LaStaVaZa Steve Annelies Anna Viktor

SteveSW

Well-Known Member
Bedoel je dat je complete koelbox erop kan blijven en je de laadvloer ophoog kan kantelen, of moet je toch wel wat eraf halen omdat anders het dak in de weg zit?
Koelkast kan erop blijven.
Past net. Ik moet nog steuntje maken om het open te houden als de box erop staat. En onder de lade komt nog een extra ‘uitschuifplank’ als werkblad. Het hele ladensysteem kan gewoon losgeschroefd worden van de bodemplank en links of rechts geplaatst worden. Achter de box kan een second battery staan.FED6E23B-F7EC-4864-8AA5-507F357A43D0.jpegA472471A-ADB9-4B7C-9E57-ECF6DEE40E8F.jpeg
 

FritsC

XPdite Sponsor
Koelkast kan erop blijven.
Past net. Ik moet nog steuntje maken om het open te houden als de box erop staat. En onder de lade komt nog een extra ‘uitschuifplank’ als werkblad. Het hele ladensysteem kan gewoon losgeschroefd worden van de bodemplank en links of rechts geplaatst worden. Achter de box kan een second battery staan.

Dat is een interessante constructie. Volgende week komt mijn Jeep KL voor de deur en ik heb ook een reserveband onder de laadvloer. En dus ook het probleem met het installeren van dit soort campeer uitrusting. Maar dit geeft een goede indruk hoe e.e.a. werkt en dat het ook nog demontabel kan zijn. Iets om over na te denken in de wintermaanden :)
Je hebt zelfs nog plek aan de linkerzijde voor een uitschuifblad met een gaskookplaat.
 

SteveSW

Well-Known Member
zo even een update want het zijn weer spannende tijd. Yes...visa time 😵
Het wordt een longread.

We zijn hier op een 457 en vanaf 08 januari dit jaar zouden we het proces voor PR kunnen beginnen. Zouden...ja daar gaan we dan.
We hebben in mei vorig jaar al voorzichtig gepolst bij Queensland Health (Cairns), de sponsor van ons 457 voor Annelies, of ze bereid waren voor een 186 of 187 voor PR. Toen was het nog te vroeg maar in oktober vroeg de administratie zelf of het proces nog steeds door kon gaan. Maar dan kwam 8 januari en gebeurde er niets, ook niet na verschillende mails. Uiteindelijk via via belande het nieuws toch bij HR en toen, week geleden, kregen we erg ontmoedigende mails: erg onpersoonlijk maar vooral ook dat ze geen garantie konden geven en dat ze in the middle of een review proces waren van hun eigen visum policy. En dat het goed zou zijn dat Annelies in de meantime kon inschrijven op hun sollicitatie die openstond 🤬. We wezen hen vriendelijk op het feit dat Annelies wel een permanent contract had en kregen toen het lompe antwoord dat dat eigenlijk een administratieve fout was want iemand met een niet permanent visa zou geen permanent contract mogen hebben. Wel logisch maar het contract stond sowieso gekoppeld aan status van een visa. Het was regelrecht insult on injury. Bij aangeven dat we niet konden wachten op hun getalm en we zo verplicht zijn ook 'andere mogelijkheden te onderzoeken' kregen we een gesprek met HR en management. Vandaag.
Voorafgaand hadden we gesprek met onze immigration agent die ons het absurde van de hele situatie/communicatie bevestigde. Hoopgevend maar daarom niet beter.
Het gesprek met met QLD Health was natuurlijk erg gespannen maar de basis is/was: zij kunnen niet 100% garanderen dat Annelies gekozen wordt voor de vacature (voor in principe haar eigen job). QLD Health is namelijk verplicht een marktonderzoek te doen en moeten aantonen dat ze geen local/Australiër vinden. Dat wisten we al, dat was ook zo voor ons 457. Probleem is dat de mensen die bezig zijn met het visum niet de mensen zullen zijn die in het panel zitten die de sollicitanten beoordelen. Natuurlijk kan de vacature zoveel mogelijk gestuurd worden in de richting van de gewenste uitkomst maar omdat er geen 100% garantie is besloten ze dus eigenlijk om redelijk demotiverende onpersoonlijke emails terug te sturen. Terwijl een simpele zin als: 'we willen je heel graag houden en zullen alles in het werk stellen voor een gunstige uitkomst' een wereld van verschil zou maken. Nee, redelijk Australisch: er is een risico dus gaan we niets zeggen wat ons zuur kan opbreken. Cultuurverschil? Voor een organisatie waarin het woord Human voorkomt wel raar. Maar ik gok dat de term Resources belangrijker is.
In het gesprek vandaag gaven we deze frustratie duidelijk aan en hebben we ze gedwongen om uit te spreken wat de plannen zijn: het proces ingaan of niet. Het gebeurde, het antwoord was ja maar ging toch gepaard met alle mogelijke mitsen en maren.
Ondertussen zijn er wel 2 maanden verloren en hebben we aangegeven dat hoewel ons visum pas verloopt in November dit geen excuus kan zijn om het proces niet met urgentie te behandelen. De HR dame werkt 2 dagen per week.....Onaanvaardbaar voor ons als dat het proces zou vertragen. Want wij stappen als dit te lang duurt over op plan B: andere werkgever zoeken. En dan zadelen we hen op met een redelijk groot probleem: het is namelijk ontzettend moeilijk om een Kinder en Jeugdpsychiater te vinden en zeker eentje die regional hier wil werken. Of plan C: back to Belgium/NL en dat neemt voor een gezin met 2 tieners veel tijd in beslag en wij kunnen niet wachten op hun reorganisatie intern. Die dreiging leek wel te helpen want onze migration agent kreeg na ons vertrek meteen een telefoontje van HR.
Sowieso zal het tijd en geduld en nog frustratie kosten maar de krijtlijnen zijn gezet. De vacature moet minimaal 4 weken open staan, zijn er andere noemenswaardige kandidaten komt het of neer op een desktop review en eventueel een interview sessie met een onafhankelijk panel en dan kan QLD Health de 186 of 187 procedure starten. Van onze migration agent hebben we gehoord dat dat proces gezien alle personeelstekorten wel eens een snel proces van drietal weken kan zijn en onze aanvraag daaropvolgend ook snel kan verlopen.
Laten we hopen want dit is nog stresserende dan ons initiele 457 proces. Toen zou een afwijzing betekenen dat we gewoon in NL zouden blijven of nog een poging moesten wagen. Nu ben je hier uiteindelijk geraakt, heb je het prima naar je zin en zou je alsnog moeten verhuizen. Liever niet.
 

Tim911

Well-Known Member
@SteveSW ik vind het rottig om te zeggen, maar dit is typisch QLD Health. Het klopt dat jouw vrouw als niet PR geen vast contract had mogen hebben, maar ze zijn zelf zo ongelooflijk knullig op de hoogte van regelgeving omtrent visa dat dit ook nooit had mogen gebeuren en dit wel uiteraard gecommuniceerd had moeten worden, je kunt nu toch ook meer niet terugkrabbelen als organisatie? Een bedrijf of instantie wat meedenkt met zijn personeel zeker niet, een overheidsorganisatie waar het HR beleid schandalig slecht geregeld is: je zou niet verwachten dat dit QLD Health is, en helaas zijn jullie er flink de dupe van. Het klopt dat ze het hele visa beoordelingsysteem en bestand op de kop aan het gooien zijn, ik zelf moest een paar weken terug ook alles opnieuw indienen, en ik kreeg uiteindelijk een mail dat ik uit het bestand vandaan ben omdat ik nu een PR ben. Je vrouw staat nu helaas wel echt op de backfoot, het is echt hopen dat er geen Australier of iemand met een PR solliciteert want anders wordt het wel heel lastig. En dat hele panel systeem is een drama. Ik snap niet dat ze daar mee werken. Dat panel brengt zoveel vertraging in het proces, alle 4 moeten ze een verslag schrijven, maar aangezien deze mensen allemaal een compleet andere functie bekleden kan dit soms 2-3 weken duren voordat de verslagen ingediend zijn, dan wordt dit gevet, wat weer een paar weken duurt. Voor je het weet ben je 6-8 weken verder wat bij mij ook het geval was, en bij in principe alle nieuwe collega's na mij ook. Drama.

Ikzelf ben nu ook weer eens de dupe overigens, ik ben zelf nu due voor een permanent position, waar ze verplicht binnen 4 weken moeten reageren. Ik kreeg 2 dagen voor sluitingsdatum en kort en nietszeggende email dat ze het aan het reorganiseren zijn (HSQ) en dat er nu even geen vaste contracten gegeven worden. Fijn!

Het is een janboel en HR technisch een enorme puinhoop!
 
Last edited:

SteveSW

Well-Known Member
Je vrouw staat nu helaas wel echt op de backfoot, het is echt hopen dat er geen Australier of iemand met een PR solliciteert want anders wordt het wel heel lastig. En dat hele panel systeem is een drama. Ik snap niet dat ze daar mee werken. Dat panel brengt zoveel vertraging in het proces, alle 4 moeten ze een verslag schrijven, maar aangezien deze mensen allemaal een compleet andere functie bekleden kan dit soms 2-3 weken duren voordat de verslagen ingediend zijn, dan wordt dit gevet, wat weer een paar weken duurt.
In theorie yes, in de praktijk zeggen ze zelf dat er erg weinig (Australische) k&j psychiaters zijn (5 in heel QLD) en al helemaal niemand die in regional areas wil werken. Dus we duimen dat nu met COVID het ook niemand in zijn hoofd haalt naar hier af te zakken. Van buiten Australië is er nu al helemaal geen kans. Buiten het verwijderd zijn van de steden is het vak voor de meesten in de regional areas te zwaar: veel meer ernstig trauma.
Annelies heeft laatst zelf in zo’n panel gezeten en verslagen waren klaar en gevet na 1 week. Het kan als ze willen....Ik begrijp waar het systeem vandaan komt maar snap inderdaad niet de manier waarop het overgebracht en gecommuniceerd wordt. Blijkbaar is er in het verleden in Cairns een arts aangenomen waarvan achteraf bleek dat ie geen medisch diploma had. De zwakste schakel is fuel voor een heel systeem voor de massa.
 

afterbang

XPdite Sponsor 2021
Dat panel systeem is heel normaal in de overheid. In Canberra is het standaard is alle overheids organisaties en alle organisaties die ook maar iets op overheid lijken, NGO's, professional bodies enz. En ja, het maakt het proces niet menselijker of sneller...

Succes daar, hoop dat je voor wat opschudding hebt gezorgd. Het is waarschijnlijk weer dat korte termijn denken. Ze lopen tegen een probleem aan, denken wanneer moet het uiterlijk opgelost zijn: November? Oh, dan schuif ik het nog even voor me uit ;)
 

Tim911

Well-Known Member
In theorie yes, in de praktijk zeggen ze zelf dat er erg weinig (Australische) k&j psychiaters zijn (5 in heel QLD) en al helemaal niemand die in regional areas wil werken. Dus we duimen dat nu met COVID het ook niemand in zijn hoofd haalt naar hier af te zakken. Van buiten Australië is er nu al helemaal geen kans. Buiten het verwijderd zijn van de steden is het vak voor de meesten in de regional areas te zwaar: veel meer ernstig trauma.
Annelies heeft laatst zelf in zo’n panel gezeten en verslagen waren klaar en gevet na 1 week. Het kan als ze willen....Ik begrijp waar het systeem vandaan komt maar snap inderdaad niet de manier waarop het overgebracht en gecommuniceerd wordt. Blijkbaar is er in het verleden in Cairns een arts aangenomen waarvan achteraf bleek dat ie geen medisch diploma had. De zwakste schakel is fuel voor een heel systeem voor de massa.

Je vrouw is Medical Professional en zeer gespecialiseerd, dan zou je verwachten dat je jezelf toch iets 'menselijker' opstelt als organisatie zijnde. Zo te lezen is het niet makkelijk om geschikte kandidaten voor deze functie te vinden, en dan is enige leniency wel op zijn plaats lijkt me. Maar goed, ik weet zelf hoe QLD Health werkt en het is gewoon onbegrijpelijk voor veel werknemers.

Kijk, wij zijn the bottom of the food chain, en maken ons verder ook geen illussies. Waarschijnlijk ook de reden dat de panels er zo lang over doen om de rapporten in te dienen, niemand boeit het verder.

Wij zijn min of meer de enige mensen met de voetjes op de werkvloer die het "echte werk" doen in onze hele organisatie (HSQ) en voor de rest is de organisatie top heavy met veel te veel bureaucraten die elkaar in hun job houden met achterlijke regelgeving. Er wordt weleens vergeten wie het echte werk doet. Ze zijn bovenin aan het herstructureren (nieuwe executive director dus die moet wat op zijn CV zetten voor als hij over 2 jaar weer sollicteert op een baan in de prive sector) en dan is het gevolg dat er nu voor iedereen dat systeem voor de massa gevolgd wordt, niemand krijgt een permanent job nu terwijl ik daar gewoon recht op heb (als ik nu de union inschakel, wat ik genoodzaakt ben om te doen) dan moeten ze gehoor geven en wordt je alsnog permanent. Waarom zoveel moeite?

Ze vinden het vreemd dat er zoveel mensen gedemotiveerd rondlopen en dat er een enorm percentage op compo zit, vooral bij het ziekenhuis. Ik vond dat eerst ook vreemd maar begin het allemaal wel steeds beter te begrijpen. Onze werkplek is union vrij, en dat werkt voor iedereen prettig, nu zijn er al 2 mensen die hulp gaan zoeken bij de union en zal iedere beslissing van QLD health aangevochten worden met gedoe en onvrede tot gevolg. Dit is bij het ziekenhuis al jaren aan de gang helaas. Ze managen dit zo slecht, ze moeten zich kapot schamen.
 

SteveSW

Well-Known Member
Ze managen dit zo slecht, ze moeten zich kapot schamen.
Goh dat klinkt idd niet best en spijtig genoeg ook herkenbaar. Een bijna standaard reaktie als je er hier met iemand over praat: oh ja het is QLD Health. Erg jammer. Soort kip-ei verhaal: er wordt niet goed gezorgd voor personeel , veel mensen komen en gaan (ook de managers)!dus er wordt geen energie in gestoken, dus.... Het is ook eigen aan de regio maar dat kan enkel gestopt worden als er meer respect en voeling is met wat het bedrijf het bedrijf maakt, de mensen.
Onze agent heeft hen (en ons) nu ook duidelijk gemaakt hoe visa werkt. Toch wel essentieel als je intern die procedure wil reorganiseren.....Het is redelijk logisch: ze moeten idd een vacature plaatsen om aan home affairs aan te tonen dat ze gezocht hebben naar Australiërs of mensen met PR. Dat ze dan zeggen dat Annelies ook moet solliciteren op diezelfde vacature is absurd omdat zij geen Australiër is of PR heeft. Als er dan al mensen zijn die reageren kunnen ze die ook asn de kant schuiven met een goed excuses (houding past niet binnen de organisatie of zo).
maandag heeft de agent een vergadering met alle betrokkenen in QLD Health Cairns van Annelies afdeling. Hopelijk brengt dat de zaak definitief in beweging.
 

Tim911

Well-Known Member
Goh dat klinkt idd niet best en spijtig genoeg ook herkenbaar. Een bijna standaard reaktie als je er hier met iemand over praat: oh ja het is QLD Health. Erg jammer. Soort kip-ei verhaal: er wordt niet goed gezorgd voor personeel , veel mensen komen en gaan (ook de managers)!dus er wordt geen energie in gestoken, dus.... Het is ook eigen aan de regio maar dat kan enkel gestopt worden als er meer respect en voeling is met wat het bedrijf het bedrijf maakt, de mensen.
Onze agent heeft hen (en ons) nu ook duidelijk gemaakt hoe visa werkt. Toch wel essentieel als je intern die procedure wil reorganiseren.....Het is redelijk logisch: ze moeten idd een vacature plaatsen om aan home affairs aan te tonen dat ze gezocht hebben naar Australiërs of mensen met PR. Dat ze dan zeggen dat Annelies ook moet solliciteren op diezelfde vacature is absurd omdat zij geen Australiër is of PR heeft. Als er dan al mensen zijn die reageren kunnen ze die ook asn de kant schuiven met een goed excuses (houding past niet binnen de organisatie of zo).
maandag heeft de agent een vergadering met alle betrokkenen in QLD Health Cairns van Annelies afdeling. Hopelijk brengt dat de zaak definitief in beweging.
Ik help je hopen dat het voeten in de aarde heeft en de zaak inderdaad positief in beweging brengt. Maar het zal waarschijnlijk hetzelfde werken als altijd. Je houdt goede hoop naar aanleiding van deze gesprekken, het gaat de bureaucratische molen in en wordt bekeken door 23 verschillende personen die allemaal moeten fiatteren, 1 persoon gaat weer volgens het oude incomplete boekje te werk en je bent weer helemaal terug bij af, hoe spijtig dat is. Laten we hopen dat het voor jullie wel een keer positief afloopt, want wij zijn ons geloof in deze organisatie helemaal kwijt.
 


OFX
Top