Discussie migration bureaus

*doet duit in het zakje*
Voor wat betreft dicht bij het vuur zitten, zijn er hier wel wat voorbeelden te vinden. En dan is het handig met een lokaal bureau te werken, dat ook nog eens in het Nederlands communiceert.
Wij hebben 2 jaar geleden met move2 gewerkt voor het 457 visum, nu weer voor 189/190 visum. @HardCore verwoordt het mooi, sympathiek is wel een dingetje. Neemt niet weg, dat er altijd duidelijk en snel email contact is en was en dat het tot in de puntjes wordt voorbereid. Telefonisch contact was er in de ochtend Nederlandse tijd en ik heb voorafgaand aan het hele visum verhaal, een afspraak gehad met Rob in Nederland. Eerlijk gezegd denk ik dat zij net zo blij zijn als wij als het eindelijk geregeld is allemaal. Ik vind het jammer dat ze stoppen, omdat ze gewoon heel goed werk leveren.
Zoals @M5 zegt, tegenwoordig gaat het allemaal via internet. Veel dingen kun je zelf doen, als je verstand hebt van zaken. De uitzonderingen maken het lastig. Maar immi heeft al aardig wat op internet staan en de meeste dingen zijn vrijwel meteen duidelijk. Voel je je er niet prettig bij, dan is een bureau inschakelen een goed idee. Welke dat dan is, tja, dat is ieder zijn of haar eigen keuze. En dat het dan extra geld kost ach ja, dat kan er dan ook nog wel bij ;) het is nou eenmaal een prijzig verhaal.
 
Ik kan jullie uit eigen ervaring vetellen dat Rob en Marijke hardstikke sympathiek zijn, hoor.
Toen we (niet zolang na de emigratie) voor een lang weekend naar Adelaide gingen, moesten we langs komen voor dinner.
En het was een erg gezellig avondje :) Maar qua Visum aanvraag zijn/waren ze erg "to the point", en terecht.
Voor ons heeft het heeeeeeel veel uitgemaakt dat ze bij Adelaide zitten.
Dankzij een door M2A georganiseerd symposium, waar zij de juiste mensen hebben gesproken, hebben wij ons visum (net op tijd) gehad.
 
Mee eens: to the point terzake is gewoon helder. En in geschreven bericht is het lastig om een toon te zetten.
Dat ligt toch altijd aan beide partijen: kun je ermee omgaan of niet.
En ik geloof zeker dat ze terzake kundig zijn, daar zijn al veel goede berichten over gekomen.
Jammer dus dat ze stoppen.
 
Hallo Allemaal,

Ik vroeg mij af wat jullie ervaringen zijn met een van deze twee migratie bureau's
We willen gaan kijken met welk bureau we het beste in zee kunnen gaan. We willen niet te veel zelf regelen (druk gezin, dus weinig uitpluis tijd, ik lees dat sommige mensen dit wel graag doen)

en, als ik mag vragen wat waren jullie ongeveer kwijt? beetje prijs-kwaliteit verhoudingen check. ;)

We hebben nu een visumcheck lopen bij Visa4you maar ik ben niet helemaal onder de indruk van reactie snelheid. Ik had een mail met nadere info vragen nooit gekregen waardoor ik een maand heb gewacht op een reactie. toen zelf maar eens gemaild. Nu de aanvullende info gestuurd maar geen reactie van gekregen dat ze het binnen hebben gekregen. (twee mails gestuurd met de vraag om bevestiging)

Bij Justmigrate vragen ze meteen een startbedrag, oké deze telt mee als je daadwerkelijk doorgaat bij hun maar dat maakt voor mij even de stap naar hun wat groter.

Dus wat zijn jullie ervaringen?
 
Hoi Sjasje,
Wat vreemd dat je geen reactie hebt gehad van Visa4You. Wij hebben hen in de arm genomen voor onze (nogal complexe) visumaanvraag en zijn super tevreden.
De persoon die onze aanvraag doet reageert altijd snel en duidelijk. Wel is de werkdruk er erg hoog heb ik de indruk maar ik denk niet dat dat bij andere bedrijven minder zal zijn.
Qua kosten kan ik niet echt een inschatting geven. Zoals ik schreef hebben wij een beetje een complexe aanvraag dus is dat niet representatief. Maar zoals gezegd, tot dusver alle lof voor Visa4You.
 
Wij hebben uitstekende ervaringen met Tamara van JustMigrate. Dat is wel alweer zo'n vier jaar geleden en toen was de kansbeoordeling nog gratis. :) Inmiddels heeft ze het wat drukker gekregen. Zeker nu M2A ermee stopt.
 
Vandaag reactie terug gehad van visa4you. Ze hebben alles goed ontvangen en hopen komende week een inschatting te kunnen geven. Dus dat is goed nieuws!

@afterbang: bedank voor de linkjes. Vooral de onderste is fijn!

@remieo bij visa4you, bij hun de prijs inclusief of komen daar nog losse kosten bij zoals medical check enz.?

@Wazi: hebben jullie alles door Tamara laten regelen, of een deel zelf gedaan? Zag op de site dat ze die optie ook hadden.

Mmm. Typ op m'n telefoon en volgens mij lukt het taggen niet..:confused:
 
Hey Sasje, wij hebben met visa4you samengewerkt en Hester doet dat heel erg goed hoor. Ik vond dat ze steeds correct en heel snel reageerde, zeker als de nood hoog is (als je echt zit te wachten op nieuws vanuit Australië), dan doet ze extra veel moeite om dezelfde dag nog te reageren als je een vraag hebt. Onze visum is per februari goedgekeurd geweest, dus dat is nog vrij recent. Wij hebben er een jaar over gedaan, en ik heb nergens twijfel of iets negatief opgemerkt aan visa4you. Kostprijs die aangeboden wordt is exclusief medische kosten, vertalingen, certificeren van kopijen, opvragen documenten, IELTS, fees voor TRA of andere, fees voor visum zelf,... het is dus enkel de prijs voor hulp bij opmaak van documenten en indienen bij de juiste instanties en uiteindelijk indienen van visumaanvraag.
Succes ermee!!
 
@Madocke bedankt voor je reactie! Duidelijke info :up:
Ik heb nu alleen nog contact gehad met Ilona, maar we staan pas aan het begin dus wie weet 'ontmoeten' we Hester nog:)
 
hebben jullie alles door Tamara laten regelen, of een deel zelf gedaan? Zag op de site dat ze die optie ook hadden.

Eigenlijk hetzelfde verhaal als hierboven. Wij hebben alles door JustMigrate laten doen. Tamara heeft ons verteld wat wij wanneer moesten aanleveren en zij heeft alles ingediend. En dus ook de tijdslijnen bewaakt. Wij vonden dat heel prettig en toegevoegde waarde is dat zij zelf in Australie (Adelaide) zit, dus daar lokaal ook nog eea kan regelen indien nodig. Wij hebben dan ook een aantal malen geskypt/geskyped. Dat was erg leuk en informatief. Niet alleen over de aanvraag procedure, maar ook over het leven in Australië.

Daarnaast wij hebben dit jaar allemaal nieuwe paspoorten gekregen en dat heeft zij ook netjes doorgegeven aan de betrokken instanties. Nog altijd onderdeel van de service. Niets dan complimenten dus ;-)

On a side note: Met het huidige systeem is de aanvraag zelf indienen inderdaad een stuk makkelijker geworden. Maar denk dat je er goed aan doet een specialist te gebruiken in voor de skills assessment en eventuele sponsorship aanvraag. De bureaus's kennen allemaal de regels en de manier waarop ze in Australië naar kwalificaties kijken. Daarmee verhoog je absoluut je kansen op een visum in onze ogen.

En voor de rest gaat het er om bij wie je je het prettigst voelt. :)
 
Het valt mij op dat er nogal vaak beroep wordt gedaan op dergelijk bureaus. Maar ik vraag mij af waarom?
Ik heb uiteindelijk alles zelf gedaan, was een beetje zoekwerk om te weten waar ik overal naartoe moest voor de juiste stempels ed en welke documenten ik moest indienen (ik ben zelfstandige). Maar volgens mij heb ik veel geld uitgespaard door het allemaal zelf te doen.
 
Het valt mij op dat er nogal vaak beroep wordt gedaan op dergelijk bureaus. Maar ik vraag mij af waarom?

Dat hangt van je situatie af. Als je een beroep hebt dat volledig en wel op de SOL staat en je komt makkelijk aan je punten schijn je het vrij makkelijk zelf te kunnen doen. Maar als je ook maar enigszins afwijkt van wat er gevraagd wordt en er kunst- en vliegwerk gedaan moet worden om alles voor elkaar te krijgen nemen de meesten het zekere voor het onzekere en laten iemand graag meekijken die er verstand van heeft :) Gaan wij ook doen, officieel staat mijn beroep niet op de SOL, maar omdat het onderwijssysteem daar in iets andere leeftijdscategorieën ingedeeld is, zit er een overlap in mijn lesbevoegdheid (4-12 jaar) en early childhood (3-6 jaar). Dat maakt de aanvraag al lastiger omdat ik bewijzen zal moeten gaan aanleveren dat ik voldoende ervaring in deze leeftijdscategorie heb. Daar hebben wij graag begeleiding bij!
 
Dat hangt van je situatie af. Als je een beroep hebt dat volledig en wel op de SOL staat en je komt makkelijk aan je punten schijn je het vrij makkelijk zelf te kunnen doen. Maar als je ook maar enigszins afwijkt van wat er gevraagd wordt en er kunst- en vliegwerk gedaan moet worden om alles voor elkaar te krijgen nemen de meesten het zekere voor het onzekere en laten iemand graag meekijken die er verstand van heeft :) Gaan wij ook doen, officieel staat mijn beroep niet op de SOL, maar omdat het onderwijssysteem daar in iets andere leeftijdscategorieën ingedeeld is, zit er een overlap in mijn lesbevoegdheid (4-12 jaar) en early childhood (3-6 jaar). Dat maakt de aanvraag al lastiger omdat ik bewijzen zal moeten gaan aanleveren dat ik voldoende ervaring in deze leeftijdscategorie heb. Daar hebben wij graag begeleiding bij!

als je onder de "speciallekes" valt, kan ik idd begrijpen dat je hulp van experts wel kan gebruiken ;)
mijn beroep stond wel op de sol, maar ik had maar net 60 punten. het was wel ff zoeken voor welke documenten ze allemaal wouden gezien mijn zelfstandig statuut, maar met advies van hier op het forum heb ik alles kunnen verzamelen.
ik bedoel gewoon er zijn zoveel mensen die al het "normale" traject gevolgd hebben en kunnen de anderen op het forum wegwijs helpen (voor mij was dit niet altijd handig aangezien het merendeel van de forumleden in Nederland gevestigd zijn en in Belgie is alles anders gereld). ik vind het gewoon een beetje zonde van het geld, het hele proces kost sowieso al veel, maar als toch al een paar duizende euro's kan uitsparen door alles zelf te doen, lijkt mij dat wel voordelig.
 
@Melissa88 bij ons is het zo dat mijn man het uitzoeken verschikkelijk vindt. Dat is puur stress. Dus ik zou het uitpluizen alleen moeten doen. En met ons huidige gezins leven (3 Kids onder de 5j) ben ik bang dat het teveel tijd gaat kosten. En sommige dingen moeten op bepaalde tijden aangeleverd worden.
Dus dan heb ik graag wat hulp van een professionel om te zorgen dat ik niet verdwaald in bergen papier werk. Daarom lijkt mij de optie van Justmigrate wel fijn. Stukje samen, gros zelf. daardoor een lager tarief.

@Heleen1985
Ik ga ook voor de early childhood /preschool teacher. Ze hebben de leeftijden verruimd trouwens. Is nu van 0-8jaar.
Ikzelf heb specialisatie 4-6jaar gedaan op mijn opleiding. Dus dat valt mooi in hun wensenlijstje. Verder afgelopen jaren ook op een kdv gewerkt dus 0-4j qua ervaring ook.
Duimen of dat genoeg is. Had zelf het idee dat dit is wat ze zoeken. Maar nu jij zo schrijft dat we met onze pabo toch een geval apart zijn begin ik te twijfelen...
Ben nu heel benieuwd wat visa4you hiervan vindt. (kreeg mail dat ze binnenkort contact opnemen voor de uitslag) :up:
 
@Sjasje Mooi dat die leeftijd is verruimd! Ik heb ook destijds op de pabo gekozen voor de specialisatie 'het jonge kind', maar daarna niet veel ervaring meer mee opgedaan, vooral bovenbouw. Maar dat wordt gewoon een beetje creatief boekhouden ;) Als jij afgelopen jaren op een kdv hebt gewerkt zal jou dat alleen maar goeds opleveren! Ik weet alleen niet zeker of het meetelt voor je visum als early childhood teacher, omdat je er geen opleiding voor hebt gevolgd (of wel?). Ik moet waarschijnlijk allemaal referenties gaan halen bij mijn stagescholen (nu minimaal tien jaar geleden)...

Maar nu maar weer even on topic :rolleyes:
 
@Heleen1985, referenties van je stageplekken... Hoop dat ik dit niet hoef. Ik heb er wel een van m'n LIO-stage gelukkig.
Kdv heb ik geen diploma van, je mag met pabo werken als een pedagogisch medewerker. (Gelukkig werk ik nu weer 1dag op een basisschool, groep 1-2)

Ik hoop dat omdat early childhood zo groot is hoop ik dat m'n diploma en werkervaring gezien worden als één geheel. Ookal zijn dat hier twee verschillende opleidingen.
 
Back
Top