Maluka & Annemiek -> Alweer een jaar in Australië!

Sjeez wat spannend!! En het gaat toch wel snel zo!!! Ik hoop dat het idd 5 weken is joh!!  :wow3:
 
[quote author=Maluka link=topic=1071.msg12777#msg12777 date=1113374683]
Ik heb gisteren het Reference Number toegewezen gekregen van de ACS, dus dat is DE bevestiging dat het pakketje ook inderdaad is aangekomen bij de juiste instantie.

Nu log ik in op die website om de status van de Skills Assessment te bekijken en gisteren stond daar nog: To be allocated, maar vandaag zie ik al staan: In process by Anthony Ellard. Mijn vraag dus aan de mensen die ook bij ACS de Skills Assessment hebben gedaan, hadden jullie dit ook redelijk snel (waaruit mag blijken dat ze het toekennen aan een persoon en dit op de grote boze stapel met Skills Assessments leggen) of zijn ze er misschien al mee aan de gang gegaan (wat ik onwaarschijnlijk acht, maar je weet het natuurlijk maar nooit)..

Ben benieuwd naar jullie ervaring!!!
[/quote]

Mijn hele assesment (opsturen t/m antwoord) bij de ACS duurde zo'n 8 weken. Dit was in 2003, maar wellicht dat je dat nog een beetje als leidraad kunt gebruiken.

Michel
 
Ik weet niet precies hoe het allemaal zit en wat ze allemaal veranderd hebben, maar als je na 1 juni 2004 je aanvraag hebt gedaan gaat het allemaal een stuk sneller.
 
Dat is dus voor de uiteindelijke visum-aanvraag bij de DIMIA....De Skills Assessment Organisations hebben elk hun eigen systeem al. Het enige referentiepunt wat ik heb is dat ik www.austimeline.com kan zien dat de meeste mensen die hun Skills Assessment bij de ACS hebben lopen (met ook nog eens mijn ASCO-code) er gemiddeld iets meer dan 5 weken over doen....A.s. dinsdag is het al 3 weken bij hun, dus heel lang kan het niet meer duren....(maar ben wel benieuwd :p)
 
Shit, shit, shit...sorry voor het taalgebruik, maar ik zit ff te shaken op de stoel..

Krijg net de brief binnen van de ACS en daarin staat dat ik unsuitable ben voor de Skill...omdat ik 6 jaar werkervaring nodig heb...zeggen ze.....en ze tellen zelf ook nog eens verkeerd, want van september 2000 t/m februari 2003 is toch echt 2 jaar en 7 maanden i.p.v. 2 jaar en 5 maanden. Dit geldt ook voor mijn huidige baan waarin ze zeggen dat het 1 jaar en 7 maanden is (van juli 2003 t/m februari 2005)...

Maar goed...ik ga nu op zoek naar het gegeven dat ik 6 jaar ervaring nodig heb, want ik heb gewoon een IT-opleiding en dan heb je volgens mij maar 3 jaar werkervaring nodig.....misschien hebben ze zich vergist en mijn diploma van Bedrijfskundige Informatica over het hoofd gezien.....en hebben ze alleen het diploma van Chemische Technologie gezien....maar ik kan beroep aantekenen, moet dan wel eerst zeker van mijn zaak zijn over de werkervaring...

Jullie snappen het....ik zit nu ff gigantisch in een dip..... :( :( :( :(
 
Shit ja joh, wij weten dus hoe het voelt. Het zou inderdaad goed kunnen dat ze een aantal documenten gewoon over het hoofd zien. Klote is het overigens wel.

p.s. ze kunnen over de mail best behulpzaam zijn, zo zijn we in ieder geval in een korte tijd een hoop opgeschoten (niet dat het nu helemaal geregeld is).

Succes in ieder geval

gr veer en martijn
 
Sorry man dat is idd k*t met peren.Zou zeker gebruik maken van het feit dat je binnen die 60 dagen bezwaar mag aantekenen.Misschien is het een optie door een migration bureau naar je papieren te laten kijken zij zijn er immers toch in gespecialiseerd. Het kan zijn dat je misschien dingen verkeerd verwoord heb waardoor ze niet genoeg duidelijkheid hebben over het niveau van je opleiding,en daarom de boel afwijzen. Iig sterkte en hou ons op de hoogte als je wilt.

Groetjes Sander en Linda :up:
 
Ja dat is idd dat perending.....

Ik denk dat het probleem ligt in het feit dat in het diploma niet staat dat het een Bachelor opleiding is. Zelfs bij Chemische Technologie op HTS niveau stond niet vermeld dat het een Bachelor opleiding is. Nu is dat ook wel logisch, want het was een Nederlands diploma. En als je dat dus gaat vertalen, wordt het dus ook geen Bachelor...Waarschijnlijk hebben ze dat gemist en vinden ze dat ik niet ingedeeld kan worden in Group A, maar in Group B. En het verschil zit hem daar dus in dat je bij Group A 4 jaar werkervaring moet aantonen en Group B 6 jaar....

En dan hebben ze ook nog eens verkeerd geteld bij de ACS, want als ik de maanden maart, april, mei en juni voor een baas werk, dan zijn dat in mijn ogen 4 maanden en niet 3 maanden, zoals de ACS heeft aangegeven...

Maar dat maakt het baalgevoel er niet minder om.....
 
Het Nuffic kan je hierbij misschien helpen. Mijn HEAO diploma werd ook niet als een bachelor diploma gezien. Het Nuffic heeft nu mijn diploma vertaald en gelukkig in dit stuk vermeld dat het weldegelijk een in Australische bachelor degree was.

Dat van het mistellen van die maanden is gewoon stom.....................

gr
 
Dank je Veer...dat geeft de mens weer moed....ik heb morgen al vrijgekregen van mijn baas en ga dus morgen ook daar maar eens een telefoontje aan wagen!!!

Thanks....
 
Dit is de andere officiele instantie waar je je diploma's kunt laten waarderen www.colo.nl
 
Kop op Maluka,

In mijn ogen ben je wel slim genoeg om dit niet zomaar te accepteren.
Ik kan me best voorstellen dat je nu even baald maar blijf niet te lang zitten in die stoel.
Gewoon de draad opnieuw oppakken.
Het komt wel goed.

Heel veel suc6

Grt
Rob
 
Dank je Robby...

Mijn zwager heeft ook een HBO-opleiding gedaan (Electrotechniek) en die heeft dus wel Bachelor op zijn diploma staan. Hij heeft deze opleiding aan dezelfde Hogeschool gedaan als ik de Chemische Technologie heb gedaan en daar staat dus niet op dat het een Bachelor is.

Ik laat het er ook zeker niet bij zitten en ga morgen eens bellen met Nuffic. Hopelijk kunnen zij wel wat voor mij betekenen, want sjongejonge, wat drukt dit een stempel op mijn gemoedstoestand.....
 
Dat is inderdaad een raar verhaal zeg.

Dat Master/Bachelor stelsel is in Europa nog relatief nieuw, maar ze zouden bij the ACS toch moeten weten dat een "oude" HBO opleiding op hetzelfde niveau zit.

Ik kan me zo voorstellen dat daar een wat minder ervaren medewerker van the ACS jouw opleiding zit te screenen en die dan nergens ziet staan dat het een Bachelor opleiding is. Maar als jij echt HBO hebt en minstens vier jaar werkervaring dan moet jij in principe een positieve assessment krijgen. Dus ik zou er inderdaad nog even achteraan gaan.

:up:
 
Nou zelfs al staat erop dat het een Bachelor opleiding betreft zoals bij mij (Veer) dan nog zeggen ze dat dit niet voldoet aan de Australische Bachelor. Waarschijnlijk willen ze gewoon een officieel document.

Duurt overigens wel 4 weken vanaf de betaling.

gr
 
Veer: heb jij opnieuw dan de Skills Assessment opgestuurd, of heb je bezwaar aangetekend op je eerste skills assessment?
 
Jeez, wat ongelooflijk sh*t... :-( Ik hoorde vanavond het hele verhaal van San... Ik hoop echt dat het allemaal gebasseerd is op een fout of nalatigheid...Laat het er niet bij zitten hoor....

[glow=red,2,300]Ik duim voor jullie!![/glow]
 
Back
Top