GRENZEN DICHT!

Wellicht dat je hier meer info kunt vinden:

http://www.immi.gov.au/skilled/general-skilled-migration/whats-new.htm


Tommy
 
Ja, ik zit net deze te lezen, de FAQ; http://www.immi.gov.au/skilled/general-skilled-migration/pdf/faq-priority-processing.pdf.
 
Hallo,

Wij proberen voor eind 2009 nog onze skilledvisum aanvraag in te dienen. Dit was ons plan al voor de veranderingen van vorige week. We hebben flink gebaald en gejankt en nu ons erbij neergelegd. Het zij zo.
Wat er gaat gebeuren in de tussen tijd laten we maar over ons heenkomen, wij willen in Oz wonen, tuurlijk liever volgend jaar nog dan over 4 jaar maar tja het is niet anders.

En nog even over NZ. Daar hadden we ons al in verdiept, ik heb daar zelfs tot mijn 17de gewoond. Op het moment gaat het vrij slecht met de economie, het is ontzettend moeilijk om aan werk te komen.
De emigratie procedure is weer heel anders en het zit ingewikkeld in elkaar, volgens mij geen tussentijdse oplossing om via NZ naar Oz te gaan.
Anyways, gewoon in het nu leven en we zien wel hoe het allemaal loopt, I'm sure we'll get there!

Smiles, Betty
 
ik ben gisteren bij Kilroy educations geweest.  Hebben alle info meegekregen van alle uni's en wij gaan het toch via student visa proberen.  IK zit er niks mee in, vind het zelfs een leuke uitdaging enkel financieel zal het nog puzzelen worden...

Maar waar een wil is is een weg...
 
Jongens, jongens, dat is geen goed nieuws voor alle hopenden.
In 'mijn tijd' was een visum verkrijgen voor NZ relatief gemakkelijk en na twee jaar daar wonen mag je Australie in en uit wanneer je dat maar wilt - en er dus wonen en werken ook. Ik begrijp dat die tijden inmiddels veranderd zijn en dat idd de lonen in NZ uitermate laag zijn.
Je ergens voor twee jaar vestigen en dan weer verder is ook niet voor iedereen weggelegd. Ik zag daar iets tegenop maar beschouwde het wel als een goed plan B.

Wb studeren in Australie en hoe mensen dat ooit betalen: voor buitenlanders is het studeren hier duurder (in NL is dat geloof ik ook zo). Hier krijgen mensen studiefinanciering via HELP. Terugbetalen gaat geloof ik heel langzaam en gebeurd soms helemaal niet. Als ik hier twee jaar ben, kom ik ook voor HELP in aanmerking en ze claimen alleen geld terug als je boven een bepaald inkomen komt. Waar die grenzen liggen weet ik niet precies. Maar zo gaat dat dus. En net als in NL sparen ouders voor de opleiding van hun kinderen, zijn er beurzen en dus studiefinanciering.

Ik hoop dat in de toekomst de regels weer versoepelen voor degene die hun droom toch echt niet willen opgeven. En als het toch jaren kan duren, kan ik alleen maar adviseren serieus naar de MODL (is het nu CSL) te kijken en aan een andere opleiding te beginnen. Redelijk betaalbaar in NL en als je zo een beroep hebt, kom je dus wel binnen in de toekomst en heb je nog redelijke baanzekerheid ook.
Voor de niet-groenen onder ons: er is en zal zijn een ernstig tekort aan construction workers voor LNG fabrieken. Je moet het maar willen, maar als je dat kan doen (hoog opgeleid geloof ik) mag je er morgen in denk ik. En die situatie zal zeker tien jaar bestaan.

Groet, Fae

Groet, Fae
 
hey Fae,

Dat wat je zegt van te studeren wat er op de CSL staat is bijna niet haalbaar.  Tegen de tijd dat je je diploma en de juiste werkervaring hebt is de kans erg groot dat het beroep al niet meer op de CSL staat.
Ik ga voor een masters opleiding in Australië, momenteel de enige snelle en zekere oplossing om er te geraken.  Is wel duur ...

We zien wel... hoop doet leven!
 
hmm wel frustrerend. zweef al een aantal jaren tussen nl en oz, en kan maar geen lange termijn planning maken zo.
enthousiasme neemt natuurlijk wel ietsjes af.
 
das de reden waarom het nu student visa wordt en geen 175.  Student visa kan je echt plannen wanneer je wil gaan...  anders veel te onzeker.
 
Hoi Nesje,

Even een vraagje over je beslissing om voor een student visum te gaan. Is het niet zo dat je na je studie in Oz niet zeker bent of je mag blijven, je moet dan toch alsnog een resident visum aan gaan vragen of niet? Dus je bent een hoop centjes kwijt aan een studie en weet daarna nog niet zeker of je mag blijven.
Is zou het allemaal heel erg goed uit gaan zoeken, alles veranderd steeds, dus zekerheid heb je nooit, ook niet met een studenten visum.

Smiles, Betty
 
Zelf net even het bericht doorgelezen wat op het british expats forum staat.(http://britishexpats.com/forum/showthread.php?t=633659)

Ik begrijp hieruit dat de Australische Immigratiedienst de volgorde van het behandelen van aanvragen gaat veranderen. Mensen met de beste papieren(volgens de immi) worden dus als eerste behandelt. Logische manier om de aanvragen te verwerken, dunkt me.

Of er iets is verandert met betrekking tot de welbekende lijsten kan ik hier niet uit opmaken, alleen dat het voor bepaalde subclasses is verandert.

Concluderend, het komt er naar mijn mening op neer dat mensen die gestudeert hebben in Australie veruit de meeste kansen hebben om een visum te scoren. Dit waarschijnlijk om zoveel mogelijk jonge mensen het land in te krijgen, in plaats van(voor de arbeidsmarkt) oudere mensen. Ik begrijp dat het voor velen een koude douche zal zijn, maar in het belang van het land zelf zal het wel goed/beter zijn. Laten we dat maar in gedachte houden.
 
Hi Fae,,
Heb wel gehoord van HECS maar niet van HELP, heb je daar wat meer informatie over, moet je dn citizen zijn dit is dus wel het eval bij HECS en hulp van de overheid.

Groetjes, Mariette
 
Hi Mariette, je hebt gelijk -het is HECS, heb twee dingen door elkaar gehaald. Volgens mij kun je daar als permanent resident ook gebruik van maken, na je eerste twee jaar. Ik zal het eens nazoeken.
Nesje, die lijst is in de afgelopen 14 jaar nauwelijks veranderd, op de computer specialisaties na. Zeker de 'trades' lijst is vrijwel hetzelfde en tegelzetter of kapster kan je in twee jaar zijn. Om kinderarts of radioloog te worden moet je wat langer studeren inderdaad. Er zitten best een paar vakgebieden bij die mij niet lang zouden boeien maar best wel voor een tijdje. Die opleiding zijn ook nog eens erg praktijkgericht, dus je werkervaring tikt lekker mee. Maar ieder natuurlijk z'n keus.
Groetjes, Fae
 
zekerheid om te blijven na een studie heb je nooit 100%, maar als je een 2-jarige master doet kom je al redelijk bovenaan de lijst te staan.  Ook helpen de uni's je achteraf om aan werk te geraken, dus kan je mss gesponsord worden.
Ook een bridging visum is een optie.

Voor ons is er in ieder geval meer kans om op deze manier onze droom waar te maken, dus willen we er ook voor gaan.

Ik kijk er ook niet tegenop om terug te studeren, was zelfs afgelopen jaar al van plan deze studies in België te gaan volgen.
 
Hoi Nesje,

Als je toch al van plan was om weer te gaan studeren is het zeker een goede keus om via een studentvisum Oz binnen te komen. Je hebt gelijk dat het nooit weg is een studie te volgen en als je daardoor je kansen om een perminant visum te vergroot... doen!

Succes met de voorbereidingen, Betty
 
Nog wat info van mijn kant :(.

ik heb het nog niet allemaal doorgenomen (nu op werk). Kijken hoever ik problemen krijg met mijn plannen (hoewel die, gelukkig, nog niet in een ver gevorderd stadia waren). Vooral wil ik kijken hoe het zit mbt WHV en dan een Sponsorship regelen.

http://www.rnw.nl/nl/nederlands/article/nieuwe-regel-australi%C3%AB-nekt-nl-emigranten

Gewoonweg niet leuk  :x

Edit:
Net even (even een extra pauze in werk genomen) snel wat doorgelezen op de immi GOV site en dus gelezen dat het NIET van toepassing is op een WHV en ook niet als je al een sponsorship hebt voordat je emigreert.

http://www.immi.gov.au/skilled/general-skilled-migration/pdf/faq-priority-processing.pdf  -- Zie Q3 voor een lijst.
http://www.immi.gov.au/skilled/skilled-workers/visa-permanent.htm  -- Skilled worker maar MET sponsorship voordat je alles gaat aanvragen (zoals ik het nu ziet)
http://www.immi.gov.au/visitors/working-holiday/visa-options.htm  -- WHV visa

Ik weet alleen nog niet of ze moeilijk doen als je een WHV hebt en voor een sponsorship wordt genomineerd.
 
[quote author=Griffin link=topic=10457.msg147860#msg147860 date=1254830749]
Edit:
Net even (even een extra pauze in werk genomen) snel wat doorgelezen op de immi GOV site en dus gelezen dat het NIET van toepassing is op een WHV en ook niet als je al een sponsorship hebt voordat je emigreert.
[/quote]

Kleine aanvulling om verwarring te voorkomen: bovenstaande geldt natuurlijk alleen voor employer nomination/sponsorship. (Er kan bij 'sponsorship' ook sprake zijn van state sponsorship, of family sponsorship... Onder andere de 'state sponsored' aanvragers zijn juist de dupe met de nieuwe lijst, omdat zij van prioriteit 2 naar prioriteit 5 gegaan zijn).

gr. Pieter
 
[quote author=alieNL link=topic=10457.msg147872#msg147872 date=1254841578]
Dit geldt dus niet voor WHV. Dat is een compleet ander visum!
[/quote]

Was ik ook al achter gekomen. Wat voor mij nu alleen een vraag is of het hele prioriteit 5 ook van toepassing is als je een sponsorship vindt in Australië als je op dat moment een WHV hebt.
 
Back
Top