Geemigreerd , maar kan geen baan vinden!!!!! ( kok )

[quote author=Ingriddh link=topic=10095.msg140854#msg140854 date=1245379610]
Ik vind de sfeer en commentaren er de laatste tijd erg op vooruit gaan op dit forum  :up:
misschien moeten we de "Nederlandse" gewoontes eens achterwege laten en een beetje meer op onszelf letten.
[/quote]

Wat ik een typische nare Nederlandse eigenschap vind is het belerende toontje.

[quote author=Ingriddh link=topic=10095.msg140854#msg140854 date=1245379610]
Even voor de duidelijkheid; ik bedoel hier niemand persoonlijk mee, een ieder mag schrijven wat hij / zij wil, maar ik vind de postings er op dit moment niet op vooruit gaan, dat waren even my two cents.
[/quote]

Snap niet waar je je aan stoort, Ramon besluit zijn verhaal hier te posten en vraagt zelfs de de mede forumbewoners om hun mening en hulp. Als mensen dan zijn beweegredenen niet begrijpen en dit op een nette manier verwoorden in een post is daar volgens mij niets mee en maakt dit forum alleen maar interessanter.
 
[quote author=Tommy T link=topic=10095.msg140857#msg140857 date=1245386348]


[quote author=Ingriddh link=topic=10095.msg140854#msg140854 date=1245379610]
Even voor de duidelijkheid; ik bedoel hier niemand persoonlijk mee, een ieder mag schrijven wat hij / zij wil, maar ik vind de postings er op dit moment niet op vooruit gaan, dat waren even my two cents.
[/quote]



Snap niet waar je je aan stoort, Ramon besluit zijn verhaal hier te posten en vraagt zelfs de de mede forumbewoners om hun mening en hulp. Als mensen dan zijn beweegredenen niet begrijpen en dit op een nette manier verwoorden in een post is daar volgens mij niets mee en maakt dit forum alleen maar interessanter.
[/quote]

In dit laatste kan ik me zeker vinden. Zoveel mensen, zoveel meningen. Denk ook niet dat dit forum een negatieve toon voert, dus om meningen dan maar zo negatief "aan te vallen" is volgens mij ook helemaal niet nodig. Laten we trots zijn dat we hier elkaar steunen en we zo vrij advies en kennis delen.

Maar goed, dit  zijn mijn 2 eurootjes  :grin:

Gefeliciteerd Ramon, klinkt alsof dit een goede overbrugging is naar je eigen bedrijf  :up:

Groetjes,
Kathy
 
[quote author=perthpete link=topic=10095.msg140807#msg140807 date=1245337010]
Restaurant Star Anise website net gevonden. Ziet er wel goed uit.
[/quote]

Tja...maar helaas kom je met alleen een website die er goed uitziet niet meer mee in de huidige tijd. SEO is dermate belangrijk geworden en als je homepage alleen maar een flash movie is, dan heb je misschien een leuke intro (wie daar overigens op zit te wachten om elke keer een irritante intro te zien), maar geen bezoekers op je site (tenzij ze de directe URL weten)....

(oeps...ik drijf weer eens af).....

Ramon...super dat je weer een baan gevonden hebt. En nog snel ook nog.
 
Ramon, hartelijk gefeliciteerd met je nieuwe baan!
Ik hoop van harte dat je jouw draai er mag vinden.
En wie weet, is het wel dat sprongetje dat je nodig hebt voor je eigen zaak.
Het is je van harte gegund! :up:
 
Hee Ramon, hartstikke mooi! Zal wel een keigoed gevoel zijn dat je onder de pannen bent (no pun intended, maar pakt wel leuk uit ;-)). En je baas klinkt al helemaal fantastisch! Het enige nadeel van de vrijblijvendheid is dat het voor hem misschien ook vrijblijvender is - zou ik in m'n achterhoofd houden.

Ik wens je er een fijne tijd en misschien hoef je straks nog niet eens zo nodig weg, time will tell hey!

:up:
 
ramon gefeliciteerd! Echt super dat je nu toch kan beginnen, en tijdelijk of niet, je hebt in ieder geval die hoognodige aussie werkervaring.

ik vind de reacties op elkaar wel grappig hier. Natuurlijk niet alles komt altijd zo over als bedoeld, maar dat moet je dus ook in je achterhoofd houden.  als iemand iets schrijft kan je niet zien hoe hij/zij reageert.
Juist dat typische nederlandse van je mening durven uiten vind ik super. Hier is het altijd 'touchy feely' en dan denk je vaak van 'ja, maar wat bedoel je nou echt?!  Maar ja, ik was in nl ook al niet bekend om mijn subtiliteit ;-)

anyway, kook ze en laat ze maar zien wat je kan....wie weet bevalt het wel erg goed.

o toch nog een laatset opmerking over dat tijdelijke voor de baas. door het gebrek aan onstlagbescherming hier, is naar mijn idee alles tijdelijks. Als ze van je af willen om wat voor 'n reden dan ook, dan ben je zo vertrokken....niks gouden handdrukken of kantonrechters.  Denk dus niet dat een 'vast' contract wat dat betreft veel zkerheid bied.
 
Klopt, 'vast' in de 1e 4 of 5 jaar geloof ik, betekent 1 week opzegtermijn, ben je ouder
dan 45 geloof ik, krijg je er nog een week bij. 'Vast' is wel, sick leave en holiday leave,
wat je niet hebt als Casual (niet werken/geen geld), maar meestal krijg je dan weer wat
meer betaald.

Greetz Miran
 
Ik denk dat het een ietsje minder extreem is als hier wordt weergegeven... Ik kreeg 4 weken plus 1 week (wegens 45+) als standaard uitbetaling, terwijl ik nog net geen 1 jaar als permie in dienst was. Nu had mijn contract een wederzijdse 'opzegtermijn' van 4 weken, dus ik denk dat het ook ligt aan wat er in je contract staat vermeld als opzegtermijn. Daarnaast is het ook zo dat deze 'ontslag premie' (nou ja, pleister op de wonde) over het algemeen minder belast wordt dan een gewoon salaris ....
 
Nou, het is niet per definitie zó makkelijk om iemand te ontslaan. Het is hier geen dierentuin ;-). Er zijn regels om te zorgen dat mensen er niet zo maar nillywilly uitgewipt worden. Wanneer er sprake is van diefstal, dronkenschap, verbal abuse of ander illegaal gedrag kan iemand op staande voet ontslagen worden - maar dat is niets onacceptabels, lijkt mij.

Deze sites geven een hoop informatie:
www.wageline.qld.gov.au/endingemployment/notice.html
www.qirc.qld.gov.au voor info over de Queensland Industrial Relations Commission voor Unfair Dismissal Claims.

Het gaat er denk ik meer om of er regels zijn die het mogelijk maken een ontslag aan te vechten of niet, maar dat is in NL ook zo. Als ik me laat intimideren en een onterechte ontslagbrief accepteer en m'n bek niet opentrek, ja, dan zijn ze ook in Nederland van me af, ben ik ook ontslagen.

Het is in ieder geval niet een simpele kwestie van zwart/wit, er zijn regels en condities aan beide kanten voor werk en ontslag.

Cheers,

Ireen
 
[quote author=Eerainuh link=topic=10095.msg141029#msg141029 date=1245641401]
Het is in ieder geval niet een simpele kwestie van zwart/wit, er zijn regels en condities aan beide kanten voor werk en ontslag.
Cheers,
Ireen
[/quote]
Absoluut Ireen!! Helemaal gelijk. Er moet sowieso een 'echte' reden zijn om iemand te ontslaan. Zoals in mijn geval het feit dat het bedrijf bijna alle contracten kwijtraakte (dwz, dat de contracten niet verlengd werden).
 
[quote author=Eerainuh link=topic=10095.msg141029#msg141029 date=1245641401]
Deze sites geven een hoop informatie:
www.wageline.qld.gov.au/endingemployment/notice.html
[/quote]

Op de gegeven site staat letterlijk dat een employer een bepaalde notice period moet aanhouden in het geval de employer van de employee af wil. En zo simpel is het helaas, het gaat om een contract tussen twee partijen wat door beide partijen eenvoudig opgezegd kan worden met inachtneming van een opzegtermijn. Ik zie het dagelijks om me heen gebeuren.

In Nederland moet ontslag door de rechter goedgekeurd worden. In Australia is hier helemaal geen sprake van. Er zullen ongetwijfeld wegen zijn om dit aan te vechten maar uiteindelijk, zoals hierboven al gezegd, als een employer van je af wil dan komt hij van je af.

Sommige employers bieden redundancy packages aan zoals een aantal maanden salaris bij ongewild ontslag. Dit zou een goed contract onderhandelingspunt kunnen zijn.
 
Maar ontslag op economische grond is hier geen probleem en in Nederland ook niet. Daar doet een kantonrechter helemaal niets aan. En dat is nu met de huidige recessie helaas goed aan te tonen....
 
gelukkig te horen dat er wat meer regels zijn dan waar ik van wist.
Het is inderdaad in NL ook zo dat je wel de regels moet kennen en naar de rechter stappen.

anyway, ik hoop dat niemand hoeft uit te vinden hoe het hier werkt...veel beter als we gewoon allemaal onze job kunnen houden  :smile: (heb net ontslagronde 3 overleeft....hopelijk gaat het nu eens bergop met werk ipv bergaf)
 
Dan moet je natuurlijk wel ergens 'vast ' in dienst zijn, want als contractor kunnen ze helemaal zo van je af. "Voorlopig even geen werk meer voor je, dus aankomende week hebben we niets voor je, maar daarna zal het wel weer aantrekken" Dat zeiden ze tegen mij en uiteindelijk zat ik zo lang thuis dat ik van mijn half jaar contract op een gegeven moment meer thuis had gezeten dan dat ik gewerkt had. Dat contract verliep natuurlijk. Had nog wel contact met m'n teamleider gehad over hoe nu verder, maar er was nog steeds geen werk, dus geen verlenging.
 
He Ramon,

Hoop allereerst dat je snel wat zal vinden natuurlijk !

Misschien zit je er niet op te wachten maar vroeg mij af of ik wat informatie en tips kan krijgen omtrent de aanvraag als chef, ik ben momenteel 14 jaar werkzaam en heb mijn SVH opleiding destijds in 2002 volledig afgerond, verder heb ik een korte specialisatie gedaan binnen de patisserie...

Zelf zit ik nu in fase 1 van de aanvraag en doe dit via JustMigrate een bureau in Australie, ook ik zou dolgraag werken en wonen in Australie....helemaal omdat ik surf en het een fantastisch land is.

Kan je mij misschien vertellen hoelang de aanvraag gemiddeld duurt ivm met de invoering van de sol lijst enz.

Hoop dat je bereid bent wat tips en reactie te geven,

vriendelijke groet,

Michiel Boot
 
[quote author=Sacha link=topic=10095.msg141087#msg141087 date=1245678588]
Maar ontslag op economische grond is hier geen probleem en in Nederland ook niet. Daar doet een kantonrechter helemaal niets aan. En dat is nu met de huidige recessie helaas goed aan te tonen....
[/quote]

Vertel mij wat. Darren heeft vanaf eind februari ook een maandje thuis gezeten omdat zijn baas failliet ging. Hij ging steeds slechter of helemaal niet betalen, gewoon omdat hij zelf ook niks meer verdiende. Dan kan hij ook geen 30 chauffeurs betalen. Gelukkig is daar dan het UWV en curator die er toch voor gezorgd hebben dat hij zijn achterstallige salarissen kreeg en dat is inmiddels al weer afgerond. Hij zit nu al weer sinds eind maart bij een nieuwe baas en het bevalt hem goed; wel de hele week van huis maar het thuis zitten heeft gelukkig maar een maandje geduurd. Zoals hij zelf aangeeft; hij is er goed vanaf gekomen want veel van zijn oude collega's zitten nu nog thuis of zijn depressief omdat ze veel geld hebben verloren aan overuren.

groetjes heidi
 
[quote author=Chiel link=topic=10095.msg141497#msg141497 date=1246015903]
He Ramon,

Hoop allereerst dat je snel wat zal vinden natuurlijk !

Misschien zit je er niet op te wachten maar vroeg mij af of ik wat informatie en tips kan krijgen omtrent de aanvraag als chef, ik ben momenteel 14 jaar werkzaam en heb mijn SVH opleiding destijds in 2002 volledig afgerond, verder heb ik een korte specialisatie gedaan binnen de patisserie...

Zelf zit ik nu in fase 1 van de aanvraag en doe dit via JustMigrate een bureau in Australie, ook ik zou dolgraag werken en wonen in Australie....helemaal omdat ik surf en het een fantastisch land is.

Kan je mij misschien vertellen hoelang de aanvraag gemiddeld duurt ivm met de invoering van de sol lijst enz.

Hoop dat je bereid bent wat tips en reactie te geven,

vriendelijke groet,

Michiel Boot
[/quote]

He Michiel ,

Onze aanvraag heeft van aanvraag tot krijgen van visum 18 maanden geduurt. Wij hebben een visa 175 , skilled independend. Deze heb je nodig , want dan ben je en permanent resident van Australie en dan kun je overal werken.
Kok staat nog steeds op sol lijst , dus geen probleem. Waneer je de aanvraag doet , moet je de laaste 12 mnd aan stuk werkzaam zijn geweest. Hoe hoger de functie hoe beter , hoe meer punten. Van al jou vorige werkgevers heb je een in het engels vertaalde getuigschrift nodig die is gecertificeerd. Daarin moet duidelijk staan wat jou functie was , van waneer tot waneer , wat je hebt gedaan , wat je hebt bereikt , waarom je bent weggegaan , korte en duidelijk beschrijving van bedrijf , evt wat er speciaal was en wat je hebt bereikt , hoe groot , hoeveel mensen , hoeveel outlets , etc. Van de periode dat je bij je vorige en huidige werkgever was moet je een vertaalde en gecertificeerde copy van je loonstroken hebben : je eerste , elk kwartaal , einde van het (elk) het jaar en jaar opgaaf. ( dus van elke werkgever hè )
Van alle bedrijven waar je hebt gewerkt , moet je beschrijving geven van wat je hebt gedaan. Bijv : leidinggevende in de keuken , bestaat uit : 70 % bereiden van eten , 10 % bestellingen , 5 % opleiden van mensen , etc , etc. + wat voor gerechten ( voorbeelden geven) , de kooktechnieken die je gebruikt ( grillen , pocheren , braiseren , clarifieren , sauteren , etc ) + welke materiale, je gebrukten ( pannen , messen , pollepels ,etc ).
Al jou diploma's moeten vertaald en gecertificeerd worden. Dus jou SVH diploma's , maar ook die van de scholen ervoor ( behalve lagere school ). Mijn advies is om al de certificaten die gerelateerd zijn aan je vak , te vertalen en certificeren. Kost wat centen allemaal , maar maakt het bij sollicitatie's allemaal veel gemakkelijker wan je hebt meer 'bagage'.
Maak foto's van gerechten die er top uit ien en die jezelf hebt gemaakt ( kan maken ). Veel word er gevraagd naar foto's van gerechten en menu's van jezelf.
Begin voordat je vertrekt , 1 maand van tevoren en niet eerder , je eigen al aan te melden bij diverse recrui agency's ( als je wilt zal ik je namen geven ) , en begin ook te zoeken op internet en eventueel al vats te solliciteren. www.seek.com is e ngoede site waar het meeste allemaal wel opstaat. Je kint per stad , staat , beroep , specialisatie kijken. Doen!
Omschrijf in je cv bij de werkgevers duidelijk wat voor bedrij het was , hoe groot , hoeveel steren , hoeveel kamers , hoeveel outlets , hoeveel mensen jij leiding gaf , eventueel belangrijke punten die je hebt bereikt ,etc. Mensen in australie 'gelen' op zulke info. Hoe meer hoe beter , maar wel kort en krachtig.

Er komt nu weer meer vraag naar koks op het betere niveau , dus no worrie's man ! En jou specialisatie in pattiserie is een groot pluspunt ! Er is bij de beter restaurants en hotels vraag naar deze ervaring. En vooral van west-europese koks! Wij zijn daar heel goed in , en weten gewoon meer dan deze eiland bewoners  :smile:

Ditwas wat er zo snel even op me in kwam. Er is nog veel meer waar je rekeing mee moet houden en andere tips. Als je wilt zal ik je nog meer info geven. En voor vragen hoef je maar een even een vraag te posten op dit forum. Hier helpen wij elkaar zoveel en zo goed als we kunnen !

Succes !!
Ramon
 
Hey Ramon,

Ik en mijn vriend zijn beiden kok en hebben allebei al hopen ervaring in de keuken. Nu zijn we erg geintresseerd om te emigreren naar Australie. We willen namelijk zelf een restaurant open houden. Omdat hier in Belgie heb je al hopen restaurants en is het enorm moeilijk om te concureren. Terwijl in Australie lijkt mij dat iets makkelijker. Omdat er toch weinig deftige restaurants zijn, niet?

We hebben vorig jaar via een worker holliday visa naar australie gereisd. We hebben daar dan ook gewerkt als kok.
Nu die ervaring was alles behalve een aanmoedeging om te emigreren naar Australie. We hebben soort gelijke dingen meegemaakt, zoals je in je verhaal beschrijft. Maar bij ons het toch heel belangrijk om je werk met passie te kunnen doen. Nu is mijn vraag hoe is het nu met je afgelopen?Toch nog een toffe job gevonden? Zoja, hoe heb je het aangepakt?

Cullinaire groetjes :)
Charlotte
 
Terwijl in Australie lijkt mij dat iets makkelijker. Omdat er toch weinig deftige restaurants zijn, niet?
Volgens mij is dat verre van waar. In de outback waarschijnlijk niet, maar daar zullen ze ook niet zitten te wachten op een posh restaurant.
 
Back
Top