Volgens mij zeggen we hetzelfde? (weet niet precies wat je met punt 1 en 2 bedoeld maar denk het volgende)
Maar vrienden maken kost tijd en energie.
-Het is gewoon algemeen zo dat hoe ouder je wordt, hoe moeilijker het wordt om nieuwe vrienden te maken.
-En als laatste, mensen zullen echt niet op jou afkomen om vrienden te worden. Het initiatief moet van jou komen.
En de meeste mensen hebben al een vol leven.
-Zeker als je de 30 passeert en vrienden rondom zwanger worden en kinderen krijgen. Afspreken met die vrienden wordt plots een heel pak lastiger (ook in NL/BE). En laat nu net zijn dat als je finaal migreert je meestal rond de 30 of ouder bent.
Dat vind ik wel wat kort door de bocht gaan. Toen de eerste Europeanen naar Australie kwamen, zagen ze de Aboriginals niet als medemens, maar als een soort inheems 'dier' wat zich naar de Europeanen aan te passen had. OK, we zijn nu ruim 200 jaar verder, maar de Stolen Generations is eigenlijk nog niet zo lang geleden en dat zit diep. Potverdikke, kinderen zijn bij hun ouders weggehaald, omdat ze een blanke en aboriginal ouder hadden. Weggehaald, omdat de blanke, Christelijke opvoeding zogenaamd beter was. Dat zit diep! Dat gaat niet zomaar ineens weg. Daar gaat zeker nog een paar honderd jaar overheen.
Natuurlijk zijn er issues. Ik steek m'n kop niet in het zand. Whyalla kent momenteel belachelijk veel criminaliteit en het meerendeel daarvan lijkt veroorzaakt te worden door jonge aboriginals, maar ik zie ook blanke kinderen rondhangen en voor problemen zorgen. Ik denk dat drugsgebruik hier meer een issue is. Ken genoeg twintigers die het de moeite niet waard vinden om voor een minimum loon aan het werk te gaan. Gunst, die kende ik in Nederland ook. Waarom werken als je een uitkering kunt krijgen? Idem voor drank- en drugsgebruik. En net zoals je bij ons losgeslagen gezinnen ziet, zie je dat ook bij hen.
De aparte klinieken e.d. vind ik af en toe ook storend. Net zoals het Aboriginal Access Centre op het werk die in principe hetzelfde aanbiedt als Foundation Skills. En toch is er blijkbaar behoefte aan. Er zijn genoeg Aboriginals en TSIs die liever naar de een, dan naar de ander gaan. En ik vermoed dat ik hetzelfde zou hebben. Nederland is in de WW2 overspoeld met Duitsers, maar qua cultuur e.d. ligt dat dicht tegen ons aan. Wat als het Chinezen waren geweest? En wat als die gewoon ons land ingenomen hadden en niet meer weggegaan waren? Wat als de voortaal van de diverse dialecten en het Nederlands, overgegaan was op bijv Mandarijns? Wat als onze generatie 70ers bij hun Nederlandse moeders waren weggehaald, omdat hun vader Chinees was? Zouden wij niet proberen om ondanks alles onze eigen cultuur en taal/talen in stand te houden? Zouden we die Chinezen ooit helemaal vertrouwen, terwijl ze alles van ons afgenomen hebben? En ja, ze zouden ook veel voor ons gedaan hebben. Betere voorzieningen wellicht etc., maar feit blijft, dat ze ons toen niet voor vol aangezien hebben, en nu doen 'de meesten' dat ook nog niet, dus...
Het naar elkaar toekomen moet van twee kanten komen en sommigen willen dat niet (geldt voor beide partijen). En ja, er zijn Aboriginals & TSIs die vinden dat ze het recht hebben op een 'handout'. Ik weet dat er plekken zijn, waar Aboriginals de hele dagen hangen en wellicht drinken en overlast veroorzaken. Migranten in een soortgelijke categorie lijken meer thuis voor de buis te hangen en daar te drinken (of drugs te gebruiken). Zie ik het als een probleem? Ja, want ik ben zo'n naieveling die van mening is dat er voor alle mensen ruimte moet zijn, mits we elkaar in vrede kunnen laten leven. Ik heb geen oplossing, maar denk dat we er samen aan moeten werken. Als het van bijv alleen onze overheid komt, dat zal dat vermoedelijk overkomen als 'zij denken het weer beter te weten'. Zelf ken ik goede Aboriginals en hele vervelende, maar he, die ken ik ook onder de niet-Aboringals
Klimaat in Sydney is lekker, maar het probleem is de zon die gruwelijk brandt, veel erger dan in Europa. Als je daar een beetje gevoelig voor bent, is dat toch best wel een problem, ook in de winter. Kinderen spelen niet buiten zoals in NL, en de zon is een van de redenen daarvoor.
Politiek is dramatisch. Wat aan mij het meeste vreet, is de nanny state cultuur. Dat komt uit de politiek, maar burgers hier gedragen zich ook als nanny state citizens. Mateloos irritant.
Auto rijden in Sydney is dramatisch. Het is erg druk, de infrastructuur is bagger, en over het algemeen ligt het niveau rijvaardigheden hier laag. Ik vond auto rijden in Europa leuk, hier probeer ik het zoveel mogelijk te vermijden.
Nanny state cultuur, goed gezien want dat is het zeker. Kun je wat concrete voorbeelden noemen mbt de nanny state citizens?
Ja... kan me wel iets herinneren (dat was tussen Australian cities though)
Maar sites zoals Numbeo laten het zien tussen verschillende steden over de wereld.
Voorbeeldje:
Consumer Prices in Rotterdam are 11.42% lower than in Sydney |
Consumer Prices Including Rent in Rotterdam are 17.64% lower than in Sydney |
Rent Prices in Rotterdam are 27.81% lower than in Sydney |
Restaurant Prices in Rotterdam are 0.45% higher than in Sydney |
Groceries Prices in Rotterdam are 25.11% lower than in Sydney |
Local Purchasing Power in Rotterdam is 7.86% lower than in Sydney |
Australisch klimaat? Je hebt hier 6 verschillende klimaatzones. Dit land is zo groot als Europa. En ze hebben hier ook klimaatverandering met enorme gevolgen (volg je de catastrofale bosbranden hier in het nieuws?). En als het nou over immigratie gaat, wij hier zijn allemaal immigranten.
Andere vraag. Heb je al eens overwogen om eerst eens een maandje of wat de boel hier te komen verkennen, als je hier niet al geweest bent? Er is een scala aan makkelijke visa om het land in te komen en op sommige kun je ook werken als je maximaal 30 jaar oud bent.
.AUSTRALIE Klimaat en Weer | Landenweb.nl
www.landenweb.nl
Denk dat het meeste wel genoemd is. In Cairns huur je een hele mooie woning vlakbij het strand met 4 slaapkamers en tuin voor 400-450 per week. Lonen in de regio liggen lager dan in Sydney en Melbourne maar zoveel verschilt dat ook niet. Al met al liggen de kosten van levensonderhoud op gelijk niveau met NL. Postte jij ooit geen statistiek @afterbang ? Kou hebben wij hier niet in de tropen, dus idd weer heel andere "problemen". Politiek is een joke en de bekrompen ozzie mentaliteit op veel vlakken ook. Nu is het vooral hier allemaal rechts en climate change bestaat niet. Dit geldt vooral voor FNQ region want weet dat het down south wel anders is. Verder loopt oz flink achter met electrificatie etc, internet is niet best en zo zijn er nog wel meer voorbeelden.
Ja... kan me wel iets herinneren (dat was tussen Australian cities though)
Maar sites zoals Numbeo laten het zien tussen verschillende steden over de wereld.
Voorbeeldje:
Je ziet dat alles goedkoper is in Rotterdam... MAAR, Purchasing power is veel hoger in Canberra. Dus uiteindelijk is leven hier dan niet echt veel duurder dan Rotterdam (ligt een beetje aan hoe vaak je gaat uit eten, drinken enz.)
Salaries And Financing Canberra Rotterdam Average Monthly Net Salary (After Tax) 5,178.41 A$
(3,186.90 €)3,768.57 A$
(2,319.25 €)
Hi,
Ik sluit me helemaal aan wat er allemaal al gezegd is. Ik denk dat het nergens het een walhalla is. Overal zijn er dingen die jijzelf positief en negatief vindt. Iedereen heeft daar een andere mening over. Het is net wat je zoekt, wat vind jezelf heel belangrijk? Strand, natuur, geissoleerde huizen, politiek? Ik denk dat in NL veel dingen goed geregeld zijn.
Klimaat regio Sydney, ik denk dat het warmer en fijner is als in NL, maar wij vinden het te koud. (Wij hebben 3,5 jaar in de Caribbean gewoond). Dat is misschien ook wel dat het voor ons niet voelt dat Australia op sommige punten achterloopt. Voor ons is bijna alles een luxe upgrade
Wat betreft kwaliteit van de huizen. Ik denk dat het grootste probleem is dat veel huizen niet geissoleerd zijn, geen dubbel glas hebben, centrale verwarming kennen ze volgens mij niet. Ik vind juist de houten cottage huizen zijn charmes hebben.
Ik vind de mensen heel vriendelijk hier, de meeste maken wel een praatje, maar dat wil nog niet zeggen dat het meteen je vrienden zijn die met jou tijd doorbrengen bijv. in de weekenden.
Wat betreft auto rijden, ben je zo aan gewend, althans dat vond ik. Stuur zit aan de andere kant en je rijdt gewoon mee over. Het zal je vast wel gebeuren dat je een paar keer aan de verkeerde kant instapt.
Wij houden van outdoor living, strand, natuur, bbq, etc. Dat is wat wij vinden dat je in Australia heel goed kunt doen en in NL minder.
Dan wens ik je veel succes.
Misschien ben ik wat (te) skeptisch over mensen die willen emigreren, omdat ze wegvluchten van Nederland vanwege tal van redenen (zoals je hierboven omschrijft). Want in Australië zijn er ook tal van zaken die niet fijn zijn. Soms zelfs in directe vergelijking met NL erg vervelend.
Die problemen met bepaalde mensen in de maatschappij heb je hier ook. Bovengemiddeld veel problemen bij Aboriginals die vaak niet goed passen binnen de westerse manier van leven, waarbij we wel dezelfde grond delen. Racisten naar aboriginals of immigranten (vaak m.n. richting aziatische afkomst).
Klimaat verandering?! Dan zou ik vooral NIET naar Australie komen. De effecten voelen we hier op een extremere manier dan in NL m.i.
Zwarte pieten discussie? Hier lopen ze nog tig naar achter met hun view op euthanasie, gay marriage, klimaatverandering en andere grote onderwerpen. Ook zaken op het gebied van werk (flexwerken, thuiswerken, parttime) lopen ze mijlenver achter.
Kortom, je kan er alleen iets van maken als je eigen instelling goed is. Maar met die juiste instelling kan je er ook iets van maken in Nederland, dus dan zou ik de rompslomp van emigratie overslaan.
Exact, het is hier bijna onmogelijk om niet overal kleine praatjes te hebben. Maar vrienden maken kost tijd en energie. En de meeste mensen hebben al een vol leven.
Dit is NL hetzelfde. Als je als buitenlander in NL komt loop je ongetwijfeld tegen dezelfde dingen op om vrienden te maken.
Ik denk dat het meer met jouw eerste punt te maken heeft dan het tweede. Het is gewoon algemeen zo dat hoe ouder je wordt, hoe moeilijker het wordt om nieuwe vrienden te maken. Zeker als je de 30 passeert en vrienden rondom zwanger worden en kinderen krijgen. Afspreken met die vrienden wordt plots een heel pak lastiger (ook in NL/BE). En laat nu net zijn dat als je finaal migreert je meestal rond de 30 of ouder bent.
Daarnaast zijn de meeste echte vrienden jeugdvrienden en die ga je natuurlijk wel missen. OK je hebt wel Skype en Facebook, maar helemaal hetzelfde is dat niet. Nieuwe vriendschappen zullen nooit echt helemaal hetzelfde zijn. Daar ge je je bij neer moeten leggen.
En als laatste, mensen zullen echt niet op jou afkomen om vrienden te worden. Het initiatief moet van jou komen. Wat de beste formule is om nieuwe vrienden te maken? Veel tijd met elkaar doorbrengen. Werk, hobbies, sport, vrijwilligerswerk, ... allemaal mogelijkheden om nieuwe mensen te leren kennen en banden te smeden.
Na het advies om eens hier heen te komen voor een paar maanden kan ik het boek van Bill Bryson ten zeerste aanraden om Australie te leren kennen. Het heet ‘Down Under’ of ‘In a Sunburned Country’ (verschillende titels, hetzelfde boek). In heet NLs heet het ‘Tegenvoeters’, geloof ik. Een mooie, realistische en vooral humoristische beschrijving van het leven hier, doorspekt met allerlei interessante feiten.
Ben het helemaal eens met je verhaal. Ik denk dat de sociale problemen die we in NL hebben met bepaalde groepen die niet goed integreren, radicaliseren etc een peuleschil is met de problemen die we hier hebben met de aboriginal bevolking. Overheid hier heeft er echt een puinhoop van gemaakt en ze hebben nog steeds geen idee hoe dit op te lossen is. Ik blijf het een vreemd fenomeen vinden dat er bijv ook in healthcare apart aboriginal, torres and cape clinics en wings in het ziekenhuis zijn, ik begrijp dat het met culturele achtergronden en gewoonten te maken heeft waar op deze manier beter specifieke service verleend kan worden, maar ik vind dat er juist een te grote segregatie ontstaat tussen bepaalde groepen. Ik denk niet dat dit de manier is, en de ongelijkheid zal zo ook nooit afnemen. 2e rangs burger bestaat in NL echt niet zoals we dit hier ervaren. Armoe, crimerates van heb ik jou daar en drankmisbruik. Waarom zou je werken als de overheid je elke maand geld over maakt. Voelt meer als schuld afkopen dan gericht problemen oplossen voor deze mensen.
Overigens is er genoeg reversed racism. Dit is een vreemde beschrijving. Waarom is het opeens reverse van kleur naar wit? Schoonmoeder is nurse geweest in aboriginal clinic en heeft zoveel haat, racisme en abuse moeten slikken, daar kun je een boek over schrijven.
OK, we dwalen wat off topic. Maar @Tim911's opmerking over struggles als nurse in indigenous omgevingen deden me dit vreselijk interessante artikel herinneren. Must read als je een tipje van de sluier opgelicht wil zien in hoever we van elkaar staan in gewoonten, gebruiken en welke dynamiek dat met zich meebrengt in remote aboriginal outposts
(kartiya is whitefella in een Aboriginal taal)
Dat vind ik wel wat kort door de bocht gaan. Toen de eerste Europeanen naar Australie kwamen, zagen ze de Aboriginals niet als medemens, maar als een soort inheems 'dier' wat zich naar de Europeanen aan te passen had. OK, we zijn nu ruim 200 jaar verder, maar de Stolen Generations is eigenlijk nog niet zo lang geleden en dat zit diep. Potverdikke, kinderen zijn bij hun ouders weggehaald, omdat ze een blanke en aboriginal ouder hadden. Weggehaald, omdat de blanke, Christelijke opvoeding zogenaamd beter was. Dat zit diep! Dat gaat niet zomaar ineens weg. Daar gaat zeker nog een paar honderd jaar overheen.
Natuurlijk zijn er issues. Ik steek m'n kop niet in het zand. Whyalla kent momenteel belachelijk veel criminaliteit en het meerendeel daarvan lijkt veroorzaakt te worden door jonge aboriginals, maar ik zie ook blanke kinderen rondhangen en voor problemen zorgen. Ik denk dat drugsgebruik hier meer een issue is. Ken genoeg twintigers die het de moeite niet waard vinden om voor een minimum loon aan het werk te gaan. Gunst, die kende ik in Nederland ook. Waarom werken als je een uitkering kunt krijgen? Idem voor drank- en drugsgebruik. En net zoals je bij ons losgeslagen gezinnen ziet, zie je dat ook bij hen.
De aparte klinieken e.d. vind ik af en toe ook storend. Net zoals het Aboriginal Access Centre op het werk die in principe hetzelfde aanbiedt als Foundation Skills. En toch is er blijkbaar behoefte aan. Er zijn genoeg Aboriginals en TSIs die liever naar de een, dan naar de ander gaan. En ik vermoed dat ik hetzelfde zou hebben. Nederland is in de WW2 overspoeld met Duitsers, maar qua cultuur e.d. ligt dat dicht tegen ons aan. Wat als het Chinezen waren geweest? En wat als die gewoon ons land ingenomen hadden en niet meer weggegaan waren? Wat als de voortaal van de diverse dialecten en het Nederlands, overgegaan was op bijv Mandarijns? Wat als onze generatie 70ers bij hun Nederlandse moeders waren weggehaald, omdat hun vader Chinees was? Zouden wij niet proberen om ondanks alles onze eigen cultuur en taal/talen in stand te houden? Zouden we die Chinezen ooit helemaal vertrouwen, terwijl ze alles van ons afgenomen hebben? En ja, ze zouden ook veel voor ons gedaan hebben. Betere voorzieningen wellicht etc., maar feit blijft, dat ze ons toen niet voor vol aangezien hebben, en nu doen 'de meesten' dat ook nog niet, dus...
Het naar elkaar toekomen moet van twee kanten komen en sommigen willen dat niet (geldt voor beide partijen). En ja, er zijn Aboriginals & TSIs die vinden dat ze het recht hebben op een 'handout'. Ik weet dat er plekken zijn, waar Aboriginals de hele dagen hangen en wellicht drinken en overlast veroorzaken. Migranten in een soortgelijke categorie lijken meer thuis voor de buis te hangen en daar te drinken (of drugs te gebruiken). Zie ik het als een probleem? Ja, want ik ben zo'n naieveling die van mening is dat er voor alle mensen ruimte moet zijn, mits we elkaar in vrede kunnen laten leven. Ik heb geen oplossing, maar denk dat we er samen aan moeten werken. Als het van bijv alleen onze overheid komt, dat zal dat vermoedelijk overkomen als 'zij denken het weer beter te weten'. Zelf ken ik goede Aboriginals en hele vervelende, maar he, die ken ik ook onder de niet-Aboringals