HET IS VRIJDAG EN WAT DOE JE DAN?????? (aka grote vrolijke noot topic)

Beebmeep

Well-Known Member
Whyalla is helemaal aan het opveren niet? Na jaren van meestal minder goed nieuws is het nu veel vaker goed 👍
Ja, klopt! Hoewel Gupta wel in het nieuws kwam, doordat (kleinere) bedrijven nog niet betaald waren. Liberty/OneSteel was sommigen nog $500.000 schuldig. Lag volgens hem aan de oude Arrium/OneSteel betaalstructuur en dat wordt per direkt aangepast.
Ondertussen wordt er ook interesse getoond in de oude koolfabriek-site in Pt Augusta en wordt Cultana (militair oefenterrein) aangepast zodat behalve landmacht, ook de marine en luchtmacht er kunnen trainen.

Het is ook fijn te lezen, dat andere grote bedrijven nu interesse in Whyalla beginnen te krijgen. Gupta heeft voorspeld dat Whyalla op korte termijn uit gaat groeien naar zo'n 80.000 inwoners (momenteel zo'n 20.000). Geen idee hoe reeel dat is, maar het is fijn, dat er minder leegstand is in het winkelcentrum, woningen weer wat sneller verkopen en de sfeer een stuk positiever is.

By the C was overigens zeer geslaagd. Goede opkomst en een goede line-up van artiesten. Enige geklaag van sommigen had te maken met consumptie-prijzen en sluitingstijden van de bars op het terrein. In principe allemaal hetzelfde als met dergelijke concerten in Adelaide. Voor Whyalla waren al diverse concessies gemaakt: we mochten water en snacks e.d. meebrengen. Ik ben ook geen echte drinker, dus hield het bij water en wat frisdrank. Heb ook lekker gegeten en verder simpelweg genoten van goede concerten en goed gezelschap.

Jimmy Barnes kreeg gezelschap op het podium van een dronken 'fan', welke door security en politie respectievelijk van het podium en het terrein geescorteerd werd. Zijn reactie tussen twee nummers door: "I don't f-ing care what you do, as long as you don't do it up here," waar ik later aan toevoedge: "I don't care what you do at home, as long as you pick up your rubbish and bin it!", want ondanks dat we bij binnenkomst een afvalzak kregen, lag er nog veel troep.
Maar super ervaring verder. We hopen dat ze dit vaker gaan organiseren hier!
 

Tim911

Well-Known Member
" waar ik later aan toevoedge: "I don't care what you do at home, as long as you pick up your rubbish and bin it!", want ondanks dat we bij binnenkomst een afvalzak kregen, lag er nog veel troep.
Vooral dit stukje tekst had mijn aandacht. Ik vind het namelijk echt bar en boos hoe men hier van alles achterlaat in de natuur. Bij veel swimming holes en bbq areas out bush ligt er een enorme lading met rotzooi. Ik heb zelf een vuilniszak in de auto liggen en als het flesjes oid zijn raap ik het op en gooi het in de bin. Laatst hadden we een mooie wandeling over het strand hier, aan het eind is een rotspartij waar wel vaak wat jongeren hangen, mijn vriendin is helemaal anti afval en die ziet dat er een paar (bogan) gasten van eind 20 een aantal lege flesjes great northern laten liggen. Mijn vriendin is altijd heel kalm en gereserveerd, dit keer pakte ze tot mijn verbazing een paar flesjes op, en roept tegen die lui: als je het lef hebt om deze troep te laten liggen krijg je ze stuk voor stuk naar je hoofd geslingerd. Beetje schamper gelach en toch mooi meegenomen die troep. Taak van ouders om je kinderen hierin op te voeden, ik ben in ieder geval niet bang om mensen er op aan te spreken indien nodig.

Ik moet er trouwens wel bijzeggen dat het werkelijk bespottelijk is dat je per kilo moet afrekenen als je je troep gaat deponeren bij de council dumpyard. Logisch dat mensen hun troep (incl auto's) overal achterlaten, want het is nog prijzig ook!

PS, sorry voor de off topic :)
 

afterbang

XPdite Sponsor
Yep, onze auto’s zijn vaak andermans vuilnisbak. Als zijnde dat we eindeloos troep oprapen en achterin gooien. Laatst ging dat goed mis. Lag een vuilniszak langs de gravelroad. Dus ik stop, ren er heen in de hoosbui, gooi hem in de kofferbak en duik de auto in. Om er dan achter te komen dat het waarschijnlijk iemand zijn bbq afval is met 10 weken oud rottend vlees of zo. En de zak was nog lek ook! Zsm in bak gedeponeerd en een uur met de ramen en dakraam open gereden. Als ik het er over heb ruik ik het weer en moet ik kokhalzen :(
 


OFX
Top