Bear vertrekt naar Adelaide 22 October 2006

Status
Not open for further replies.
Hi

Weetje, lees net Miran haar berichtje en haar kado ideetjes :up:, ik heb zelf een keertje een klein hangertje voor iemand gekocht. Het was een koala beertje (van zilver) met een klein (glinsterend :)) opaaltje erin? Is misschien wel leuk voor een meisje van die leeftijd. En het is makkelijk te versturen :up:

Groetjes
Syl
 
kadotip: maak iets van foto's en laat die bezorgen. Bv via hema of webprint of alle andere zaakjes (zie www.onlinefotoservices.nl), doen wij ook regelmatig en is succes gegarandeerd. Klein persoonlijk fotoalbumpje ofzo?
 
Bedankt voor alle kado tips :humble: :humble: :humble: :applaus: :up:


ff iest anders. Zit ik net een artikel door te lezen uit de advertiser. Dat Adelaide de electronica mecca van de world is :cheer: De nieuwste nummer platen (op de auto) zijn niet meer met "SA de festival state" maar met "South Australia the Electronics State"
Er schijnt voor elke sq Km 1 electronics bedrijf te zitten. Dus als je emigreert als electronica specialist (fijn electronica) dan weet je waar je moet zijn :cheer:

Deze electronica specialist hoort nog steeds maar niks van al zijn sollicitaties.. bloody bastards :cry: :oops:

Voor de liefhebbers: (kweet nie hoelag die link het blijft doen..?? anders staat het artikel ook op mijun website vanaf morgen onder Adelaide)
http://www.news.com.au/adelaidenow/story/0,22606,19899832-5003680,00.html
 
Weer een ervaring rijker.

Afgelopen week zijn we naar Port Augusta geweest. Vanessa moest naar de specialist voor haar rug.
Op de terug weg. Heuveltje op, heuveltje af en toen boem???  Verder niet meer over na gedacht. Bij Pimba autotje vol getankt... was het ineens....

Excuse me???  I think you have to check your coolant...

uhh bear kijkt onnder zijn autotje een giga plas water??? oeps...

Owhh tanks mate probably just the A/C or a little bit over heated caus of the hills :wall: ya wright bear....

Koffie drinken en we wilde weer verder gaan. Bij starten al gelijk een raar gevoel in de auto... Toch nog even proberen en na 2 minuten rijden allemaal rook en stank. Gelijk weer rechts omkeer naar Pimba. Motor kap open.
Overal olie en stank en het blok scheen op 3 cilinders te werken. Tja daar sta je dan. Gelukkig wel bij een telefoon dus RAA gebelt. Die hebben bus trip naar CP, motel en sleep dienst geregelt. Allemaal voor niets.

Best wel raar sta je daar om 1 uur snachts in het pikken donker ( tank sation was al dicht) te wachten op een bus. Dan zie je in de verte 2 lichten aan komen. Dar duurt dan vervolgens echt 5-10 minuten voordat die lichten bij je zijn... shit dat is een road train. Ooow daar komen weer wat lichten aan etc etc heel appart. Maar ze hadden het geflikt.. precies op tijd kwam de bus aan en draaide mooi de snelweg af naar pimba toe om daar dan een sago bus chaufeur tegen te komen die weigerde de binnen verlichting aan te doen dus in het donker opzoek naar onze stoel nummers. Waren onze GSm etjes toch nog handig die dag. Zo'n display werkt even goed als een zaklamp
En natuurlijk lag daar 1 of anderen duitse toerist lang uit op te snurken. ok ik weet niet of het een duitser was het zal bets wel aan die kop te zien...
Gelukkig was er ergens anders plek...
Tijdens de trip voor het eerst ook wilde kangeroo's gezien... Was wel weer een avontuur

hulde aan de RAA :humble: :humble:

Natuurlijk helemaal geen vertrouwen meer in het autotje dus die hebben we verkocht voor 500. Alle collega's helemaal in een deuk. Van die is gek... nee hoor ik ben 500 rijker. :up:
Nou je raad het al, komt die zelfde collega met een big smile op me werk vanochtend.... I fixed it.... uhhh your kidding wright... nop...

:wall: WTF OMG Ongeloofelijk, die gozer heeft het motortje uit gespoelt met diezel, olie ververst en 2 "vrienden" voor 400 een avondje laten sleutelen. Loopt nu als en zonnetje... Zegt hij teminsten.  :x
Loop ik zo juist van mijn avond dienst naar huis. Zie ik die gozer met 3 weifen achter in MIJN wagentje voor bij komen. Zwaaien en toet toet natuurlijk. Wat kan het leven soms beroert zijn.... Neee ik kan er nu alweer om lachen  :-D nou ja een beetje dan...  Nog een maand en dan naar Adelaide,.. motortje kopen en met die zelfde motor een giga burnout op ze smoel maken :evil: :evil: :cheer:

greetz Barry

DSC02545.jpg

DSC02542.jpg

DSC02555.jpg

DSC02512.jpg
 
Hi mate :up:

Dat is weer een mooi avontuur voor in je dagboek :-D
Hoe is hetafgelopen bij de specialist?
IK zal nog even vragen of hij ook een motor wil verschepen, ik laat het je binnen kort even weten man.
Als hij nu weer loopt uit te sloven met jou auto, moet je gewoon zijn banden lek schieten
kijken of tie nog zo hard lacht.

IK spreek jullie snel weer. :bye: :cheers: :later:

Arnold
 
[quote author=arnold link=topic=1966.msg71702#msg71702 date=1158947402]
Hi mate :up:

Dat is weer een mooi avontuur voor in je dagboek :-D
Hoe is hetafgelopen bij de specialist?
IK zal nog even vragen of hij ook een motor wil verschepen, [/quote]

Heel graag als u zou willen. Want om hier even een goedkoop 2e hans circuit raggertje te kopen is schreeuwend duur. Soms is een motor uit 92 maar 2000-3000 goedkoper als het zelfde model in 2006 :wall:
Precies zo als me auto. In nederland zou je nog geen 50 euro krijgen voor een koekblik met vast gelopen cilinder. In hier vonden ze mij totaal debiel dat ik dat vrak voor 500 wilde verkopen... minimaal 1500 zeiden ze en dan niks zeggen over de problemen...... ja ja......

Maar goed,... genoeg over die stink auto!!!!
Volgende maand motortje kopen :cheer: weet nog steeds niet wat... De ene dag is het weer een 1000cc racer dan is het weer een big twin (TL1000R) (VTR1000sp1) en vandaag zit ik toch weer te twijfelen of het niet beter een sport/toer moet worden ala ZX12 of Hayabusa  :evil:
Voor Vanessa wordt het een nieuwe Suzuki GS500. Die koste maar 7500 drive away en dan splinter nieuw met 2 jaar garantie.... :up:

Over Vanessa gesproken...
In p. augusta naar de specialist geweest zelfe dag nog CT scans gedaan. Op de CT scans werd al bevestigt waar we al bang voor waren. 1 van haar onderste wervels is naar rechts verschoven en zit net niet/wel tegen haar zenuwen aan.
Dat verklaart ook waarom ze de 1e dag zowat haar rechter been niet kan gebruiken en de anderen dag een sprintje om het complex heen kan maken.

Maandag maar weer naar de doc kijken wat de therapie gaat worden.
Zal wel het zelfde blijven. Pijn = paracetamol, veel bewegen zwemmen fietsen , physiotherapie en dan moet het allemaal goed komen.
Hopelijk krijg ik gewoon is een keer WEER een goede baan. Van de week gesolliciteers op een baan bij de goverment. Verkeers regel systemen onderhouden salaris zit tussen de 48k-55k Per jaar  :cool:
Dan kan vanes wat mij betreft 6 maanden op het strand gaan liggen en hier en daar een beetje casual work doen, house keeping, druiven plukken etc etc. 
Kan ze is een keer de tijd nemen om goed te hertsellen en om aan haar engels te werken en dan weer terug de child care of elderly care in.

Maar goed i ga nu eerst pitza halen en dan zien we wel weer verder :lol: :up:

groetjes
 
Hiya!!

Always good to read your stories!!! :up: :) 
Best wel raar sta je daar om 1 uur snachts in het pikken donker ( tank sation was al dicht) te wachten op een bus. Dan zie je in de verte 2 lichten aan komen. Dar duurt dan vervolgens echt 5-10 minuten voordat die lichten bij je zijn...
  ehhh....heb je de film Wolf Creek gezien?? :-D

Sterkte in ieder geval en hopelijk gaat het snel beter met de rug van vanessa!

Groetjes
Syl :)
 
  ehhh....heb je de film Wolf Creek gezien?? :-D

Nou, ik wel dus!
Was wel erg spannend. Ik heb 'm bekeken in Backpack Oz in Adelaide, samen met een groep Engelsen die later met een auto naar het noorden zouden trekken....

Ze hebben die griezel nooit te pakken kunnen krijgen, mede door het geklungel van de Politie van N.T.

Bart
 
Ik hoop dat het snel weer beter gaat met Vanessa,
er is niets zo vervelend als continue pijn. Ook al
ben je een opgewekte meid, die best wel wat
kan hebben  :wink: :wink:.

groetjes Miran  :-D

NB goed plan Barry, om 'r lekker in de watten  :beach:
te leggen  :wink:
 
Wat een verhaal zeg!!
Jullie hebben wel weer 'wat' te vertellen :lol:

We kl**te zeg van je auto'tje, maar nog kl**teriger van Vanessa met haar rug. Ik hoop dat ze daar wat aan kunnen doen, zo een wervel schuift toch niet vanzelf terug :?

Je moet haar inderdaad maar goed verzorgen :wink:!!

Succes alvast bij de dokter Vanessa :up:

Liefs Eutrice
 
Soms zit het mee, soms zit het tegen. Dat van die auto is natuurlijk zwaar k*t maar daar komen jullie wel weer overheen.

Vanessa's rug, dat is een ander verhaal. Ik ben zelf ook rugpatiënt. Ben net zelf afgelopen week naar een chiropractor geweest die mijn werveltjes allemaal weer terug op hun plaats heeft gekraakt. Ik heb aan fysiotherapie nagenoeg nooit iets gehad maar heb altijd veel baat bij chiropractors. In NL ging ik er ook ieder jaar 1 of 2 keer naar toe en dan kon ik er weer een aantal maanden tegenaan. Misschien iets voor Vanessa? In ieder geval sterkte ermee.

Erna
 
Hoi Erna.

Bedankt voor de tip. :up: We waren al aan het uitzoeken of hier een kraker :| is.  Naruurlijk geen idee hoe ze dat noemen natuurkijk?
Gister belde Arnold toevalig met die zelfde tip,... om naar de chiropractor te gaan. Dus nu we weten dat het chiropractor heet. Dat zoek wat makkelijker.

Wel een eng idee trouwens dat er iemand aan je wervels gaat trekken? Maar goed als het werkt kan Vanessa misschien wel na 1 behandeling  voor langeren tijd of misschien wel permanent geen last meer hebben :-o :up: Dat zou perfect zijn.

Voor de fysio moeten we idd ook nog een afspraak maken na ruim 4 weken geleden al door verwezen te zijn door onze GP.
Vanessa die had gelijk ook zo iets.. De fysio is een spieren dokter wat kan die nou doen voor me werfels. Spieren versterken????  :-D Vanes heeft van haar 19-25e bodybuilding gedaan  :-D Natuurlijk is haar massa (kuch kuch :roll: ) na 2 jaar zo goed als verdwenen maar ze is nog steeds oer sterk voor een meisje van 155cm  en dan zou zo'n fysio met wat flut oefeningetjes haar rug spieren versterken.......  :lol:

Valt ons overguns wel op. Nooit geen last van haar rug en dan stopt ze met trainen. paar maanden daarna begint haar rug ineens gek te doen... waarom geen idee... ze heeft toen wel en auto ongeluk gahad maar ook daarna weinig last... Ook natuurlijk onze verhuizing gehad en de lange zit in het vliegtuig of zou het toch komen door bedden opmaken en verschuiven hier in de houskeeping??? We weten het echt niet.

Jeetje waarom maak ik er altijd gelijk zo'n lang verhaal van :| :-D

groetjes
 
Bedden opmaken is inderdaad niet echt gezond voor de rug; daar werd mijn rug ook minder van (ik doe hetzelfde werk als Vanessa), ondanks het drie keer per week trainen, ook met gewichten.

Sterkte ermee in ieder geval.


Erna
 
Ik heb me inderdaad laten vertellen dat bedden opmaken
en stofzuigen ontzettend zwaar zijn voor je rug. Terwijl
je eigenlijk denkt, oooh dat valt toch wel mee.

Toen ik zwanger was moest ik op het eind 'bedrust' houden,
dus ik wat opruimen, en ja stofzuigen, bedden opmaken,
ik heb nog nooit zo erg op mijn sodemieter gehad van de
verloskundige. Ja nou zeg, wie denkt nou dat dat zwaar
is  :lol: :lol:

Veel sterkte in ieder geval ermee, rugpijn is gewoon
hartstikke rot.

groetjes Miran  :)
 
[quote author=Bear link=topic=1966.msg71789#msg71789 date=1159067682]
Hoi Erna.

Bedankt voor de tip. :up: We waren al aan het uitzoeken of hier een kraker :| is.  Naruurlijk geen idee hoe ze dat noemen natuurkijk?
[/quote]

Een kraker heet daar (net als hier) een chiropractor (fonetisch: kairoprektor)

Bart
 
Hallo

Als ik in Australie bent ,is het eerste wat ik doe naar de chripractor gaan. Voor mijn rug vind ik ze super. Wel is er verschil, ik vind de genen die hun opleiding hebben gedaan in Amerika de besten. Maar natuurlijk is dat voor iedereen anders.
Sterkt met je rug.

Groet Erna
 
Hee allebei! Ja, een auto....altijd iets he!  :-D
Hopelijk gaat alles goed daar. En die rug.....hopelijk helpt het kraken!

Groetjes vanuit Alice,
Sara
 
Nou zojuist terug van de GP. Hij wilt dat we zo snel mogelijk weer naar de specialist gaan. Deze keer 1 in Adelaide. Ze gaan kijken of dat ze het zo laten omdat het nog niet ernstig genoeg is :? of dat ze er nu al wat aan gaan doen. We hadden een afspraak staan voor 1 november. 1 telefoontje van de GP en nu kunnen we dus al de donderdag terecht bij de specialist....

1 klein problempje de specialist zit 950km verderop. We kunnen de bus pakken die doet er 12 uur over en elke 100km stoppen om een pakje te bezorgen.
Dat is als je geluk hebt het enigste probleem. Gereged willen de orginelen australiers ook naar een anderen stad en die mensen hebben een hekel aan water.... Dus dat is dan 12 uur lang in een zweet,poep, pis lucht zitten.... Nou ja je kun je er niks bij voor stellen denk ik. Gewoon is hier in Coober Pedy gaan wonen voor een paar maanden dan weet je precies wat ik bedoel :-x

Misschien weer het vliegtuig maar dat wordt niet vergoed door de medical scheme. Dus wat zou het worden zuinigen Hollander en gaan voor de vergoeding of f*ck it en gaan met het vliegtuig of auto huren....We verdienen genoeg geld dus ja.....
:thinking: :angeldevil: :think:

greetz Barry
 
Dat lijkt me idd een hele, hele moeilijke keus. En wat betreft die Abo's, ik ken het probleem! Hier weet je precies wanneer het wasdag is geweest, want dan ruikt het opeens fris.  :lol:  :roll:

Hoe zit dat nu eigenlijk met Medicare voor jullie? Word dat door je werkgever betaald ofzo?

Kisses Tanne
 
Nee niet via werkgever gewoon via medicare en alles wat onder het mdicare gap valt kunnen we proberen te claimen bij private care. CT scan was bijv 150AUD en bij de specialist is de gap 170AUD
We gaan dat proberen te claimen bij private care maar verwacht niks terug.
Geld wat je uitgeeft aan bus trip en hotel kosten kunnen wij claimen bij sa goverment via het P.A.T.S form. Bijv de trip naar port Augusta heeft ons +/-300AUD gekost.
Vandaag een check in de bus van PATS 230AUD terug.... dank u wel sinterklaas :-D

hulde aan de Medical scheme van SA goverment  :humble: :humble:

Het wordt trouwens toch de bus....,  :| Net bij budget car geweest naast 300 voor de auto krijg je maar 300KM aan afstand. Voor de anderen 1700KM moeten we 25cent P/km betalen. 1700*0.25= 425AUD extra @$#@!$%% Ik vind het niet erg om wat meer te betalen voor wat meer luxe maar ik houd er niet van om genaait te worden... Vliegtuig komt niet uit kwa tijden etc..

Dus gasmasker op en hope for the best :-D :dizzy:
 
Status
Not open for further replies.
Back
Top