! Wat een verademing! Lekker weer, veel bewegen, frisse lucht, rookvrije restaurants....ik begon me als roker vreselijk onprettig te voelen en de smaak beviel me ook steeds minder. Dus ik ben daar gestopt en ben nooit meer begonnen.  Wat een vrijheid.....niet meer afhankelijk zijn van die gore sigaretten. Nu ben ik dus 150% anti-rook (tja, weer zo'n ex-roker). Ik schaam me diep wat ik niet-rokers heb aangedaan met mijn smerige rook(lucht). Wel degelijk wordt er in Australie minder gerookt en wordt er meer rekening met elkander gehouden. Ik ben dankzij het leven in Australie gestopt, dus het heeft zeker invloed gehad op mij. Nu emigreren we binnenkort weer naar Sydney en ik verheug me nu al op een schoner, frisser leven dat we onze kinderen zullen geven. Ik zat afgelopen zondagochtend in Hotel New York te ontbijten(!) en naast mij zaten 3 kerels continue te paffen. Het stonk zo onwijs! Zit je daar lekker te genieten van je ontbijtje! Dat de Nederland dit toelaat, daar zakt mijn broek echt van af! Ik heb gelachen van binnen, want binnenkort zitten we in een rookvrij(er) land!
 
Sander bedankt voor je bericht, ik vind het ook al ga ik stoppen met roken een schande.

De rokers worden iedere keer in een verdom hoekje gestopt! Ja we weten dat roken niet goed is voor de gezxondheid, we weten dat het stikt en dat het overlast geeft voor niet rokers.
Maar ik ben van mening dat het een kwestie van geven en nemen is, ik drink bij voorkeur geen alcohol, maar moet maar om dat het maatschappelijk geen probleem (stiekum toch wel) is maar pikken dat stomdroken mensen overstraat gaan, terwijl ze over de weg aan het zwalken zijn en daar bij schreeuwen, tegen mijn auto pissen en als ik pech heb ook nog eens voor de deur kotsen. Om nog maar te zwijgen over de genen die stomdronken in de auto stappen en mij op ieder moment kunnen aanrijden. Nee ik vind dat het gezijk over roken nu maar eens afgelopen moet zijn.  :x

Ieder heeft zijn eigen leven, ik respecteer dat mensen niet roken... is hun keuze... ik respecteer ook de wens om de rokers en niet rokers te scheiden in een restaurant of op een peron. Maar ik vind dat er nu gewoon gediscrimineed wordt, we leven nog altijd in een land waar we vrij kunnen kiezen ( tot op bepaalde hoogte) en vind dan ook dat de rokers en de niet rokers elkaar moeten respecteren voor elkaars standpunt, maar daar niet de heletijd over moeten gaan ouwe neelen.

Wanneer dit stuk iets te recht voor zijn raap is geschreven dan bied ik daar nu alvast mijn excuses voor aan.

Gr.Koen 
 
[quote author=Koengaroo link=topic=4245.msg52867#msg52867 date=1143100483]
Wanneer dit stuk iets te recht voor zijn raap is geschreven dan bied ik daar nu alvast mijn excuses voor aan. 
[/quote]
Hoi Koen

Ik denk niet dat het nodig is, je hebt immers niets raar gezegd. Het is idd zoals je zegd.

Ooit werd roken zelfs aangemoedigd, gebeurd nu zelfs nog steeds bv in Indonesie, nu worden alle rokers als parasieten behandeld. De aardkloot loopt vol met rokers en niet rokers, en beide groepen moeten elkaar respecteren. Rekening houden met, dit geldt natuurlijk voor beide partijen.
 
@ Nynke; ik snap u helemaal! Ik pafte vroeger ook overal. Ik moet gek geweest zijn. Daarbij, wanneer je niet meer rookt, ruik je hoe mensen die wèl roken, stinken! Buhhhhhhhhhhhhhhh!!!! Zo rook ik dus ook! Cringe!!


En Koen (en Sander ook een beetje); eigen schuld dikke bult. Niet mauwen! Als je ongezond met jezelf wil omgaan, prima. Maar in je eigen huis dan, en niet in de buurt van anderen. Net zo min als die dronkelappen die een gevaar voor anderen zijn.

Niet zielig gaan zitten doen zeg! Roken HOORT in de verdomhoek. Als je dat nóg niet snapt, tja... dan... dan... dan weet ik het ook niet meer!  :-o  Jezelf willens en wetens schade aandoen is echt verdrietig hoor! Daar gaat mij het maar om.

En MOETEN respecteren? Ik moet nix. Ik hoef roken niet te respecteren. Ik vind dat helemáál niet respectabel! Daarbij heb ik het idee dat ik het lijf van een roker meer respecteer dan de roker zelf doet.

En weet je wat? Straks krijg je een rook-gerelateerde ziekte, en dán stoppen we. Zoals ondergetekende. Doe 's slimmer dan mij!?


Cheers,

Ireen.
 
Eerainuh

Vind je het niet een beetje egoistisch zoals je reageert in je post. Ik las net je post in het topic  Forum verslaving of; "Australië?". Toch niet weer! En hier vertelde je in dat je na 16 jaar roken gestopt bent, reden was omdat je een hartaanval kreeg. Als dit niet was gebeurt was je dan ook  gestopt. Ik vraag het me af, maar goed het was al eerder geschreven binnen dit topic, ex rokers zijn vaak de ergste anti-rook types die er zijn. Jij weet ook als geen ander dat roken een verslaving is en dat je er niet zomaar mee kan stoppen. Vaak moet er helaas eerst iets naars gebeuren voordat de ogen geopent worden.
 
Egoistisch? Nee, juist het tegenovergestelde. Ik wil het beste voor iedereen! :)

Over die hartaanval, dat had een hoop oorzaken, waar roken er 1 van zal zijn geweest. Maar dat bedoel ik nou ook net; wacht niet tot je zoiets overkomt. We denken altijd 'oh, dat gebeurt mij niet', maar het gebeurt dus wèl.

Het ging me in m'n vorige post ook niet zo zeer over het wel of niet roken, maar Koen zei dat het gezeik maar 's op moest houden en dat rokers gediscrimeerd worden e.d.  Maar al dat gezeik is niet voor de lol, het is verdomd serieus. En toen ik nog rookte kwam ik op een gegeven moment ook op een punt waar ik me realiseerde dat er iets heel erg mis met me was; namelijk de afhankelijkheid van die dingen.
We weten allemaal dat het ongezond is, en daarom zit roken in het verdomhoekje, en daarom blijft iedereen erover 'zeiken'.

Maak ik me nou duidelijker?

:)
 
Eerainuh,

Ik ben blij voor je dat je je realiseerd dat je een probleem had en dat je "dankzij" die hart aanval tot inkeer gekomen bent.
En ik wens je dan ook een heel gelukkig en vooral gezond leven toe.
Echter ben ik van mening dat het idioot is dat er zoveel over het roken gezegd/geschreven wordt.
Er zijn zoveel slechte dingen op de wereld waar mensen over kunnen zeuren..... Echtwaar ik respecteer je mening en het is geweldig dat je zoveel om ons lichaam geeft, maar wij hebben net zoals jij de keuze om te doen met ons lichaam zoals we willen, en het enige wat ik vraag is een beetje respect op te brengen voor onze mening, net zoals ik het respecteer dat jij niet rookt.
Je geeft vervolgens aan:
Maar al dat gezeik is niet voor de lol, het is verdomd serieus.
Ik zeg niet dat je een van die mensen bent die "zeiken" over het roken gewoon om te kunnen "zeiken", maar daar begint het wel een beetje op te lijken.
En
Maak ik me nou duidelijker?
Nee, niet duidelijker dan je al was. jij hebt je mening en ik heb mijn mening, dus wat ik voorstel is om het eens te worden over het feit dat we het niet eens met elkaar zijn.  :wink:

@Sander, ik hoop van harte dat wanneer ik volgende week weer gestopt bent en ik je kom opzoeken in Oz dat ik niet zo'n anti-roker ben geworden als andere ex-rokers....  :-D ..... als ik het wel ben geworden.... druk mijn neus dan gerust nog even op dit onderwerp....!  :up:

Gr.Koen
 
Zoals hier al eerder gezegd is. Het grootste gedeelte van de anti-rookcampagnes is erop gericht om jonge mensen niet aan het roken te helpen. Elk mens wat rookt moet dat lekker zelf weten, maar ik vind dat je wel mag zeggen dat je het vies vind en dat het slecht is.
Dat gebeurt overigens met veel meer dingen dan alleen roken. Dikke/mollige mensen, homo's, mensen met besmettelijke, dodelijke ziektes die moeten het ook allemaal ontgelden en daar doet iedereen aan mee. Waarschijnlijk zijn er genoeg mensen die roken en het vreselijk vinden dat mensen hun gewoonte bekritiseren hetzelfde doen bij bovenstaande groepen.
 
Annemiek, daar heb je ongetwijfeld gelijk in, en ik doe mijn best dan ook dat niet te doen. Vaak geef ik mijn mening niet eens, ook niet als er om gevraagd wordt.

En je hebt gelijk, iedereen mag zijn/haar mening geven, maar ik hoef niet een mening opgedrongen te krijgen. Zoals ik al zei, ik respecteer ieder zijn mening, en hoop ook dat iedereen mijn mening kan & wil respecteren.

:up:
 
[quote author=Koengaroo link=topic=4245.msg52902#msg52902 date=1143111753]
En je hebt gelijk, iedereen mag zijn/haar mening geven, maar ik hoef niet een mening opgedrongen te krijgen. Zoals ik al zei, ik respecteer ieder zijn mening, en hoop ook dat iedereen mijn mening kan & wil respecteren.
[/quote] Helemaal mee eens Koen  :up:
 
Jihaaa....smokers beware...(yes you guessed it I am a non-smoker :),

From 1 January 2005, the following areas are no-smoking zones:

- within 4 metres of an entrance to a non-residential building
- within 10 metres of children’s playground equipment that is ordinarily open to the public
- between the flags at patrolled beaches
- at artificial beaches (i.e. Southbank Beach, Brisbane)
- at any of the major sports stadiums managed by the Major Sports Facilities Authority (i.e. Suncorp Stadium, Brisbane)
- in at least one-third of the indoor area of liquor licensed premises and at least one-third of all poker machines.

The final phase of the reforms will come into effect 18 months later (on 1 July 2006) when the whole enclosed area of liquor licensed premises must be smoke-free. Non-enclosed eating and drinking places where food or drink is provided must also be no-smoking. Pubs, clubs and casinos may set aside a designated outdoor smoking area, under the control of a Smoking Management Plan.

Queensland Health recently launched the ‘Nobody smokes here anymore’ mass media campaign and has a number of resources for the general public, licensed and non-licensed premises.  For more information on the new legislation or to order resources, please contact the Tobacco Hotline on 1800 005 998 (8am-6pm, 7 days) or visit Queensland Health’s website at www.health.qld.gov.au.

Syl
 
@ Syl.
Bedankt voor de tip. Weet ik waar ik niet naar toe moet.

Ik respecteer mensen die niet roken meer dan zij mij respecteren. Als ik ergens op bezoek kom waar niet gerookt wordt, dan rook ik ook niet. Ik kan best wel een avondje zonder een sigaret.
Ik ken enorm veel redenen om te stoppen met roken, maar ken niet een reden waarom ik zou roken, behalve dat ik er VERSLAAFD aan ben. Mijn vader is 85 geworden, en heeft zijn hele leven gerookt!
Maar ik heb een afschuwelijke hekel aan mensen die mij de les willen lezen met een anti-rook lecture! Als men er last van heeft, rook ik niet of ga even ergens anders heen.
Ik adviseer ook altijd jongere mensen die niet roken er ook niet aan te beginnen.
[quote author=Eerainuh link=topic=4245.msg52880#msg52880 date=1143106955]
Roken HOORT in de verdomhoek. Als je dat nóg niet snapt,...
[/quote]
En de rokers horen vedoemd te worden!
Ja hoor, laten we geen kinderen meer maken, dan hebben we ook geen kinderporno meer!! En zo ken ik er nog wel een paar.

Als ik mezelf naar de knoppen wil helpen (zonder anderen erbij te willen betrekkenen andere mensen te respecteren) laat me dan.
Het is mijn lijf!!

Rene
 
Mijn oma was ook een zware roker(stak de ene met de andere aan en had  ondanks haar grijze haar,een gele kuif),zij is 82 geworden maar de laatste maanden van haar leven waren geen pretje.
Door het roken was er praktisch niks meer over van haar longen,ze werd volgepompt met zuurstof,maar het werd niet meer opgenomen.
Ik zelf vond het heel akelig om haar zo te zien aftakelen.Ik heb zelf nooit gerookt maar als dat het gevolg is.....
Nee dank je,maar dat is ieder z'n eigen verantwoording.
 
dit is iets heel anders maar hoe zit het met drugs gebruik in aus ???
hier in nederland word er open over gesproken wie wel en wie niet gebruikt... is dat in aus ook zo ???
 
Ik werk bij een multinational in medische apparatuur, en ik ben betrokken bij de ontwikkeling van beademings apparatuur voor bij mensen thuis. Een groot deel van mijn klanten is beademingspatient geworden door het roken.
Ik heb dus van dichtbij meegemaakt wat het is als je longen het opgeven of de functie beperkt wordt.

Waar ik altijd versteld van sta, is dat het menselijk lichaam zo veel vergif kan verdragen....  Je longen zijn zo ongeveer het meest delicate onderdeel van je lichaam, waar de uitwisseling van CO2 en Zuurstof met het bloed plaatsvindt. Ik kan niet meer doen dan nogmaals benadrukken dat je niet goed genoeg op je lichaam (de tempel van je ziel) kunt passen.

Om de laatste jaren van je leven aan een beademingsapparaat te moeten slijten... Ik moet er echt niet aan denken.

Probeer geen klant te worden van me, en stop met roken! Het is nooit te laat! Ireen heeft geluisterd naar de noodkreet die haar lichaam gaf, maar je hoeft er niet per sé op te wachten...

Bart
 
[quote author=Eerainuh link=topic=4245.msg52793#msg52793 date=1143038443]
Waar ik in het begin aan moest wennen (als niet-roker): "wilt u buiten of binnen zitten?" (restaurant)  Man, lekker weer, heerlijk om 's avonds buiten te zitten, maar buiten mocht toen nog gerookt worden. Dus zaten we binnen, te bevriezen in de airco........ LOL LOL... Toen vond ik dat nog ijskoud, nu ben ik er wel gewend aan - en 't zal wel niet te warm zijn geweest, die avond :) Maar in mijn ogen pikten ze de beste seats!

Verder... Ik ken nauwelijks rokers hier, goddank....

The owner of the company my husband works for was hilarious; at the table next to them a woman lit up a cigarette. So he went over and said 'would you mind not smoking here, as we're having dinner?' She said 'yes I would!".. Toen zei 'ie: Oh, in that case you wouldn't mind if I fart in your face"............. Still in stitches when I think of that.... LOL

Ik zeg altijd: Vindt u het erg als ik eet terwijl u rookt?



[/quote]
 
Back
Top