HET IS VRIJDAG EN WAT DOE JE DAN?????? (aka grote vrolijke noot topic)

Hier hebben we zondag vooral doorgebracht met het kopen van kinderkleding en shopping. Zaterdag heb ik eindelijk eens toegegeven aan het gevoel van uitputting en is Q met de kids op pad geweest terwijl ik een zestal uur geslapen heb.
En nu zijn de kids ziek...
 
Binnen onze Stage 4 restrictions eindelijk de moed gehad om 2 afspraken te maken voor 2 individuele wandelingen met 2 individuele vriendinnen die ik niet meer heb gezien sinds april (Messenger is doing all the work these days). We mogen uitsluitend op pad met 1 ander persoon, gemaskerd, niet langer dan 1 uur, en er mag niet collectief gesport of gespeeld worden, dus niks cricket of footy. Verplichte radius binnen 5 km blijven, gelukkig wonen ze allebei min of meer om de hoek. Overal politie op de loer die mensen uit elkaar jaagt en $ 200 bonnen uitdeelt.

Morgen met vriendin D een rondje Merri Creek, natural bush op spuugafstand, lekker ouwehoeren en filosoferen.
Vrijdag met vriendin H, ommetje Mayer Park om de hoek, rescuehond Bede uitlaten en familieverhalen aanhoren.
De gebruikelijke lunch komt te vervallen omdat alle restaurants gesloten zijn en we niet bij elkaar thuis op bezoek mogen.

Nooit gedacht dat dit nog eens het hoogtepunt van het jaar zou worden. Giddy gevoel alsof ik een maand ga rondtrekken in Honduras.

Mr Emulate intussen is wanhopig omdat zijn beste vriend alleen woont en niemand ziet, maar buiten de 5-km radius woont. Piekeren allemaal heftig over Zoom meetings met gezamelijke pizza en bier.

We treffen er goei weer op. Nattig, maar het krabbelt aardig op van +10 's nachts tot +18 overdag. Het was een lange winter.
 
Zo @Beebmeep, wat staat er voor jou op het programma? Weekendje naar de sneeuw?! :eek:

Hier is het vandaag ook bar en boos. 6 graden en regen. Het sneeuwt vast in de bergen achter ons huis maar kan ze niet zien door de dikke regendruppels....

Morgenochtend samen met de motoren op stap, weekendje kamperen met een groepje lokale motormuizen. Keurig verdeeld trouwens, 4 vrouwelijke muizen, 4 mannelijke muizen. Weer zoiets typisch Australia-Nederland cultuur dingetje. Ondanks de masculine society in verhouding tot NL, zie ik hier dan wel meer vrouwen dingen doen waar in NL vrouwen vaak behoorlijk onder vertegenwoordigd zijn zoals mountainbiken en (dirt) motor rijden. Je kunt een land of cultuur dan ook niet helemaal over één kam te scheren.

Maar terug naar het weekend! Eerste keer kamperen 'met de motor'. Gelukkige hebben we een volgauto, dus de tent, slaapzak en wat extra kleding kan met de auto mee. Verder wordt het wel redelijk spartaans gok ik. Want voor 8 mensen kampeerspullen in één auto, dan moeten we toch een beetje inhouden met inpakken.
 
Zo @Beebmeep, wat staat er voor jou op het programma? Weekendje naar de sneeuw?! :eek:

Eerder een weekendje met VEEL regen! Het is er vanochtend al diverse keren heel losjes uitgevallen. En koud! Paar weken geleden een warm weekend met temperaturen van rond de 30C, maar deze week is het brrrr. Vandaag is het nog niet warmer geweest dan 9C.

Verder geen plannen voor het weekend, behalve de huishoudelijke dingen en bezig met de eindopdracht van een vak voor Auslan. Als het wat droger is wil ik ook graag naar het strand. Onze nieuwe en pas geopende 'rotonde' jetty bekijken en de lokale dolfijnen bewonderen. Dat laatste blijft mooi :)
 
In Melbourne is de gebruikelijke 3e winter ook weer begonnen. 8 C (vorige week nog 25 C). Gelukkig hebben we echte, verse, gesealde Unox erwtensoep met worst en alle seizoenen van The West Wing. Veel verder dan cocoonen gaat het niet komen. Geeft niet, want we mogen toch niks 🥶.
 
Hmmm... nog niet zeker wat we gaan doen dit weekend. Vorig weekend zijn de kids toch een paar keer nat geregend en ze zijn knap verkouden 1A2283AB-934C-4ABE-8329-6A02FA1FE3A4.png
 
Wij zijn flink aan het graven in de achtertuin, dus dat het wat koeler is in het weekend is dan geen probleem. Morgenochtend eerst een paar uur les geven online en dan buiten aan de bak. Verheug me op het lange weekend volgende week, vanaf vrijdag lekker 3 nachten kamperen en de voorspellingen zien er dan een stuk beter uit, hoog in de 20-ers.
 
zo dat was een leuke roadtrip: Savannah Way van Cairns naar Burketown. Met een (gehuurde) camper trailer. 10 dagen
- eerste stop: Cobold Gorge (iets verder dan de lavatubes van Undara, maar die hadden we al 2x bezocht). prachtig soort ravijn-oase in verder dor landschap met spectaculaire glas-bottom bridge over kloof. Enkel met tour guide maar dan krijg je ook wel goede uitleg over landschap en geschiedenis. De bijhorende camping is zeer one met leuke infiniti pool
- Tussenstop net voor Normanton aan soort meertje met honderden vogels. Normanton zelf is best charmant outback dorp met enkele straten, de Purple Pub en een statue van de grootste krokodil.
- Dan Burketown: dorp aan de Gulf of Carpentaria maar die hebben we daar niet gezien. Ertussen liggen de grootste sultanes van het zuidelijk halfrond. We hadden een 4WD tour geboekt met aboriginal guide. Bleek dat 2 filmcrews (Channel 7 Weekender en QLD tourism) diezelfde tour geboekt hadden en wij als enige 'toerist' moesten dienen als decor. Erg leuk want ongeveer alles moest 2x overgedaan worden voor drone shots of interview of nog even langsrijden.
- daarna enkele dagen heerlijk relaxen in lawn Hill national park. Prachtige camping off grid (Adels Grove) met eigen soort rivier voor zwemmen en kanoën. Enkele km verderop is het national park met wandeltracks, cruise op rivier, kansen of zwemmen.
En finaal dan toch de Gulf gezien in Karumba: het mecca voor de (barramundi/mudcrab/prawn) vissers. Beste Fish and chips ever met eindelijk een zonsondergang in de zee.
Aan dieren ook geen gebrek: wilde zwijnen, emus, crocs, brolgas, jabirus, arenden, zwarte cockatoos en natuurlijk roos everywhere.
IMG_5636.JPGIMG_7571.JPGIMG_0248.JPGIMG_4980.JPGIMG_9392.JPGIMG_1421.JPGIMG_1909.JPGIMG_0040.JPGca3b128c-f869-44e5-bec3-df6cdafcb4ed.JPG
 
Last edited:
Dit is vast een auto-correct? Grootste Sultanas....🤔 Mangrove? Saltflats? Swampland?
[/QUOTE]
Saltpanes 😀
Enorme vlakten. En aan de horizon lijk je steeds de zee te zien maar dat is Fata Morgana. En voor je het door hebt weet je niet meer waar je vandaan komt. Gelukkig moesten we gewoon achter de gids aanrijden anders waren we er nu waarschijnlijk nog 😆
 


OFX
Back
Top