Henriette's lastavaza mbt Brisfever

Super dat het allemaal zo lekker loopt! En die positieve assesement is helemaal geweldig! Heel veel plezier met je zus de komende tijd, wat zullen jullie genieten!

Groetjes Lin

(Ben ook naar het concert in Brisbane geweest van Robbie...  :roll: Was te gek!)
 
Hoi Henriette,

Welkom terug op het forum  :smile: 

Heel leuk om te lezen dat het zo goed gaat met je.  Geniet van alles de komende maanden, je hebt genoeg leuke dingen te doen  :smile:

Groetjes,
Susan
 
Heee, leuk weer es te horen.....te lezen, hoe goed het met je gaat hahahaha, mooi man!

Heel heeeel veel plezier met je zusje samen.

Liefs Eutrice
 
hey henriette, leuk inderdaad om weer al je nieuwe verhalen en avonturen te lezen. Begon toch wel benieuwd te worden! Fijn dat het je nu eens even flink voor de wind gaat! Ben benieuwd naar alle vervolg verhalen! Grts, Marieke
 
Hee lieve forummers,

Ik ga even de tijd nemen voor een update. Ben op het werk.

De laatste keer dat ik schreef was vlak voor het bezoek van mijn zus. Nou, dat was echt geweldig!!!!!! Wat is het gewoon een heeeeeeeeerlijk gevoel om iemand om je heen te hebben die zo "eigen" is. Want dat is toch wel wat ik het meeste mis. Voel me soms net alsof ik op Mars ben en er is niemand "dichtbij". Hoop dat ik een beetje duidelijk maak wat ik bedoel, want dit is een gevoel dat soms ontstaat ondanks het feit dat ik heel vertrouwd ben met mijn omgeving, Brisbane en Australie.

We zijn eerst een paar nachtjes wezen kamperen zuidelijk van Brisbane. Lekker naar het strand in Burleigh Heads, tent opgezet in Springbrook NP en 's avonds terug naar de kust naar het casino. De volgende dag Purlingbrook Falls en Best of All look out en tocht gemaakt richting NSW, natuurlijk via Natural Bridge. Dat laatste had ik nog nooit gezien. Ik vond het erg mooi daar!!!!!!!! Vervolgens hebben we gekampeerd bij Mt Warning, maar dat was me eigenlijk te druk. Ik kom daar regelmatig, maar dan is er niemand. Nu was het vakantie of een lang weekend of zo, en ik vond het er druk en rumoerig. Maar goed, het blijft een mooie plek! Via de Lions Road terug naar Queensland en nog 2 nachtjes in Lamington NP gekampeerd (Binna Bunna) en dat was echt geweldig!!!!! Heerlijk lange wandeling gemaakt en mooie plekjes gezien. En het was prachtig toen we aankwamen want het werd al donker en er kwam dikke mist opzetten. Die hing natuurlijk de volgende dag nog mooi in de bomen!

Terug naar huis voor twee dagen werk voordat we naar Airlie Beach vlogen. Nachtje slapen en vervolgens op de cruise (Kiana). We hebben echt heel erg genoten. We hadden geluk met het weer, want het was daarvoor vrij lang slecht weer geweest. Maar wij hadden heel veel zon. Ook konden we, ondanks moeilijk zee condities, toch naar het GBR zeilen en dat was spectaculair duiken en snorkelen!!!!! (en zeilen!!). Heb wel een tabletje tegen zeeziekte moeten nemen, maar het was de moeite waard!

Toen we van de boot afkwamen zijn we direct door gegaan naar Long Island en hebben nog heerlijk 2 nachten daar in het resort gezeten en absoluut NIETS gedaan (behalve een lekkere spa/beauty treatment dan!).

Terug thuis nog 2 dagen gewerkt en naar Australia Zoo geweest. De laatste trip was via Noosa en de Cooloola Coast lekker 4wd naar Rainbow Beach, over het strand. Altijd weer challenging om via de Leisha track en bijna NO beach aan de andere kant naar Rainbow Beach te rijden. Tentje weer opgezet en de volgende dag hebben we de dolfijnen in Tin Can Bay bezocht. Wat was dat gaaf zeg! Vond ik echt weer zo'n top experience!
Het volgende plan was via vrienden in Gayndah (Burnett region) de "outback" in te gaan naar Carnarvon Gorge. In Gayndah is 0,0 te doen, dus ook dat was erg relaxing, maar ook altijd weer lekker om verder te gaan. We hebben wat remote weggetjes genomen en zijn na een flinke rit aangekomen in Takarakka Bush resort. Prachtig plekje, maar wel kleine k* mieren die een beetje beten en soms de tent in kwamen. Vraag me niet hoe, maar we hebben gesprayed en enorme duct tape op alle kieren en gaten geplekt. Me zus kon niet zo tegen het gekriebel tijdens het kampeerleven. Dus dat was voor het slapen gaan een enorme licht inspectie. Maar het was echt mooi. (wel veel rommel na de overstroming, en veel tracks waren dicht). We hebben tegen zonsondergang de klif beklommen en de volgende dat tot aan de Art Gallery gelopen en via zij weggetjes terug (je kon niet verder). Ik heb echt genoten. Ha ha, ook nog zuster ruzie gehad! Maar wat is dat verfrissend, want je ruziet omdat je zoveel van elkaar houd!
De terug reis naar Brisbane was vooral in het begin erg mooi. Na Chincilla of zo vind ik het wel heel vlak en saai worden zo over de downs........Veeeeeeeeeeeel roadtrains, wat ik dan wel weer gaaf vind......

Al met al......het was gewoon heerlijk! En na een enorme shopping spree in Brisbane heb ik haar met pijn in mijn hart weer op het vliegtuig gezet.

Vervolgens met mijn baan begonnen en dat gaat allemaal prima. Het is niet erg uitdagend en ik doe niet waar mijn passie ligt, maar voor nu is het goed vol te houden en ik heb er in ieder geval een fantastische vriendschap bij! Ik zou graag in de toekomst voor private company werken, niet voor de overheid, maar we zien wel, want............

Ik heb besloten om iets langer in Nederland te blijven. Dat betekent dat ik met Kerst ook nog bij de familie ben. Ik vlieg op 1 november naar Nederland en zoals het er nu uitziet vlieg ik op 26 december terug naar hier. Ik heb er zo'n zin in!!!!!!! Ik ben nu bijna 10 maanden hier en ik moet zeggen dat ik er echt aan toe ben om dan (ik ben dan 14 maanden hier) lekker veel tijd met mijn famillie door te brengen. Kan niet wachten om met mijn kleine nichtje te spelen (die dan alweer 2.5 is!). Dus.........ik ben hard aan het werk om flink veel te sparen (want geen inkomen als ik in Nl ben) en als ik dan terug kom zoek ik een nieuw contract. Maar de vooruitzichten zijn goed.

Ik ben ondertussen ook nog een paar daagjes gaan duiken en surfen in Agnes Waters/1770 en heb dat nog een keer overgedaan in Noosa. Allemaal tripjes in mijn eentje. Ik vind dat prima, maar voel me dan soms wel een beetje alleen......het wordt tijd dat ik misschien eens iemand tegen het lijf loop??????? Hhmmmm, we zullen zien.

Dit weekend lekker weer naar de Sunshine Coast en ik wil nog een weekendje naar de warmte plannen (Cairns of Magnetic Island, wie stemt voor wat?????? ha ha, misschien moet ik er een poll van maken want ik weet echt niet wat ik zal kiezen).

En dan vliegt de tijd om en is het zo november! En daarvoor komt er nog een vriendin op bezoek in oktober.

Ik moet stoppen, doe al te lang niks....moet maar weer eens werken voor mijn geld!

Ik houd jullie op de hoogte (want dit was wel een beetje een te lange periode voor 1 posting)

Henriette
 
nog even een aanvulling:

Ik heb mijn Queensland ontgroening wel gehad want ik ben 2x naar de State of Origin geweest (1 & 3)

Voor de niet Australiers: HET rugby league evenement waarbij er een Queensland en een NSW team wordt samengesteld uit de beste spelers en de winnaar wordt beslist uit drie wedstrijden. Dit is een erg belangrijke serie wedstrijden binnen de Qld/NSW sport cultuur.

Het was twee keer een volgepakt Suncorp Stadium (55.000 mensen) en dat is altijd enorm spectaculair!!!!!

En natuurlijk hebben we gewonnen: Go Queensland Go! (klein schoonheidsfoutje, die laatste wedstrijd.....)

Henriette
 
Hoi Henriette

Zo te lezen geniet je er wel van, en uitstapjes genoeg.
Wie weet komt de prins op het witte paard snel langs :wink:,

Groetjes Erna
 
Wow Henriette!! Wat een geweldig verhaal, ik kan het haast voor me zien!! Ik heb wel heel veel bewondering voor je hoor, jij doet dingen in je eentje die waar de meeste mensen met z'n tweetjes al 2 keer over nadenken. Je hebt helemaal gelijk om die dingen te gaan doen, want anders zou je ook maar op je kamer zitten, maar meid, ik vind je echt ontzettend stoer hoor!

Wat heerlijk dat je zo'n leuke tijd met je zus hebt gehad en haar mooie plekjes in Australie hebt kunnen laten zien en dan ook nog het vooruitzicht dat je binnenkort een heerlijke lange tijd met je familie en vrienden in Nederland door kunt brengen  :up:

Omdat wij nog niet in Australie zijn, kan ik me nog niet helemaal indenken hoe we ons straks gaan voelen, maar het gevoel dat je hebt kan ik wel begrijpen. Hoe leuk, mooi, aardig etc het ook is in Australie, je hebt een heel leven achtergelaten in Nederland en het is heel logisch dat je dit leven bij tijd en wijle mist...

Wie weet is jouw Jack al onderweg, maar je weet het, Australie is groot, dus het kan even duren voordat hij op de plaats van bestemming is  :grin:

Groetjes,
Lela
 
Hoi Henriette, geweldig wat je allemaal alleen doet.  :up:

Ik kan het me helemaal voorstellen dat je zus er was en dat het zo eigen voelde en je eens lekker ruzie hebt gemaakt.
Heel veel plezier in Nederland en houd ons op de hoogte.

Hopelijk komt die prins in zijn 4 WD snel aan.

Groetjes Jojo.
 
Wat gaaf allemaal! Als ik jouw verhaaltje lees waan ik me zo in de zomerse sferen!Neem aan dat jullie winterweer veel beter is dan het zomerweer hier ;)
 
Ik herken je verhaal over eenzaamheid heel goed Henriette. Op wat donkerder dagen slaat de heimwee vaak toe, en dan denk ik terug aan de fantastische groep vrienden die ik in Nederland heb achtergelaten. En waarom ik nou weer zo nodig naar de andere kant van de wereld moest. Gelukkig komt er vaak snel een moment dat ik alles weer relativeer en intens gelukkig word.
En een prins (of een prinses in mijn geval) op een wit paard hoop ik natuurlijk ook tegen te komen. Ik heb op dit moment een prima baan, maar soms meer vrijheid dan me lief is...
Maar jij blijft in ieder geval niet bij de pakken neerzitten, en neemt flink de tijd om je omgeving te kunnen verkennen. Alvast veel plezier in je baan en in de tijd die je met je familie in Nederland door zult brengen.

Bart
 
Ik vind het erg goed dat je toch alles alleen aanpakt. Maar goed, aan de andere kant moet je ook wel.
Hier in Nederland doe ik ook wel eens wat alleen, maar dat is naast alle dingen die ik met familie, vrienden en kennissen doe. In Australie zit ik straks ook alleen. Ik hoop (en weet van mezelf ook wel) dat ik dan net zoveel als jij ga ondernemen :up:!
 
Allemaal bedankt voor het vertrouwen in mijn toekomst!! Ha ha, nu zelf nog wat meer belief daarin....en dan is het leven wat nu al 80% is zo weer 100%  (of zelfs meer?) ...!

Thanx
 
:smile: :smile: :lol: :smile: :smile:
[quote author=perthpete link=topic=4063.msg94519#msg94519 date=1183692362]
... of in een witte 4WD ... ;-)[/quote]

Ik heb een witte 4WD, witte Jeep Cherry, sterk gebakkie..... :smile:

[quote author=Lela link=topic=4063.msg94530#msg94530 date=1183709189]
Wow Henriette!! Wat een geweldig verhaal, ik kan het haast voor me zien!! Ik heb wel heel veel bewondering voor je hoor, jij doet dingen in je eentje die waar de meeste mensen met z'n tweetjes al 2 keer over nadenken. Je hebt helemaal gelijk om die dingen te gaan doen, want anders zou je ook maar op je kamer zitten, maar meid, ik vind je echt ontzettend stoer hoor!

Wat heerlijk dat je zo'n leuke tijd met je zus hebt gehad en haar mooie plekjes in Australie hebt kunnen laten zien en dan ook nog het vooruitzicht dat je binnenkort een heerlijke lange tijd met je familie en vrienden in Nederland door kunt brengen  :up:

Omdat wij nog niet in Australie zijn, kan ik me nog niet helemaal indenken hoe we ons straks gaan voelen, maar het gevoel dat je hebt kan ik wel begrijpen. Hoe leuk, mooi, aardig etc het ook is in Australie, je hebt een heel leven achtergelaten in Nederland en het is heel logisch dat je dit leven bij tijd en wijle mist...

Wie weet is jouw Jack al onderweg, maar je weet het, Australie is groot, dus het kan even duren voordat hij op de plaats van bestemming is  :grin:

Groetjes,
Lela [/quote]


Hheuu , riep iemand mij...........sorry ben al bezet..bezat.....whatever :smile:

Jack :evil:
 
OOOOH, Lamington BinnaBurra, daar had je nou net niet over moeten beginnen!!!! Heimwee, daar wil ik ook weer heen!! Ben je wezen abseilen?
Is echt lang geleden dat ik op het forum zat... heb een paar maanden geleden een kind gekregen, maar ben na de schok weer zeeeer geinteresseerd in Australie.

Waar je niet over schrijft is over je studie? Ben je inmiddels al een officiele CPA'er? Snap niet hoe je dat even tussen al die tripjes door even doet... Maar ach, doe ik eigenlijk ook:)
Ik hier ben op het moment bezig met Corporation Law BEEEEE. Inderdaad vreselijk zoals je eerder al mailde. Hoe is je het gelukt om dat KL... vak te halen? Tips? Op zich wel een interessant vak, wat internationaler gericht.

Klinkt als een geweldige tocht die jullie gemaakt hebben ! kwou dat ik zo'n zus had!

groetjes!!

Lucy
 
Back
Top