HET IS VRIJDAG EN WAT DOE JE DAN?????? (aka grote vrolijke noot topic)

Whyalla is helemaal aan het opveren niet? Na jaren van meestal minder goed nieuws is het nu veel vaker goed 👍
Ja, klopt! Hoewel Gupta wel in het nieuws kwam, doordat (kleinere) bedrijven nog niet betaald waren. Liberty/OneSteel was sommigen nog $500.000 schuldig. Lag volgens hem aan de oude Arrium/OneSteel betaalstructuur en dat wordt per direkt aangepast.
Ondertussen wordt er ook interesse getoond in de oude koolfabriek-site in Pt Augusta en wordt Cultana (militair oefenterrein) aangepast zodat behalve landmacht, ook de marine en luchtmacht er kunnen trainen.

Het is ook fijn te lezen, dat andere grote bedrijven nu interesse in Whyalla beginnen te krijgen. Gupta heeft voorspeld dat Whyalla op korte termijn uit gaat groeien naar zo'n 80.000 inwoners (momenteel zo'n 20.000). Geen idee hoe reeel dat is, maar het is fijn, dat er minder leegstand is in het winkelcentrum, woningen weer wat sneller verkopen en de sfeer een stuk positiever is.

By the C was overigens zeer geslaagd. Goede opkomst en een goede line-up van artiesten. Enige geklaag van sommigen had te maken met consumptie-prijzen en sluitingstijden van de bars op het terrein. In principe allemaal hetzelfde als met dergelijke concerten in Adelaide. Voor Whyalla waren al diverse concessies gemaakt: we mochten water en snacks e.d. meebrengen. Ik ben ook geen echte drinker, dus hield het bij water en wat frisdrank. Heb ook lekker gegeten en verder simpelweg genoten van goede concerten en goed gezelschap.

Jimmy Barnes kreeg gezelschap op het podium van een dronken 'fan', welke door security en politie respectievelijk van het podium en het terrein geescorteerd werd. Zijn reactie tussen twee nummers door: "I don't f-ing care what you do, as long as you don't do it up here," waar ik later aan toevoedge: "I don't care what you do at home, as long as you pick up your rubbish and bin it!", want ondanks dat we bij binnenkomst een afvalzak kregen, lag er nog veel troep.
Maar super ervaring verder. We hopen dat ze dit vaker gaan organiseren hier!
 
" waar ik later aan toevoedge: "I don't care what you do at home, as long as you pick up your rubbish and bin it!", want ondanks dat we bij binnenkomst een afvalzak kregen, lag er nog veel troep.

Vooral dit stukje tekst had mijn aandacht. Ik vind het namelijk echt bar en boos hoe men hier van alles achterlaat in de natuur. Bij veel swimming holes en bbq areas out bush ligt er een enorme lading met rotzooi. Ik heb zelf een vuilniszak in de auto liggen en als het flesjes oid zijn raap ik het op en gooi het in de bin. Laatst hadden we een mooie wandeling over het strand hier, aan het eind is een rotspartij waar wel vaak wat jongeren hangen, mijn vriendin is helemaal anti afval en die ziet dat er een paar (bogan) gasten van eind 20 een aantal lege flesjes great northern laten liggen. Mijn vriendin is altijd heel kalm en gereserveerd, dit keer pakte ze tot mijn verbazing een paar flesjes op, en roept tegen die lui: als je het lef hebt om deze troep te laten liggen krijg je ze stuk voor stuk naar je hoofd geslingerd. Beetje schamper gelach en toch mooi meegenomen die troep. Taak van ouders om je kinderen hierin op te voeden, ik ben in ieder geval niet bang om mensen er op aan te spreken indien nodig.

Ik moet er trouwens wel bijzeggen dat het werkelijk bespottelijk is dat je per kilo moet afrekenen als je je troep gaat deponeren bij de council dumpyard. Logisch dat mensen hun troep (incl auto's) overal achterlaten, want het is nog prijzig ook!

PS, sorry voor de off topic :)
 
Yep, onze auto’s zijn vaak andermans vuilnisbak. Als zijnde dat we eindeloos troep oprapen en achterin gooien. Laatst ging dat goed mis. Lag een vuilniszak langs de gravelroad. Dus ik stop, ren er heen in de hoosbui, gooi hem in de kofferbak en duik de auto in. Om er dan achter te komen dat het waarschijnlijk iemand zijn bbq afval is met 10 weken oud rottend vlees of zo. En de zak was nog lek ook! Zsm in bak gedeponeerd en een uur met de ramen en dakraam open gereden. Als ik het er over heb ruik ik het weer en moet ik kokhalzen :(
 
1 van de redenen waarom ik nooit zakken oppak is bovenstaand idd, en heb ook weinig zin om in een injectienaald te grijpen.
 
OK OK. Het is nog geen Vrijdag... maar Vrijdag ga ik het vergeten te vragen ;)

Wat is iedereen van plan met de Pasen? Als aftrap:

Wij gaan op ons gemakje naar het noorden, via Oxley Wild Rivers National Park, waar je twee nachtjes doorbrengen naar de Sunshine Coast. Even bij ons landje kijken met de mensen van Land for Wildlife. Hopen op a) goedkeuring, dat ons land een goede habitat is/kan worden voor originele flora en fauna en b) advies hoe het land te verbeteren voor lokale flora en fauna (of in Miss Bang haar woorden, hoe lokken we Koala’s :D )

Iemand anders nog op trektocht of leuke plannen?
 
Kamperen ergens tussen Goulburn en Yass met een man of 10, ik geloof 1 kind en 2 honden. Het zijn allemaal vrienden van vrienden en we kennen er maar 2 van, dus leuk om weer wat ander volk te leren kennen! Fijne Pasen allemaal!
 
Voor het eerst kamperen. Vrijdagochtend vroeg riching ACT en dan neerstrijken in de omgeving van Quenbeyan waar een groot event wordt gehouden, Vier dagen wandelen in de bush, Canberra verkennen en lekker luieren

Maandagavond weer huiswaarts want ik ga heerlijk werken in een verlaten kantoor.
 
Afgelopen weekend lang weekend naar Brisbane (Ipswich) geweest om familie te bezoeken en evt leefbaarheid te onderzoeken voor eind van het jaar.

Nu vervroegd pasen, op naar Mission Beach, waar we altijd in hetzelfde motel verblijven. We vinden het allebei een fantastisch plaatsje, en het strand en zee zijn er wonderschoon (blauwer dan in Cairns).
 
BTW, wij rijden niet naar de Sunshine Coast op en neer in alleen het long weekend. We hebben de hele week vrij, anders wordt het wel een haas(t) klus ;)
 
Nu vervroegd pasen, op naar Mission Beach, waar we altijd in hetzelfde motel verblijven. We vinden het allebei een fantastisch plaatsje, en het strand en zee zijn er wonderschoon (blauwer dan in Cairns).

Wij zijn vorig jaar tijdens onze reis in Mission Beach geweest en vonden het vreselijk! Dit lag niet aan het plaatsje, maar het regende toen NON-STOP, we konden niks doen en het hotel was praktisch leeg. Ik moest hier meteen aan denken en een beetje om gniffelen.

Anyways. geniet ervan! Fijn pasen :)
 
Studeren voor de pte (poging 3) dus als iedereen op 29 april alle Engelse ingevingen mijn kant op kant sturen 👍😂 wordt zeer gewaardeerd haha
 
Wij zijn vorig jaar tijdens onze reis in Mission Beach geweest en vonden het vreselijk! Dit lag niet aan het plaatsje, maar het regende toen NON-STOP, we konden niks doen en het hotel was praktisch leeg. Ik moest hier meteen aan denken en een beetje om gniffelen.

Anyways. geniet ervan! Fijn pasen :)

Haha nou.. wat denk je.. donderdag heen gereden en volop in de regen. Eind van de middag was het droog en 's avonds ook gelukkig. Dus lekker gegeten en met een oom van mijn vriendin in de pub gezeten en in een heropende kroeg met live music. Erg gezellig. Volgende ochtend zo aan de regen dat we het tot 13 uur hebben afgewacht en het toen zat waren en weer 150km up north terug naar huis naar de droogte. Maar ik vind het er altijd fantastisch. Dit is ook de eerste keer dat ik er slecht weer heb gehad en we komen er geregeld.

Op de terugweg even gestopt bij de delicatessenshop in Innisfail voor wat Old Amsterdam
 
Afgelopen weekend lang weekend naar Brisbane (Ipswich) geweest om familie te bezoeken en evt leefbaarheid te onderzoeken voor eind van het jaar.

Nu vervroegd pasen, op naar Mission Beach, waar we altijd in hetzelfde motel verblijven. We vinden het allebei een fantastisch plaatsje, en het strand en zee zijn er wonderschoon (blauwer dan in Cairns).
Ipswich, dat is bij ons om de hoek. Ik neem me te herinneren dat je vriendin in het onderwijs zit? Ik werk op de special needs education department op een high school in Ipswich en heb het daar erg naar mijn zin. Misschien dat ik eens kan informeren bij ons op school als jullie concretere plannen hebben om deze kant op te komen?
 
Haha nou.. wat denk je.. donderdag heen gereden en volop in de regen.

Volgens mij regent het overal aan de QLD Coast atm dan? Zitten aan de Sunshine Coast, Max 5 minuten sunshine gehad vandaag. Verder regen, regen en nog meer regen. We hebben zelfs het kamperen maar even opgegeven en ingeruild voor een AirBnB ;)
 
Feeling sorry! Wij zaten ook te schuilen onder de gazebo dit weekend, maar dan om niet te verbranden en lekker gezwommen in de wateropslag. Die gazebo is maar 2.4 x 2.4 en dat is volle bak met 9 volwassenen lol
 


OFX
Back
Top