Emigranten 2010 of later?

Catkin

XPdite Sponsor
Hoi allemaal,

Ik loop inmiddels alweer een hele tijd op dit forum mee... Helaas komt daar na dit jaar nog een jaar, vanuit Nederland, bij... Nu vroeg ik me af welke mensen er op dit forum zijn die ook pas rond of na 2010 gaan emigreren en hier dus komend jaar nog een jaartje in Nederland zitten? Veel mensen hier vertrekken toch ook weer redelijk snel, dus het leek me leuk wat mensen te leren kennen die nog wat langer in Nederland blijven.
Als ik mijn visum krijg is mijn plan om begin 2010 (en dan letterlijk, zeg rond 3 januari) naar Australie te verhuizen. Ik wil dan eerst even wat vakantie vieren en dan mijn leventje daar gaan opbouwen (waarschijnlijk wordt het Perth, maar alles ligt open). Ik zie er wel tegenop dat het nog zolang duurt, al vermaak ik me hier ook wel. Komend jaar ga ik waarschijnlijk ook nog een reisje maken door Afrika, wat het jaar een beetje breekt... Dus heb je wel al plannen om te emigreren, maar duurt het voor jouw ook even; klets gezellig mee in dit topic, dan kunnen we elkaar steunen bij het wachten op het visum en uiteindelijke vertrek!!!!
 
He Catkin,

Goed topic,
Wij zijn hier ook alweer even en hangen hier ook nog wel even rond.
Ik wacht nu op de uitslag van Engineers of Australia, week 7 na verzending is vandaag ingegaan, en pas daarna kunnen we de visum aanvraag, skilled independent, plaatsen....
Tel daar grofweg 10-12 maanden wachttijd bij op en de voorbereidingen voor daadwerkelijk vertrek en we zitten halverwege 2010 voordat we vertrekken....

Conclusie: Van ons ben je voorlopig niet af.... :drink: :gossip:

GroetZ GEERJAP
 
Wij ook halverwege 2010. Dit heeft te maken met langlopende opdrachten (werk) en studie. Het visum is in ieder geval al binnen en dat schrijft voor dat wij voor januari 1013 binnen moeten zijn. Maar zo ver laten wij het niet komen.
 
huh ? Voor 2013 ? Volgens mij moet je binnen een jaar ingereist zijn.
Wat voor visum heb je dan ?

Gr,
johan
 
Je hoeft sowieso het visum alleen te valideren binnen een jaar. Je hoeft er dan nog niet te wonen...

Leuk dat er al een paar reacties zijn van mensen die ook pas wat later vertrekken :up: Is toch gezelliger om samen nog even te wachten dan alleen. Ik verwacht mijn visum rond april (als het deze keer wel lukt). Mijn visumaanvraag ligt vanaf 1 Juli namelijk in adelaide.
 
da's waar, maar je moet dus wel "even" heen en weer binnen een jaar na VoG of medical.
Als je dan kinderen hebt gaat het wel een dur grapje worden.

In ieder geval heel veel succes met je nieuwe aanvraag Catkin  :up:

Groetjes,
Johan
 
Voor mij geldt hetzelfde. Ik zou vanaf oktober 2009 netjes aan alle eisen moeten voldoen, waardoor ik pas op z'n vroegst oktober 2010 naar Oz zou kunnen vertrekken. Op zich niet onverdeeld negatief natuurlijk, het geeft me de kans om alles op de juiste manier te doen :)
 
@ Johan: het is zoals Catkin zegt: eerst valideren en daarna heb je nog (in ons geval) tot 2013 de tijd om je definitief in Australie te vestigen. Wij gaan in december 2008 - januari 2009 op vakantie (VIC en SA) en valideren daarmee het visum. Heb trouwens een Spouse visum (subclass 100). Ik weet niet of voor skilled visa andere regels gelden.
 
Hoi Frits, ok, maar is het niet zo dat je voor je visum verval datum minimaal 2 jaar in AU moet zijn geweest ?

Gr en in ieder geval suc6 !
Johan
 
nee, je visum vervalt niet, maar je moet inderdaad wel rekening houden met je return visum. m.a.w. met een permanent visum mag je altijd in australie verblijven maar ze kunnen als je het land uitgaat bij terugkomst wel de toegang weigeren. Daarom moet je minimaal 2 van de 5 jaar in Australie hebben verbleven. Ik leg het geloof ik erg moeilijk uit, maar bij definitief vertrek medio 2010 speelt voor ons dit probleem niet.
 
Ik voeg me ook maar bij de 'aspirant' emigranten! Als bij mij alles volgens plan loopt zal ik in november 2010 vertrekken naar Perth/Sydney om hier mijn (vervolg)studie te gaan volgen. Dit natuurlijk op een Student Visa. Daarna kan ik een permanent visum aanvragen via mijn (toekomstige) werkgever. Redelijk gecompliceerd hoe dat allemaal zit, maar het werkt als een trein heb ik begrepen! :cool:
 
Hier nog een lid: wij vertrekken ook op zijn vroegst in 2010.  Zit momenteel op een reactie van de CPA (assessment) te wachten, zal hoop ik binnenkort volgen. Daarna nog een maand of 10 wachten natuurlijk.

Belangrijkste afweging is eigenlijk de leeftijd van het jongste gezinslid; als hij van het kinderdagverblijf af gaat is hij 4. De leerplicht in Australie begint met 5. Tja, en in dat tussenliggende jaar een lange reis maken lijkt toch wel heel erg goed idee.
Klinkt natuurlijk mooi, maar we moeten tegen die tijd maar even kijken wat een stoer ventje van 4 daarvan vindt...
 
hallo, lotgenoten  :wink:
ik denk dat wij ook zo rond 2010 (hoop dat het echt niet later wordt) vertekken :smile:
maar ik heb alvast een voorstel! Als we daar eenmaal zitten - gaan we een groot feest bouwen! :up: :wink: :cool:
geen zorgen, we komen er wel. Australie redt het niet zonder ons allemaal :p :p

ik hoop alleen dat mijne beroep nog steeds op SOL en MODL staat :roll:
 
Gezellig dat we in ieder geval al met een groepje zijn. En inderdaad; des te groter het feest als we wel allemaal goed en wel in Australie zitten. Dan bast zeker het feest los, al denk ik dat we redelijk verspreid over australie zullen zitten haha.
Maar goed, hier moeten we het ook gezellig houden. Volgend jaar zal ik weer eens kijken of ik nog een keer een meeting kan organiseren voor toekomstige emigranten. Vorige keer, in brabant, kon ik niet, dus heb wel weer eens zin in een avondje gezelligheid. De laatste keer was toen Chantal en ik hem organiseerde en dat was 8 September 2007... Moeten namelijk ook de tijd die we in nederland zijn nog goed besteden, nietwaar?
Hebben jullie nog dingen die je echt nog eens wil doen voordat je naar Australie vertrekt? Of juist dingen die je er (al dan niet om financiele redenen) voor laat?
 
[quote author=Catkin link=topic=9326.msg126396#msg126396 date=1223329365]
Hebben jullie nog dingen die je echt nog eens wil doen voordat je naar Australie vertrekt? Of juist dingen die je er (al dan niet om financiele redenen) voor laat?[/quote]
ik zou misschien nog een specialisatie willen doen als IC verpleegkundige. ga vanavond een sollicitatiebrief schrijven. aangezien dat ik hier toch nog een tijdje zit, kan ik al die tijd nuttig gebruiken. en het is altijd mooi meegenomen, zo'n papiertje. plus natuurlijk werkervaring die ik dan opdoe, en werkgeven bepaald mijn opleiding helemaal (als ik aangenomen wordt natuurlijk)
verder wil ik proberen wat geld te sparen, om een beetje voorbereid in Aussie aan te komen. Engels leren, staat ook op het lijstje.

wat ik niet ga doen? ik ga geen opleiding tot psycholoog volgen, denk ik (heb me al wel ingeschreven)...als basispsycholoog heb je niet zo veel goede kansen, maar om GZ psycholoog te worden kost het mij nog 2 jaar extra.... ik denk dat ik het beter kan doen (psychologie) als ik in Australie zit


enne...avondje organiseren? als jullie  zin hebben om naar veendam te komen, zorg ik voor een supergezellige anvond)))))) :wink:
 
Klinkt goed en als je hier toch nog even bent is het altijd goed die tijd nog nuttig te besteden.
Een gezellif avondje Veendam, ik ben er wel voor in hoor :up:

Het enige wat ik echt nog even wil doen voor de emigratie is een reis maken door afrika, wat er daarna waarschijnlijk niet zo snel van zal komen. Dat ga ik dus in 2009 doen. Verder ga ik natuurlijk weer door met sparen, want ja dat moet ook.

Succes met je brief, hopelijk wordt je aangenomen en doe je weer wat extra ervarig op!
 
Wat ik nog wel doe?

- Gitaarles nemen << dat wil ik al zo lang doen dat ik dat echt niet ga uitstellen
- PADI advanced open water halen << toegegeven, het kan goedkoper in Oz, maar ik wil het al zo lang dat ik het gewoon doe.
- af en toe lekker uit eten of weekendjes weg << anders dan blijft er helemaal niks meer over van mijn tijd in NL
- cursussen op mijn werk << daar moet ik per maand 1/24 van terugbetalen als ik eerder wegga. Maar als ik ze nu doe en dan de komende 2 jaar niks meer dan scheelt het al enorm ;)

Waar ik over twijfel?

- Een eigen huis kopen << het kan handig zijn omdat je dan de evt. overwaarde mee kan nemen als spaargeld, de markt is alleen zo slecht nu dat ik denk dat de k.k. hoger zijn dan de overwaarde in 3 jaar
- Lange vakanties maken << kost gewoon heel veel geld, geld dat ik wel kan gebruiken....

Wat doe ik niet:

- Ik koop geen elektronica en shit meer, dat ga ik toch niet meenemen
- Ik koop die oldtimer niet die ik al jaren hebben wil, moet ik daarna weer zien te verkopen.

Dat is het wel zo'n beetje denk ik.
 
Back
Top