LaStaVaZa Christoffel en Annemarie

Balen: onze medicals die we dinsdag de 13e 's middags per koerier naar Sydney hebben gestuurd, blijken nog in Londen te staan! Ze zouden net na de aswolk verstuurd worden en sindsdien is het luchtruim in Londen nog steeds dicht! Echt balen, hebben we alles zo snel geregeld, staat het daar voor onbepaalde tijd
sad.gif
sad.gif


PVDikkie Annemarie!

Hebben jullie net lekker de vaart erin zitten.....
angry.gif


Hoop dat het snel in orde komt
afro.gif


groeten Steven
 
Yes, onze medicals zijn terecht en zelfs vandaag afgeleverd in Sydney! Zo'n 9 dagen later dan gepland maar dat mag de pret niet drukken. Onze agent heeft vandaag contact gezocht met het HOC om te vragen hoe lang ze nu achterlopen met verwerken van medicals aangezien dat 2 weken geleden nog 2 à 3 weken was.... :|

Hoera, dit is teruggebracht naar 2 à 3 dagen! Wat een aswolk wel niet veroorzaakt :grin: :grin:
Eind deze week moeten ze dus wel in Adelaide een bericht ontvangen en dan wordt het weer wachten....

We gaan half juni toch weer die kant op, voor 1,5 week. Vorige keer hebben we veel huizen bekeken en uiteindelijk een optie op een stukje land genomen. Dat gaat nu voorspoedig, intussen hebben we een bouwer en huis gekozen en zullen we half juni de pre start doen bij de bouwer. Super spannend dus, kost echt al onze tijd momenteel (Sacha, bij jullie zeker hetzelfde?), spit de site die jij, Sacha, gegeven hebt helemaal door.
Als we over een jaar die kant op gaan zou ons huis af moeten zijn.....

Groet,
Annemarie
 
Zie je wel, Annemarie, komt allemaal goed!

Wel spannend om een huis op afstand te laten bouwen.
Hebben jullie vrienden daar die een oogje in het zeil houden? :ph34r:

Marie
 
Dank je Marie en inderdaad heel spannend. We huren in ieder geval een 'independend building inspector' in en daarnaast woont de nicht van Christoffel daar in de buurt. Zij willen wel op regelmatige basis eens gaan kijken. Natuurlijk nooit zo als je zelf zou doen, maar we moeten maar wat vertrouwen hebben... :wink:

Groet,
Annemarie
 
Gefeliciteerd !!

Wat een goed nieuws. Heb zo'n gevoel dat jullie snel een visa granted gaan horen!!

Groeten Steven :up:
 
Zit nu iedere avond mijn tijd te verdelen tussen dit forum en het bouwforum!! Krijgt een punthoofd van alle dingen waar je aan moet denken: verlichting, kleurtjes, stofjes en andere materialen.... Wij hebben vermoedelijk ook in juni onze pre-start omdat we nog zo lang moeten wachten tot de grond officieel wordt vrijgegeven. Tot die tijd maar verder neuzen tussen de valkuilen van andere bouwers, altijd leuk!

Zijn jullie er al achter of er nog bijzondere regels zijn waar jullie laten bouwen? En welke bouwer/huis gaan het worden??? Ben nieuwsgierig!!!
Zal na de ontvangst van de pre-start map weer eens een update in mijn eigen draadje doen!
 
Heel herkenbaar, heb langzaamaan vierkante ogen van naar het scherm staren! Wij zijn eerlijk gezegd nog niet zo ver als jullie, we houden ons nog niet met verlichting etc. bezig, eigenlijk alleen nog de basic zaken als lay-out, indeling etc.

We hebben uiteindelijk vandaag! een PPA getekend bij Ventura, voor de Mount View en dan aangepast, een 3/2 aangezien we maar met z'n tweetjes zijn. Dan zijn 2 gastenkamers ruim voldoende en daarbij nog een study.
Wat betreft de bijzondere regels, het covenant etc.: die schijnen redelijk standaard te zijn volgens Ventura, o.a. de overhang van je dak, kleur dak (niet spiegelend etc), zoveel mogelijk op het Noorden indien mogelijk, dubbele garage. Eigenlijk dus allemaal dingen die standaard bijna in elk ontwerp wel zitten.

Aangezien we vandaag pas de PPA hebben getekend (we waren aan het twijfelen tussen Ventura en Dale Alcock maar die laatste bleek toch te duur) kunnen we ons nu eindelijk op 1 ontwerp richten en dan de details daarin. Wel leuk om die met elkaar uit te wisselen, tips, zaken die we lezen op dat bouwforum. Zullen we dat anders via een pm of mail doen? Anders gaat het hier misschien wat erg in detail.
Stuur je me een pm als je dat een goed idee vindt?

Succes! Annemarie
 
Detail is helemaal niet erg! Als er lezers zijn die later ook willen bouwen is dat heel nuttig. En wie het niet interesseert kan het overslaan toch?
Veel succes met jullie Bob de Bouwer rol!
 
Wat jullie prettiger vinden, mag per PM, maar mag ook gewoon via het forum. Ga hier toch telkens met de spreekwoordelijk billen bloot over alles, vind het niet erg!
 
Oké, prima hoor om het via het forum te doen, kan iedereen inderdaad overslaan die het te gedetailleerd vindt.
Sacha, heb je ons huis gezien? Wat vind je ervan? Geen idee hoe ik het plaatje hier in krijg, via photobucket zoals bij het bouwforum lukt het me even niet.

Overigens zijn we wat betreft ons lot nog niet rond, we zitten daar nog in onderhandeling over de prijs, dat moet een dezer dagen wel afgerond worden. Maar dat gaat wel lukken, dan kunnen we tenminste verder.

Hebben jullie de PPA ook al getekend? Welke zaken heb jij al gehoord waar je erg op moet letten? Wij gaan in ieder geval een independent building inspector inhuren om de verschillende stadia door een specialist te laten checken, helemaal omdat we zo ver weg zitten natuurlijk.

Groet,
Annemarie
 
Heb even een kijkje genomen op de site van Ventura naar jullie toekomstige huis. Ziet er goed uit. Gaan jullie voor de Classic of de Vantage? Wel bijzonder om een huis te zien waar de woonkamer aan de voorkant van het huis zit. Zie je hier zelden! Meestal zit daar de study/theaterroom/masterbedroom.

Heb ergens geloof ik een afkorting gemist. Wat is de PPA??? Geen idee of we die al getekend hebben :grin:
We hebben onze handtekening gezet onder het contract voor het land (offer of acceptance) en het contract met de bouwer.
Deze week moeten we aangeven wie onze settlement agent gaat worden. Zodat alles verder geregeld kan worden. Heb wel begrepen dat ze in heel Perth achterlopen met het officieel uitgeven van stukken land, dus onze settlement date zal waarschijnlijk een stuk later gaan liggen dan juni, wat ook vertraging in de bouw gaat opleveren. Ach, hebben we meer tijd om na te denken over de kleur van de tegels in de badkamer :lol:

Wij misbruiken onze buurman als building inspector tijdens de bouw. Hij heeft al meerdere huizen laten bouwen en weer waar de valkuilen zitten. Voor de laatste inspectie nemen we wel een official mee. Onze buurman heeft in elk geval deze bouwer goedgekeurd op basis van het Display home. Daar kan je de kwaliteit van de bouwer al een heel stuk uithalen. Hij heeft vooral gelet op de afwerking en dat ziet er allemaal erg goed uit. Ook goed om te letten op wie het moeder bedrijf is van je bouwer en hoe lang die al bestaat. Die zelfde tip geld eigenlijk voor alle bouwgerelateerde bedrijven. Hoe ouder, hoe groter de kans is dat je met een goede tent zaken doet. Vooral oppassen voor bedrijven die pas in de laatste paar jaar zijn opgericht.
 
Hi Sacha, we gaan voor een gemiddelde tussen de classic en de vantage en dan aan de linkerkant een meter erbij.
De woonkamer zit linksvoor omdat het Noorden schuin linksonder zit, de zon draait dan dus om de linkerkant van het huis heen. Als we alles achter zouden hebben (wat we per ongeluk eerst hadden gekozen) zitten we fout met de zon en we willen graag een 'economisch' huis hebben. Er is zo'n site waarop je kunt zien wat je allemaal kunt doen om optimaal gebruik te maken van de weersomstandigheden, dit blijkt er 1 te zijn. In de zomer staat de zon hoog genoeg om niet binnen te komen (als je een overhang hebt), in de winter kan hij je huis aan die kant goed verwarmen doordat hij laag staat. En aangezien we aan de zijkant ook veel ruimte hebben, is dat in ons geval ook goed te doen. Wel vreemd hè, maar gelukkig zitten we aan een heel rustig pleintje.

De PPA is the Preparation of Plans Agreement, die je normaal (heb ik in ieder geval begrepen) tekent voordat je het contract gaat tekenen. We moeten een aanbetaling doen van $2,000, dan gaan zij alles uitwerken, naar het block om te onderzoeken voor site works etc. Misschien zit dit bij jullie gewoon in het contract verwerkt?

Voor jou een vraag: wat is een settlement agent? Moeten wij die ook hebben? Nooit van gehoord...

Wat lekker, zo'n buurman, dat is weer het grote voordeel als je daar al woont! Afijn, we moeten het maar via de andere middelen proberen en hopen dat mensen als jij wat kunnen helpen met tips etc.

Ventura behoort tot een van de hele grote bouwondernemers die al lang bestaat. Hun grootste mankement, als ik de forums doorspit, is dat ze erg uit de tijd lopen. Maar goed, we hebben gelukkig geen haast dus voor ons is dat niet zo'n probleem gelukkig.

Groet, Annemarie
 
Weer wat geleerd! De PPA zit bij ons in het standaard contract en valt onder de sitework costs, hoven we dus niet verder naar te kijken.

Een settlement agent kan je een beetje vergelijken met een notaris. Daar zullen de officiele contracten en vooral de hypotheek acte e.d. bij getekend moeten gaan worden. Hoe het precies in zijn werk gaat, ben ik nog niet helemaal achter, maar moest wel een Settlement Agent op geven toen wij de Offer of Acceptance voor het land moesten gaan tekenen.

Heb uiteindelijk een goede en goedkope via onze Broker, wij gaan dus via Axiom. Die werken samen met met Home Loan Centre en kunnen daardoor hele scherpe prijzen bieden. Via Satterly (de projectontwikkelaar van de grond) konden we met een ander in zee gaan in die zou ons dan 25% korting geven, maar met Axiom waren we uiteindelijk toch nog goedkoper uit (AUD 750 totaal).

Slim dat jullie je huis op de zon richten. We zien hier dat het te veel niet gedaan wordt, dat mensen alleen maar rekening houden met de warmte van de zomer en niet de kou die we hier in de winter hebben. Nou... Kou... Valt allemaal wel mee, maar met die slecht geisoleerde huizen, is ieder zonnestraaltje dat je huis kan opwarmen belangrijk. Wij hebben van de week al 's avonds de verwarming aangehad omdat die dag er geen zon was geweest, maar wel een koude wind waaide. Ons nieuwe huis komt met de tuin naar het Noorden en het woongedeelte op het Noord/Westen om zo optimaal gebruik te maken van de zon en de lichtinval. We zijn er alleen nog niet uit of we nu wel of niet zonnepanelen gaan laten instaleren voor energie en/of warmwater. Moeten we nog een goed induiken, want je schijnt daar toch nog subsidie voor te kunnen krijgen enzelfs voldoende stroom op te kunnen wekken zodat je energie kan leveren en dus betaald krijgt.

Over Ventura hoef je je geen zorgen te maken, da's een goede bouwer. Wij hebben ook nog naar een aantal ontwerpen van hun gekeken, maar die moesten te veel aan onze eisen worden aangepast en vielen daardoor buiten de boot. Vrienden van ons bouwen nu met Ventura (krijgen bijna de sleutel) en zijn tevreden. Waar je bij hun wel rekening mee moet houden is duidelijk afspraken maken over waar welke ramen komen. Zij hebben nu melk glas in de slaapkamer, wat ze niet wilden en ook nog eens duurder is en het raam in het toilet kan niet open, is ook niet voorzien van een klein roosterje met gaas en er is dus geen ventilatie. Hier zijn ze dus nu nog met Ventura over in gesprek om beide ramen op te laten lossen.

Sas
 
Dank je Sacha, gelukkig weten we allebei verschillende dingen, dan komen we er wel uit... :wink:
We zullen erop letten bij Ventura, lekker om te horen dat de mensen die jij kent in ieder geval niet echt ontevreden waren!

Konden jullie eigenlijk onderhandelen over de prijs van het land of het huis?

Wij willen ook graag een solar system, krijgen het er 'gratis' bij. Het lijkt wel wat op te leveren. Goed idee om ook nog naar subsidie te gaan vragen. Mocht ik erachter komen, dan hoor je van mij. Laat jij ook weten als jij weet wat je wel/niet kunt doen?

Heb je nog gekeken naar First Home Owners subsidie? Het lijkt erop dat je die ook nog kunt krijgen. Niet die van WA maar de landelijke. Mocht ik er iets meer over weten, zet ik het hier wel weer neer.

Hier is het 'heerlijk' Nederlands weer op Koninginnedag: motregen, grijs en fris :|

Groet, Annemarie
 
Update visum: er staat nu op de eerste pagina van het DIAC bij inloggen dat de 'healhrequirements are finalised' met de datum van vandaag. Als ik doorklik naar de documenten staan de healthzaken etc. nog steeds als 'requested', hopelijk werken ze dat volgende week bij?
Ik begrijp nu al die voorgangers van ons die aangaven dat je heel onrustig wordt van dit wachten. En dan gaat het bij ons nog razendsnel...

Wordt vervolgd (en snel hopelijk! :wink: )

Groet,
Annemarie
 
Binnenkort ff de stickers ophalen, dan kunnen jullie over een paar weken valideren :up:

Bart
 
GVD... PC besloot te rebooten, ben nu mijn hele tekst kwijt... <_<

Dan maar even kort:
ONderhandelen: Konden we op ozne buik schrijven, voor ons 10 andere die het stuk land wilden hebben en dat was ook een beetje de reactie bij het huis. Mensen proberen nog even snel die volgende boom voor te zijn en we hebben net een grote boom gehad, dus bouwers zitten niet om werk verlegen.


Subsisie: Jullie zullen niets meer krijgen voor het solarsystem, want dat " krijg" je van Ventura, die zullen dus wel de subsidie aanvragen. Wij krijgen inderdaad de FHOG van 7000 dollar!!! Ik zeg nooit nee tegen extra geld!

Medicals: Als ze ontvangen zijn, zal het nu snel gaan. Kunnen jullie misschien wel in juni komen valideren! Wij hadden ons visum al binnen en toen stond op de 2e pagina nog altijd niet dat de medicals waren verder verwerkt, dus zou daar verder niet naar kijken.

Succes met nog heel even wachten, jullie zijn er bijna!!!
 
Balen hè, als je PC het net op zo'n moment begeeft.... hadden wij laatst ook toen we een A4 vol hadden geschreven naar de bouwer :| . Toen ook maar puntsgewijs wat opgeschreven....

Wat dat onderhandelen betreft: hebben wij ook gemerkt, ze kunnen echt heel kort zijn omdat er genoeg anderen ook willen. Afijn, hopelijk kopen we nu in ieder geval op het juiste moment toch?

Dank voor de info over de medicals op de 2e pagina. Aangezien jullie hetzelfde duo hadden, werken ze misschien ook nog wel hetzelfde? Kan een spannende week worden...
 
Wat duurt het lang als je er iedere dag weer van overtuigd bent dat die grant letter nu eindelijk komt.... :| . De medicals zijn nu al een tijdje aangekomen maar sinds 30 april verandert er niets meer... Terwijl ik dit schrijf, realiseer ik me dat we nog helemaal niet zo lang wachten maar het lijkt wel zo als je er zo mee bezig bent. Toch maar een berichtje sturen naar het DIAC of vinden ze dat irritant?
Aangezien er nu geen nieuwe aanvragen meer binnenkomen, moeten ze toch tijd zat hebben om de huidige aanvragen af te handelen... :wink:

Verder zijn we nu wel alvast bezig met alle mogelijke abonnementen/contributies stop te zetten, wat een klus is dat zeg! En wat verzamelt een mens in korte tijd een hoop van die dingen: hier 5 euro, daar 6 euro, daar 100 euro per jaar, het telt wel lekker op. Handig als je gaat emigreren: iedereen accepteert die reden direct (aantal natuurlijk wel tot einde jaar laten lopen maar dat is prima).

Groet,
Annemarie
 
Back
Top