STNI of SIR

[quote author=Rob Breumelhof link=topic=1379.msg16444#msg16444 date=1117275494]
Als je aan deze eisen voldoet, dan kun je de volgende visa aanvragen:
1. RSMS (Regional Sponsored Migration Scheme).
2. STNI (State Territory Nominated Independent).
3. SBO (Sponsored Business Owner).[/quote]

Hoi Rob,
in ieder geval al bedankt voor je uitleg, maar ik begrijp dat je gesponsord moet worden door een staat als je je SIR wilt omzetten naar P.R......en dan is het dus maar de vraag of je dat voor elkaar krijgt. Dat zou dus kunnen betekenen dat je uiteindelijk toch na 3 jaar het land moet verlaten als het niet lukt...? :oops:

Gr. sab
 
Als je voor een SIR of STNI visum gaat moet je zowiezo gesponsord worden door één van de staten anders kom je niet voor deze visum types in aanmerking. Als je je SIR om wilt laten zetten in een PR, dan gelden de regels die Rob heeft genoemd. Die regels moeten niet al te moeilijk na te leven zijn. Je hoeft je alleen aan de beperkingen te houden die aan het visum verbonden zijn.
 
Wat Lost zegt is allemaal correct.

Feit blijft echter dat je met een SIR visum een aantal jaren in onzekerheid blijft leven en verder bijvoorbeeld ook geen recht hebt op Medicare. Daarom blijf ik voorstander van het STNI, maar dan moet je beroep wel op de lijst van de State staan. Mijn ervaring is dat SA erg graag mensen wil hebben en er zijn mij in SA geen gevallen bekend dat de State hier moeilijk over doet. Waarom zouden zij, want zij zetten die beroepen niet voor niks op de lijst en als iemand zich dan aanmeldt, dan zou het een beetje vreemd zijn als zij niet willen meewerken. Ik ken de Manager Regional Migration van Immigration SA en die is maar al te bereid om mee te werken, want ze hebben hier dringend behoefte aan goede mensen.

Verder is de conversie van SIR naar STNI/RSMS/SBO nog onbekend terrein. De eerste kandidaat zal zich over anderhalf jaar gaan aandienen en men denkt dat er op dat gebeid ook nog wel iets gaat veranderen, naarmate men er bij DIMIA en de States ervaring mee krijgt. Het is alleen vervelend als jij nou net een van de proefkonijnen bent die zal gaan uitmaken dat het toch allemaal anders had gemoeten (nadat jij het land hebt moeten verlaten............).

Dus nog maals, eerst STNI proberen, mocht dat niet kunnen omdat jouw beroep niet op de lijst van de State staat, probeer dan het SIR.

Groeten,

Rob Breumelhof
Adelaide
 
[quote author=Rob Breumelhof link=topic=1379.msg16512#msg16512 date=1117395223]
Dus nog maals, eerst STNI proberen, mocht dat niet kunnen omdat jouw beroep niet op de lijst van de State staat, probeer dan het SIR.[/quote]

Begrijp ik het dan goed: SA heeft een lijst, als je beroep daar op staat, kun je een STNI visum aanvragen. Voor een SIR visum sponsort SA alle beroepen die op de SOL list staan?

Dan is de keuze voor mij al gemaakt, gezien mijn beroep in SA niet op de lijst staat. Queensland heeft alleen SIR, en dat is niet voor alle beroepen maar conform een lijst zoals voor de STNI in SA.....?

Maar zoals je al aangeeft, het heeft een hoop onzekerheden. Hoe moet je je bijvoorbeeld dan verzekeren als je geen recht hebt op Medicare? Mag je op een SIR ook een eigen bedrijf beginnen of moet je perse aan het werk in het beroep op basis waarvan je je visum hebt aangevraagd of mag dit ook iets anders zijn? en dan nog niet te spreken als je na 2-3 jaar wilt blijven, moet je dan in SA vestigen of mag dit ook elders in australie zijn?

Gr. SAb
 
Voor STNI moet je beroep op de STNI lijst van de betreffende State staan en moet de State ook aan STNI meedoen (nu nog alleen SA, WA, VIC en TAS).
Voor SOL moet je beroep op de SOL staan.

Eenmaal binnen mag je gaan werken in welk beroep dan ook.
Na twee jaar kun je een permanent visum aanvragen uit de STNI/RSMS/SBO classes, waar dan ook in Australia.
Houdt er wel rekening mee dat deze conversieregeling nog in praktijk moet gaan werken, dus dat er nog veel onzekerheid omheen is.

Groeten,

Rob Breumelhof
Adelaide
 
[quote author=Rob Breumelhof link=topic=1379.msg13664#msg13664 date=1114221666]
Western Australia kent geen STNI visum. Dat geldt alleen voor SA, VIC en TAS.
[/quote]

Uh.......? Op de web-site van WA en via een link STNI visum van DIMIA staat toch echt dat WA aan STNI en SIR visums doet......

Hoeo zit het dan als je de goedkeuring van de staat hebt? Als je aan alle voorwaarden voldoet van DIMIA, skill assessment en bewijs van state sponorship kunnen ze het dan toch nog afwijzen?

Gr. SAb
 
Hallo Sabien,

Je hebt mijn quote van 23 april gepakt en toen deed WA nog niet mee aan STNI.
Als je naar mijn quote van 22 juni kijkt dan zul je zien dat ik daarin heb aangegeven dat WA wel mee doet.
Het is dus pas sinds kort dat je in WA ook een STNI visum kunt krijgen.

Als je aan alle voorwaarden voldoet dan kun je ervan uitgaan dat  DIMIA je niet meer afwijst.

Groeten,

Rob Breumelhof
Adelaide
 
Ik probeer die links te vinden naar de STNI lijsten van bijvoorbeeld SA.

De links die in dit draadje staan die geven bij mij dode links op.

En op de site van DIMA kan ik er ook niks over vinden.

Ik wil namelijk weten of mijn beroep op de STNI lijst staat van bijvoorbeeld SA.

Kan iemand mij helpen?

Bert
 
This is what you're looking for:

http://www.immigration.sa.gov.au/site/Skilled_Visa_stni.php

:artist:
 
Thanks AJ

Alleen jammer dat mijn beroep er niet bij staat.
Dan zal ik toch voor een SIR moeten gaan......althans voor SA

Bert
 
Cool! Ik realiseer me net dat mijn beroep er wel bij staat (voor STNI in SA), alleen moet ik nog "even" een firm job offer zien te scoren....

uitdagingen uitdagingen uitdagingen...
 
als je een STNI aanvraagt hoef je volgens mij op het moment van aanvragen geen baan te hebben......zou natuurlijk wel lekker zijn.......

Als ik jou was ff op de site lezen en misschien een mailtje wagen naar government SA....?

Sab
 
Klopt Sabien!! Joboffer is niet nodig

Voor alle mensen die nou net niet naar SA willen, je kunt de hiervoor aangegeven link ook gebruiken voor andere staten, alleen mo0et je dan even SA vervangen door bv WA of VIC of TAS of NT, QLD en NSW doen voor zover ik weet niet mee
 
@ Sabien & Wilbert, jullie hebben in principe gelijk, maar helaas voor mij, moet een IT Professional wel een "firm job offer" hebben:  :|


IT Professionals:
   
Specialisations:

NOTE: Nominations for IT professionals will only proceed if there is a firm job offer from an employer in SA.
   
-    Oracle, Microsoft SQL Server, Sybase SQL Server, DB2, SAP, Peoplesoft, Siebel

-     Delphi, Delphi, Progress, Powerhouse

-     Advanced Web Design, Firewall/Internet Security, Java Security (mainly J2EE) and electronic commerce.


Desalniettemin (raar woord trouwens) gaan we ervoor hoor, dat job offer moet lukken dacht ik zo! (Zei ze optimistisch :))
 
[quote author=Rob Breumelhof link=topic=1379.msg16444#msg16444 date=1117275494]
Met een SIR visum (dat geldig is voor drie jaar) mag je na twee jaar een aanvraag doen voor een permanent visum. Het wordt dus niet automatisch omgezet in een permanent visum!!!!

Om een aanvraag te mogen doen voor een permanent visum moet je aan twee voorwaarden hebben voldaan:
1. Je moet minimaal twee jaar in regionaal Australia hebben gewoond of in een metropolitan area met een lage bevolkingsgroei.
2. Je moet minimaal een jaar werkzaam zijn geweest in bovengenoemde gebieden.

Als je aan deze eisen voldoet, dan kun je de volgende visa aanvragen:
1. RSMS (Regional Sponsored Migration Scheme).
2. STNI (State Territory Nominated Independent).
3. SBO (Sponsored Business Owner).

Ik hoop dat je iets aan deze informatie hebt.

Groeten,

Rob Breumelhof
Adelaide
[/quote]

Moet je dan bij de aanvraag voor een permanent visum weer aan aanvullende eisen voldoen, zoals leeftijd, werkervaring, beroep (wat dan hopelijk nog steeds op de SOL lijst staat) enzo. Want je moet weer een beroep nomineren bij je aanvraag voor een onshore STNI
Als je 2 jaar putjesschepper geweest bent in SA en je nomineert je eigenlijke beroep van bv timmerman vragen ze dan niet meer om werkervaring en zo, want putjesschepper staat niet op de SOL.
Of je bent dan net 46 geworden.....
Je vraag tenslotte weer een nieuw visum aan.

Op de site van DIMIA staat het niet heel erg duidelijk. Ik kom er dus niet helemaal uit, behalve dat van die 2 jaar wonen en 1 jaar werken dat is helemaal duidelijk.

Groetjes
Ineke
 
[quote author=Bartman link=topic=1379.msg43474#msg43474 date=1137335595]
STNI is inderdaad permanent,

En SIR (stir bestaat niet) is een tijdelijk visum.
[/quote]

o srry was type foutje
 
Hallo,

ik hoop dat we hier onze vragen op de juiste plek stellen!? Alleen al op dit forum staat zoveel informatie dat ik niet meer weet waar te beginnen! :lol:

Wat meer info over ons: We willen liefst richting South Australia, er moet een school(tje) zijn voor onze dochters en er moet natuurlijk werk te doen zijn, in eerste instantie voor Michael.
Michael heeft HBO gestudeerd, richting MER (Management, Economie en Recht). Hij is coördinator geweest bij de Rabobank tot een klein jaar geleden. Omdat hij zich daar helemaal niet happy voelde, heeft hij ontslag genomen en nu is hij bedrijfsleider van een kleine supermarkt.

We willen naar Australië voor de rust, ruimte en een relaxtere levensstijl.
Natuurlijk vragen we ons af of we in aanmerking komen voor een visum omdat Mike wel die HBO opleiding heeft, maar niet direct een beroep dat we tegenkomen op de MODL lijst...?
Het lijkt ons bijv. ook geweldig om Willem te gaan helpen in zijn hotel Opal Inn (zie zijn oproepje in de Kletsdoos), we zijn niet vies van eens iets anders doen!
Is Skilled Immigration een optie voor ons, of zou STNI meer kans geven op een positief resultaat? En wat zijn dan de verschillen?
Of haal ik nu 2 dingen vreselijk door elkaar?!
Ik geloof dat zelfs een 457 tijdelijk visum nog een optie voor ons is, als je dat na 2 jaar kunt omzetten?

Zoals gezegd, het duizelt ons lichtelijk! Dus tips en adviezen zijn hartelijk welkom.
Helaas krijg ik de links die hier genoemd zijn niet geopend, heeft iemand daar nog een oplossing voor?

Bedankt!

Tamara
 
Back
Top