Catkin's nieuwe weg naar Australië

Wij waren in A'dam
119.45 pp voor x-ray en bloed (met tattoo's)
Jimi (11jaar) 46.50
Dus bij elkaar was het 285.40

Bij de arts 105,- pp
en de kinderen 95,- pp
dus dat kwam op 400,-
en dan nog eens 25,- verzendkosten
ting ting kassa........

Groetjes van Jolanda
 
Ja, lullig is dat! Moest dinsdag Xray bij GG en GD kosten 40 eurie en vrijdag voor de specialist zelfde foto alleen ook nog een van de zijkant, dus zeg maar dubbel plezier, voor niks, noppes, nada.
In plaats dat ze dan die foto voor hadden gebruikt, kan ook echt niet mee worden gesjoemeld.

Maar goed Femke, dat het een zak geld zou gaan kosten dat wisten we allemaal toen we eraan begonnen, tis voor een goed doel zullen we maar zeggen :up:
Ik had gisteren al bloed geprikt dus kon wel een wijntje nemen gister.
Maar ga altijd al snel slechter spreken, kan er toch niet zo goed tegen, zeker :grin:

Mariette
 
Owjah, als ik het van dat geld vervelend vond, was ik allang gestopt  :shock: :wink:
Maar ik denk dat ik nog niet eens zoveel uit was, als ik de bedragen van sommige anderen zien.

Maaruh, ik lust trouwens geen wijn  :| Dus vandaar die Cola  :wink:
 
Vandaag het tweede deel van de keuring gehad, en wat blijkt: ik ben gekrompen (dacht altijd dat ik 1.69 was, terwijl ik maar 1.65 blijk te zijn). Verder was ik prima gezond.

Er was alleen 1 probleempje. Ik heb vorige week vrijdag de x ray laten maken en nu hadden ze deze week een mailtje gehad dat ze geen cd's (alleen nog foto's) accepteren. Tot die tijd accepteerden ze ook cd's. Nu heb ik mijn foto gemaakt voordat het mailtje uit ging, dus ik hoop dat ze mijn cd'tke nog accepteren. Anders moet ik een nieuwe foto laten maken (wat ik nog wel haal, daar ik pas over 2,5 maand verwacht een CO te krijgen). Ik heb nu even het risico genomen dat ze het, in de overgangsperiode, nog accepteren. Ik mail deze week de LCU wel even.
 
[quote author=Catkin link=topic=5453.msg84602#msg84602 date=1174061755]
Vandaag het tweede deel van de keuring gehad, en wat blijkt: ik ben gekrompen (dacht altijd dat ik 1.69 was, terwijl ik maar 1.65 blijk te zijn).
[/quote]

:grin:

Nou lekker is dat zeg... ze blijven alles veranderen.... lekker verwarrend.
Anyway... komt vast goed... enne anders gewoon protesteren, je hebt je foto's immers op tijd laten maken.
 
Ja, ik heb LCU al gemaild. Ook vermeld dat de xray voor die mail is gemaakt. Ik hoop dat ze het nu even toestaan. Anders ben ik weer ruim 40 euro kwijt om een nieuwe te laten maken en moet ik weer terug naar het ziekenhuis...
Lijkt me ook niet zo handig hem anders dinsdag te laten maken (als ik er toch ben), als ik nog verdoofd ben van de kaakchirurg  :| :grin:
 
dat ze geen cd's (alleen nog foto's) accepteren
Nou maar duimen dat ze je medicals zonder problemen accepteren. Vanwaar nemen ze geen CD's meer aan, werden er soms illegale copies gemaakt :evil:

Moet zeggen dat je me wel even met de neus op de feiten weet te drukken :| Mijn tandarts zit al 5 jaar te zeuren dat ik mijn verstandkiezen moet laten trekken (onder zijn ze er maar half door omdat de bovenste te ver door zijn gezakt). Nou heb ik dit steeds uit weten te stellen met de mededeling dat ik er geen last van heb. Ik denk dat ik er nu toch maar eens wat aan ga doen, kan hier in Nederland waarschijnlijk een stuk makkelijker.
 
Ja, in principe zou je kunnen zeggen dat als ze nadat je foto's zijn gemaakt een regel hebben veranderd ze tijdelijk CD's nog moeten accepteren, degenen die gemaakt zijn voordat ze die regel hebben gemaakt. Maar dan, ze kunnen dan zo zeggen dat je een nieuwe foto kan gaan laten maken, helaas.

@Tweety
Ik weet niet of er echt veel verschillen zijn tussen Nederland en Australie wat betreft het trekken van verstandskiezen. Als je echter hier op een lange wachtlijst moet? Dan kan je best wachten tot in Australie lijkt mij.
 
Hoe weten jullie dat ze geen CD's meer accepteren, de GG en GD gebruikte altijd al de gewone foto, maar de specialist wilde ook foto's meeegeven op een CDtje, dit zou dus geen zin hebben?
Waar hebben jullie de info vandaan?

Mariette
 
Ik heb een mailtje naar de LCU gestuurd, dus ik zal het volgende week weten (of ze het nog accepteren). Volgens mij mocht het niet meer, vanwege de teveel verschillende programma's om ze te openen. Op de papieren die de radioloog invuld staat alleen ook of alles goed is  :| Ik vind dat ze mij best nog even het voordeel van de twijfel mogen geven (en anders ga ik eind deze maand, in mn vakantie) nog wel even een fotootje laten maken.

@Tweety: Er zijn meer mensen die dat steeds uitstellen (Ik zal geen namen noemen hoor Jidske, maar heb je de afspraak nu al gemaakt  :grin:). Ik heb in Februari de eerste ronde gehad (moest 1,5 maand wachten vanaf de dag dat ik belde om de afspraak te maken). Ik vond het makkelijk dat hier nog te doen, daar ik in ieder geval zeker weet dat ik er nu voor vezekerd ben, wara ik naartoe moet etc. Ik vond dat net even makkelijker.
 
[quote author=kallie link=topic=5453.msg84643#msg84643 date=1174086321]
Hoe weten jullie dat ze geen CD's meer accepteren, de GG en GD gebruikte altijd al de gewone foto, maar de specialist wilde ook foto's meeegeven op een CDtje, dit zou dus geen zin hebben?
Waar hebben jullie de info vandaan?

Mariette
[/quote]

Mijn panelarts had deze week een mailtje ontvangen dat ze geen cd's meer accepteren. Hij gaf dat vandaag aan toen ik bij hem was voor de medische keuring.
 
Even over tandartsen gesproken:
Vooral in NL laten doen als je in AU voorlopig niet verwacht private health te willen doen of kunnen veroorloven. Wij zijn twee weken geleden naar de tandarts gegaan om een afspraak te plannen, konden meteen de volgende dag terecht (als private). Andere mensen die we kennen en 'public' zijn moeten langer wachten (meer zoals in NL).

Onze gedachte tot zover over public/private health is dat het verschil hier veel groter is dan in NL het verschil ziekenfonds/particulier was (voor de volksverzekering). Een voordeel daarvan is wel dat je (ok, als je het je kunt veroorloven) dus kunt kiezen voor een duurdere maar snellere (=betere?) behandeling....

Sorry Catkin, ik wil je topic niet ontvoeren natuurlijk ;-) Veel succes met je verstandkiezen, ik hoop dat ze makkelijk verwijderd kunnen worden.
 
Ok ik ben over zal a.s. maandag eerst een afspraak maken voor de tandarts en dan om een verwijsbrief vragen. Tuurlijk zal dit ook in Australie kunnen maar ik zal voordat ik vetrek ook nog wat andere dingen moeten laten checken dus mijn no-claim voor dit jaar ben ik toch wel kwijt.
 
Afgelopen jaar (wat je dit jaar dus terug krijgt) was het laatste jaar dat je je no-claim terug kreeg. Dus daar hoef je het zo wie zo niet voor te laten.
 
[quote author=Catkin link=topic=5453.msg84644#msg84644 date=1174086447]
@Tweety: Er zijn meer mensen die dat steeds uitstellen (Ik zal geen namen noemen hoor Jidske, maar heb je de afspraak nu al gemaakt  :grin:).
[/quote]

:roll:
 
Back
Top