Henriette's lastavaza mbt Brisfever

[quote author=henriette link=topic=4063.msg68495#msg68495 date=1156134780]
Doe het rustig aan en plan voorjezelf niet zo'n strak schema geeft alleen maar spanning en stress..
Blijf bij de realiteit want die ben je ook ergens onderweg door je ongeduldigheid verloren...
Ik zie/ lees hier een heel andere Henriette als die ik in Amsterdam gehoord gesproken heb...
[/quote]

cheers :up: :-D

Jack :evil:
 
Ben het wel met Good Old Jack eens hoor.  :naughty:
Al dat bellen en gemail heeft zo weinig zin. Die case officers in Adelaide hebben het erg druk. Dat is voor niemand leuk maar het is nou eenmaal zo. Elke maand komen er duizenden visumaanvragers bij en die willen allemaal heel graag naar Australië, net als jij, ik, Jack en iedereen hier op het forum.

Even terugkomen op de AFP police clearances.
Je hebt gelijk dat je nu even niets doet maar toch nog even wat opmerkingen. Er zijn verhalen op BE dat er na een bijna-vol-jaar backpacken toch om een Australian police clearance werd gevraagd. Daarnaast kan de aanvraag van een AFP police clearance soms wel 2 maanden duren. Dit zijn allemaal uitzonderingen maar het kan wel tegenzitten natuurlijk.

Ik schenk nu een borrel in.
:drinking:
 
Ik moet wel een beetje lachen om jullie angst dat ik DIMA te veel werk bezorg hoor!!!!
Je krijgt hele andere mensen aan de telefoon dan case officers hoor! D'r zit gewoon een call centre team oid. Pas als je een case officer hebt , kun je echt met ze communiceren. Dus no worries! En ik hang echt niet elke dag met ze aan de telefoon hoor!!!

Dus dat komt allemaal wel goed.. maar als je in een leeg huis tussen de dozen zit, je koffers ingepakt, een baas die wil dat je 13 sept begint anders begint die met een ander, en je financien zijn ook niet zodanig dat je ff een ticket naar NZ koopt dan is het heel moeilijk om dat allemaal maar relaxed te blijven zien (ook al doe ik mijn best en lukt dat soms ook wel). En dan zeker 2 dagen na aankomst alsnog wel dat visum krijgen.....En dat vind ik eigenlijk nog niet eens het ergste.....het is meer het onrechtvaardige arbitraire gevoel dat je krijgt als mensen met aanvragen van na jezelf, die in februari volgend jaar of zo willen vertrekken, hun visum krijgen, en jij zit daar maar te wachten met een vliegtuig wat over 10 dagen vertrekt.....En terwijl je natuurlijk ook weer heel blij bent voor die mensen daar niet van!

Nou ja, moeilijk uitleggen, maar ik merk wel dat mensen in dezelfde situatie hetzelfde voelen.,.....En ik had graag mijn laatste dagen hier iets relaxter doorgebracht. Gelukkig is iedereen om mij heen heel meelevend en lief voor me! Dus ik geniet best wel als ik de boel een beetje vergeet....

No worries hoor, ik ben echt niet anders dan voorheen!

En AJ: dat is toch een rare constructie vind ik van die AF P's vragen aan toeristen (want dat is zo'n beetje wat je doet). Ze kunnen toch zelf heel makkelijk screenen of je iets op je kerfstok hebt? Dat zullen ze ongetwijfeld ook doen. En hoe kun je dat sowieso aanvragen als je helemaal geen vast adres etc. hebt gehad....???
Nou ik wacht wel af. Als het verzoek alsnog komt, dan kan ik die extra 2 maanden ook nog wel wachten toch!  :-D
 
[quote author=henriette link=topic=4063.msg69377#msg69377 date=1156839566]
maar als je in een leeg huis tussen de dozen zit, je koffers ingepakt, een baas die wil dat je 13 sept begint anders begint die met een ander, en je financien zijn ook niet zodanig dat je ff een ticket naar NZ koopt dan is het heel moeilijk om dat allemaal maar relaxed te blijven zien (ook al doe ik mijn best en lukt dat soms ook wel). En dan zeker 2 dagen na aankomst alsnog wel dat visum krijgen.....
[/quote]

Dat is natuurlijk duidelijk, maar jij bent degene die ervoor gekozen heeft om het op deze manier aan te pakken. DIMA zegt niet voor niets om geen overhaaste beslissingen te nemen. Uiteindelijk bezorg jij jezelf deze stress. Niet lullig bedoeld hoor, maar je doet het toch echt zelf.

Over die police clearances. Inderdaad een wazig verhaal, maar tourists hebben net zoveel recht om de crimineel uit te hangen als residents. En inderdaad kun je als tourist geen woonadres invullen maar dan wordt er op BE verteld dat je dan "holiday" kunt intikken op het betreffende form.

Alles komt goed joh.

:up:
 
AJ,

Ik heb bericht gekregen van DIMA dat het 4-6 maanden zou duren. Samen met de informatie van Austimeline, visa specialisten en BE kon ik niet anders dan tot de conclusie komen dat voor 1 juli iedereen ruim binnen 5 maanden zijn visum had, en de meesten zelfs binnen 4 maanden. Het frontloaden van medicals en VOG leek daarbij ook een paar weken te schelen. Ik wist dat ik risico liep door een marge van 5 maanden te nemen, maar ik heb dat als een klein risico ingeschat (en met mij velen). Ook zou het anders voelen als ik ook echt later het visum zou krijgen, maar nu zou het bij wijze van spreken toegekend kunnen worden terwijl ik in de lucht zit. En het is nu juist die timing die zo vervelend voelt. Was het maar gewoon duidelijk dat het pas over 1,5 maand of zo komt........snappie. En daarbij had ik denk ik niet in kunnen schatten hoe dit zou voelen, vooral  door de baan die ik nu niet kan starten. Maar zoals je zegt, alles komt goed. En ik heb ook geen spijt van hoe ik het heb gedaan. Want als ik nu had gewacht op bericht had ik nu nog geen ticket, geen afscheid, geen ingepakte koffers en who knows hoeveel later ik dan in Australie was geweest!!!!

Voor mij was dit gewoon de uiterste datum om naar Australie te vertrekken en het is goed zo.....

Ik heb nog even gekeken wat ik heb ingevuld bij die vraag over in welke landen je de laatste jaren hebt gewoond en dat je deze inderdaad aansluitend moet kunnen verantwoorden (staat er heel duidelijk, het gaat om form 80 toch?). Ik heb dat ingevuld zoals ik vind dat ik gewoond heb/ingeschreven heb gestaan. Dat is dus helemaal Nederland geweest en ik heb netjes chronologisch mijn verschillende adressen in Nederland ingevuld. Ik heb mijn tijd in Australie niet beschouwd (totaal onbewust) als "gewoond in". Ik was daar op reis. Daar is immers een WHV ook voor. Ik was ook nog gewoon huurder van mijn apartement in Nederland. Dus.....vandaar dat dat niet ter sprake is gekomen. Maar ik kan mij voorstellen dat wanneer je daar een jaar Australie invult je wel met een AFP moet komen natuurlijk.....als je het jaar overgaat.

groet, Henriette
 
Hallo allemaal!

Even een korte update.....

Zit nu bij mijn ouders in huis voor de laatste 5 nachtjes....oooohhhh, spannend he? (althans, ik vind het wel spannend)
Ik ben vooral bezig met het uitzoeken en inpakken van de dozen die mijn ouders voor mij gaan verschepen als ik het visum binnen hebt en een redelijk vast adres heb. Ik zou ze eerst donderdag al gaan verschepen, maar bij nader inzien wacht ik toch maar op het visum. Je weet maar nooit. Als dingen toch nog mis gaan dan hoeven die dozen in ieder geval niet terug! Maar er gaat vast niks mis hoor! :up:

Het zullen zo'n 12 dozen zijn met wat boeken, cd's, beetje kleding (laarzen  :lol:) en wat souvenirtjes. En ik heb mijn ingelijste foto gallerie, die ik thuis had hangen goed ingepakt en erin gestopt. Evenzo mijn donzen dekbed en een elektrische kachel!! ha ha, nu al bang voor de kou! Het wordt gelukkig eerst zomer!

Nu wil ik nog even naar de kapper, morgen naar de sauna en donderdag nog een massage (je kunt jezelf niet genoeg verwennen!). Dan vrijdag avond met de hele family (behalve mijn zwager, want die zit voor werk in het buitenland) eten hier bij pa en ma thuis. Ouderwets fonduen....net als met kerst! En dan neem ik afscheid van mijn zussen en van Sofie (mijn kleine nichtje, wat ik misschien nog wel het moeilijkst vind... :?). Dat gaat wel moeilijk worden, maar het hoort er nu eenmaal bij. Dan heb ik zaterdag nog om even niks te doen en koffer te pakken en dan zondag weg! Heb er zin in!!!!!

Ha ha, ik heb al een lijstje met bezoekers: mijn beste vriendin zie ik half november tijdens haar vakantie in Australie, mijn zusje komt 3 weken in maart als onderdeel van een wereldreis van haar en hopelijk komt volgend jaar september/oktober een andere vriendin. En ikzelf ben voornemens om volgend jaar in november naar Nederland te gaan voor het 40 jarig huwelijk van mijn ouders en mijn moeder wordt 60. Het lijkt misschien wel een beetje voorbarig, maar ik vind het wel lekker om dit soort dingen in het vooruitzicht te hebben. Ik vind het afscheid daardoor minder moeilijk. Zelfs al gaan die afspraken niet door, dan is het iets om een beetje aan vast te houden he?

Verder begin ik 13 sept diensten te draaien als reisagent. Maar dit is eerst nog een "vriendendienst" want ik moet effe wachten op PR. Dus ik hoop dat ik snel kan berichten dat ik naar NZ toe vlieg, want dat zou goed nieuws zijn!
Ook heb ik wat leuke shared acco gezien waar ik wil gaan kijken, inclusief die Queenslander met grote verandah's!

Volgens mij ben ik er helemaal klaar voor! (maar begin toch een beetje zenuwachtig te worden)

Henriette
 
Meid ,

wij leven enorm met je mee, ook ik begin nu toch wel te geloven dat het helemaal niet meer opschiet bij DIMA.
vandaag zijn ze precies 2 dagen verder met de ontvangstbevestigingen dan een week geleden. Nl die van 2 aug en afhandeling zijn ze offshore priority in een week tijd net 5 dagen opgeschoten.
Dus weet niet wanneer ze er vaart achter willen zetten, maar nu in ieder geval nog niet, dus je zult het inderdaad zo moeten doen.
Maar je gaat in ieder geval wel, en alles is toch zoiets als 'geregeld'.
Nu het moeilijkste nog, het afscheid, maar houd voor ogen dat je al weer snel 'bezoek' krijgt.
nou Jet, nog het laatste, meest emotionele gedeelte.
Hou je haaks en tot ziens in Aussie.

Mariette
 
Laarzen???? Wat ben je van plan?? :-D Om de een of andere vreemde reden zijn die hier ook te koop, voor de winter. Heel vreemd. Ik draag in de zomer slippers e.d. en in de winter schoenen met een dichte teen. Wat ga jij met die laarzen doen?

Ben wel blij dat je nog even naar de kapper gaat :)
 
Laarzen...? Zeker meenemen. Ik zie hier (in Perth) regelmatig mensen (vooral vrouwen) rondlopen met laarzen, en zelfs (jonge meiden, ze hebben geen idee hoe belachelijk het eruit ziet ; :lol:  :lol: ) met moon-boots... Nu is het hier wel winter (nou ja, sinds een paar dagen formeel ook niet meer), maar het lijkt dus toch wel nut te hebben die laarzen...
Peter
 
Moon boots! What to think of those furry boots! Eeeeeew!

(en de broeicultuur in die boots...) ouwwww!
 
He Henriette,

Heel veel sterkte met het afscheid nemen. Goede reis en blijf positief. Doen wij namelijk ook. Bevinden ons in dezlfde situatie en vliegen op 2 oktober.

groeten,

Wim
 
Hoi Henriëtte,

Dat van die laarzen vroeg ik mij ook al af net als die kachel want ook kacheltjes zijn hier in overvloed en voor heel weinig geld :). Waar bemoei ik me eigenlijk mee? Het is jou zaak wat je meeneemt en wat niet :-D. Anyway, veel sterkte nog met afscheid nemen en goede vlucht alvast.

Wie weet tot ziens in Oz.


Groetjes,
Erna
 
Hoi Henriette,

Veel plezier  :) de komende dagen, leuk dat je al weet dat de bezoekers krijgt en een leuke trip terug naar NL gepland, maakt de afscheid inderdaad ietsje makkelijker.

Groetjes,
Susan
 
Hi Henriette,

Ook van mij alvast een goede vlucht en veel succes met afscheid nemen  :up:

Groetjes,
Lela
 
Zoooo Dichtbij. En over een paar dagen gaat dat vliegtuig opstijgen vanaf schiphol. En dan kom je "niet" meer terug. Of soms nog even op vakantie. Vvveeeeeellllllll Succes! En plezier uiteraard, Henriette  :up:
 
Hoi Henriette

Heel veel plezier in Australie, en sterkte met het afscheid nemen. Hopelijk snel je visa. Wij kunnen ook niet wachten om onze one way ticket te kopen. Maar we wachten eerst op de visa voor we boeken. Liever gisteren dan morgen.
Goede vlucht en wie weet tot Perth

Groet Erna
 
Hoi Henriette,

Veel plezier nog bij je ouders de laatste paar dagen. En hartstikke
leuk dat je vriendin en zus al komen (heb je inderdaad iets om
naar vooruit te kijken). Zoals je het nu vertelt klinkt het als iets
wat ook wel bij mij zou passen (maakt het allemaal iets minder
definitief/heftig). Hé meid, veel succes en ik ben benieuwd
naar je verhalen straks.

Groetjes Miranda  :-D
 
Back
Top