wat missen we in OZ het meest! buiten familie en vrienden

voor nederlanders die er nu al zijn en in de toekomst

  • pindakaas

    Votes: 3 6.8%
  • haring/lekkerbek

    Votes: 8 18.2%
  • oma's appeltaart

    Votes: 4 9.1%
  • talpa :)

    Votes: 3 6.8%
  • kroketten/frikandellen

    Votes: 17 38.6%
  • DROPJES!

    Votes: 9 20.5%

  • Total voters
    44
Wij hebben alleen kabel (Vanwege de slechte ontvangst Free to Air tv) en dat is dus waardeloos. We kunnen niet oordelen over de kanalen die we niet kunnen ontvangen. Kabel is merendeel amerikaanse soaps en inderdaad heel veel herhalingen. We kijken veel naar Discovery en NG. En ik volg Love My Way (erg leuk!) Maar hier geen Desperate Housewives en CSI, dat vond ik in Nederland ook altijd leuk om te kijken. (House ken ik overigens niet).

Verder huren we dus ook veel DVD's en zitten we merendeel achter de pc. Ben nog niet naar de bieb geweest omdat ik nog in mijn NL boeken aan het lezen ben. Iedere week neem ik me voor te gaan. Dus... woensdag ga ik naar de bieb! :)

Groetjes Lin
 
[quote author=M5 link=topic=4363.msg56343#msg56343 date=1145236272]
Het zal me persoonlijk eigenlijk worst wezen wat ze verkopen of niet, televisie of kijkers. De televisie is zoals Barry al zei echt waardeloos hier, in vergelijking met Nederland. Ja. Televisie mis ik hier in OZ toch ook wel.
[/quote]
No worries mate.

Misschien moet je Lin dan is lief aan kijken. Ik ken een joegoslavische jongen. Die heeft digitalen tv met alles er op en er aan 60AUD in de maand. Alle discovery channels, meerderen movie channels. Engels, Nederlands, Duiste competitie voetbal... etc etc.

Cheers Barry


edit:
[quote author=Lin link=topic=4363.msg56347#msg56347 date=1145246292]
Maar hier geen Desperate Housewives en CSI, dat vond ik in Nederland ook altijd leuk om te kijken. (House ken ik overigens niet).
Groetjes Lin

[/quote]

??? Die hebben we wel hier ( Desp. Houswives en SCI)
Daar hebben ze zo'n hele avond voor, eerst medium en dan ((hoe heet dat ook al weer)), closed files oid en dan als laatste CSI :cheer: Ruilen voor discovery :cry:  American chopper,  rex hunt, Mark Evens met zijn A .car, chopper,bike... is born serie, Biker built off serie :cry: :cry:
 
Lin, bedoel je nou dat je de basis 5 zenders hebt, of Foxtel of Optus? In die laatste 2 gevallen weet je dat je je programmapakket kan uitbreiden hè? Wij hebben bijvoorbeeld alle filmkanalen. Er zijn zo verschillende pakketten.

Toedeloe :)
 
Ireen, wij hebben Austar. En hebben 2 uitbreidingen op het pakket.  Ik geloof laughter & living en nog eentje. Geen filmpakket in ieder geval.

Groetjes Lin
 
Ah, Changing Rooms en dat soort dingen. Lekker in elkaars woonkamer spieken... LOL...

Ach, wat we leuk vinden op TV heeft ook vaak nog 's met onze bui te maken hè. Ik kijk dolgraag naar Agatha Christie's, maar die benne er niet zoveel.

Van Discovery worden we in ieder geval wèl wat slimmer. Niet persé onder etenstijd though :)
 
iemand Hotel Babylon nog gezien gisteravond (leuk als je een beetje familiair bent met de Horeca wereld, het was op een van onze reguliere kanalen, jawel Chanel Nine MET commercial breaks :-D  om een uur of half 10....was wel leuk.

Groetjes
Syl
 
Nee, maar we zitten wel helemaal in "the biggest loser"  :up:. En CSI natuurlijk gecombineerd met Unit One (een Deense serie die je niet in NL hebt, zie het heeft toch z'n voordelen hoor zo'n emigratie  :-D).
 
Nou... terug naar het eten... Ik haalde vandaag m'n auto op (remember the accident) in Rocklea, dus besloot even langs te gaan bij het Winkeltje in Acacia Ridge.

Gescoord: 1.25 kilo DZ drop gekocht ($19.99)
2 x Remia Fritessaus (of was het Lemia?).. .eh... a 4.80?
2 x Remia Mayo
2 x Currysaussssssssss!, geloof 8.40
Sambal BadPak voor Sylvia... 7.55
Nog wat dingen, en 't echte onderwerp van m'n post: de Paprika-chips, merk Euroshopper (would you bloody believe it!). Eerste keuring door Syl en ondergetekende: mwah.

2e Intensievere keuring door ondergetekende: bluh. Afgekeurd! Te dun en te smakeloos.

Vroeger hè, vróeger (in mijn jeugd, wittewel), tóen hadden ze nog èchte paprikachips.... Die van Appie huismerk waren HEERLIJK.

Dit was een enoooooooooorme teleurstelling... Gelukkig was de Zaanse Mosterd lekkers Zaans...

Sylvia heeft ook een zak P.chips. Syl, wil je ook nog een 2e keuringsverslag doen?

Een teleurgesteld Ireentje....
 
Een mysterie is opgelost........: die paprikachips zijn niet lekker OMDAT ZE EXPIRED ZIJN. Dat is de 2e keer dat Het Winkeltje me dat flikt!!! Vandaar dat ze 'on special' waren.

En raad 's.... zakje gebakken uitjes gekocht (van die droge knapperige, weetjewel)... ZELFDE verhaal.

Ik heb meteen alles gecheckt, maar de rest viel mee, behalve 1 fles Remia, die deze maand expires. Je ZOU ze toch wat hè!!!

De vorige keer dat ik er was (3/4-1 jaar geleden?) was er iets raars met de hagelslag.

Dus: jullie zijn gewaarschuwd. Kl*tetoko!!!    Bah spuug bah!!!!
 
 
:-D Leuk geschreven Irene. Die expire dates daar weet ik alles van. De Remia mayonaise die ik hier bij Safeway heb gekocht, was ook aan de expiratiedatum toen ik hem kocht. Uiteraard kwam ik daar pas achter toen ik al thuis was met die fles :blond:. Volgende keer let ik een beetje beter op (denk ik :-D).

Tijdens ons uitje in Coober Pedy heb ik iemand ontmoet die voor mij naar de Dutch Shop in Adelaide gaat om te kijken of ze er bielzen, manneke pis en munten verkopen en als ze die hebben, stuurt ze een paar zakken naar me toe. YIEEEEEHAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!! :-D


Erna
 
Nou dat is voor een winkel gespecialiseerd in Dutch specialties toch echt waardeloos! Ik zou er zeker wat van zeggen!

Getver ouwe sjips... :whip:
 
[quote author=Eerainuh link=topic=4363.msg56601#msg56601 date=1145436704]
Een mysterie is opgelost........: die paprikachips zijn niet lekker OMDAT ZE EXPIRED ZIJN. Dat is de 2e keer dat Het Winkeltje me dat flikt!!! Vandaar dat ze 'on special' waren.

En raad 's.... zakje gebakken uitjes gekocht (van die droge knapperige, weetjewel)... ZELFDE verhaal.

Ik heb meteen alles gecheckt, maar de rest viel mee, behalve 1 fles Remia, die deze maand expires. Je ZOU ze toch wat hè!!!

De vorige keer dat ik er was (3/4-1 jaar geleden?) was er iets raars met de hagelslag.

Dus: jullie zijn gewaarschuwd. Kl*tetoko!!!     Bah spuug bah!!!!
 
[/quote]

Dit heb ik ook al een paar keer daar gehad. Vorige keer kocht ik lekker pickwick kersethee en die was al een half jaar over the datum!! En dat was Thee! En sommige dingen moet je dezelfde dag not opeten, alhoewel dit niet zo'n probleem is want meestal gaat alles toch al op onderweg terug naar huis, behalve dan mayo... :-D
 
:-D :-D Paprika Chips....nee, viel zwaar tegen after all the anticipation :) De Sambal Badjak-Badpak however....ok, expiry date Augustus 1967 :-D :-D daarentegen was pretty darn good! :up:

Maar zeker niet mijn favouriete toko daar

Groetjes
Syl
 
Zeg, hoe zou dat nou zitten, met Lemia? Sturen ze alle ouwe zooi overseas ofzo? Heel verdacht.

Er zit een raar ........ aan deze zaak. Vul in en kleur de plaatjes, want ik kan even niet op het woord komen. (Dat mis ik dus wel 's hier; m'n Nederlands... hihi)
 
[quote author=Eerainuh link=topic=4363.msg56664#msg56664 date=1145448445]
Er zit een raar ........ aan deze zaak. Vul in en kleur de plaatjes, want ik kan even niet op het woord komen. (Dat mis ik dus wel 's hier; m'n Nederlands... hihi)
[/quote]

....luchtje!....
 
:-D I reckon it's a conspiracy........

een raar smaakje? om het luchtje te complimenteren? kijk dat mis ik dan weer niet...... :)
 
Ja wie weet krijgen wij de restjes hier in Australie??? Ze moeten het ergens kwijt  :roll:. Ik zou alleen denken: niet hier! Maar goed, goed om te weten dat we uit onze dopjes moeten kijken. Tja bij woolies is het hetzelfde hoor. De hagelslag (ik durf het eigenlijk niet zo te noemen, cacaofantasie  :up:) is mat en wit uitgeslagen. Over het algemeen smaken de dingen daar naar de verpakking waarin het verkocht wordt. De stroopwafels zijn karton met een plastic laagje in het midden en de cacaofantasie vlokken smaken net zo naar karton als de doos waar ze in zitten. Maar ja, je hebt wel vlokken. Nee, voor het echte werk zullen we in november (wij dan) echt in Nederland moeten zijn! Much better there!  :wink: :-D
 
Right Rebekka,

Nederlandse lekkernijen in Nederland halen,

Australie specialiteiten in Oz,

Lomp gezegd, eten wat de pot schaft,

Jack :evil:
 
Heej Luitjes,

Zit hier trouwens in Alkmaar het eerste gevestigde Australische restaurant hun website is

www.australiandiningandwining.nl


greetz,


Alex
 
Back
Top