op naar Melbourne!

Nee joh! Visum ligt net af te koelen bij de immigratie dienst. Loopt allemaal wel los hoor. Heeft inderdaad meer met de Australische idee van vriendschap te maken. En nee nog geen reactie op onze uitnodiging, kan dus inderdaad nog alle kanten op.

Jawel over een paar weken mag ik weer op het vliegtuig stappen. Als het goed is wordt dit voorlopig de laatste keer, want 3x op en neer in 10 maanden is iets te veel van het goede. Binnen een paar maanden koopt gewoon 1 van ons beiden een enkeltje. Maar inderdaad ze is het meer dan waard!

Enne niet opzien tegen dat vliegen, nergens voor nodig! Het afscheid nemen was een minder iets maar daarna had ik in het vliegtuig zoiets van, ja ik doe het toch maar mooi. Heb tot op heden nog steeds geen spijt van mijn verhuizing.
 
Jeetje, heftig dat heen en weer vliegen, is inderdaad heel vermoeiend. Maar goed, gelukkig weet je waar je het voor doet, jullie kunnen elkaar dan in ieder geval weer zien. Hopelijk gaat het nu allemaal snel en kunnen jullie samen gelukkig worden in Oz.

Groet,
Annemarie
 
Nou even een tegenvaller! Ook partnervisa aanvragen duren momenteel langer dan normaal. Toen we begin Augustus de aanvraag indienden was de wachttijd nog 4 maanden voor landen met een laag risico en 9 maanden voor die met een hoog risico. Momenteel is dat verhoogt naar respectievelijk 5 maanden en 10 maanden.

Moet eerlijk zeggen dat die wel even een domper is. Momenteel weet ik niet zo goed wat ik wil. Het ene moment wil ik de boel de boel laten en terug naar Nederland gaan en het andere moment denk ik dat we toch beter af zijn in Australie. Kortom ik heb nu last van iets waar waarschijnlijk iedereen vroeg of laat een keer mee te maken krijgt, de vraag of het verhuizen naar Australie het allemaal wel waard is.

Nu is het inderdaad zo dat ik dacht een aantal vrienden te hebben, toezeggingen om naar onze bruiloft te komen etc etc. Maar blijkbaar hebben ze hier toch een andere opvatting over vriendschap. Allemaal een verschillend excuus en nog erger pas na de RSVP datum en nadat ik er zelf om gevraagd heb. Vriendschap alleen als het leuk is en geen moeite kost..... Heb deze discussie al meerdere malen met een Duitse collega gehad, zij had deze mening en ik was er stellig van overtuigd dat zoiets niet bestaat. Blijkbaar is zij beter is staat om mensen te beoordelen dan dat ik dat ben. Mede dit en het feit dat juist de mensen familie en vrienden vanuit Nederland zoveel moeite doen voor ons maakt het net wat moeilijker.

Maar het einde is in zicht! Tenminste voor even dan. Nog een kleine 2 weken en ik mag weer naar Nederland. Heerlijk genieten van alles en iedereen!
De voorbereidingen voor ons huwelijk zijn zo goed als allemaal gedaan. Ben nieuwsgierig hoe mijn outfit eruit ziet, heb immers alleen nog maar een schets en een lapje stof gezien... Kortom voldoende dingen om mij nu even meer bezig te houden!

Keuzes over hoe en waar kunnen we later maken.
 
hey chantal,
Wat balen dat het allemaal weer langer duurt. En ok dat je toch ook beaalde twijfels hebt, al is dat natuurljk heel normaal.
Ik kan me voorstellen dat vriendschappen, zeker als je zo ver weg zit van familie en vrienden, juist erg belangrijk voor je zijn en dan valt het tegen als deze toch anders verlopen als dat je in eerste instantie dacht of hoopte.
Gelukkig kun je binnenkort weer naar nederland, om lekker samen te zijn met de persoon van wie je houdt en samen te genieten van elkaar en de aanstaande bruiloft.
Wat er ook gebeurt, binnenkort ga je je leven delen met degene van wie je houdt en ik weet zeker dat, waar jullie ook terecht gaan komen, jullie erg gelukkig worden.
Uit eigen ervaring weet ik ook dat, ondanks dat de toekomst niet altijd wordt wat je gepland hebt, je zelf je draai weer kunt vinden. Wat er ook gebeurt, je gaat samen een toekomst tegemoed en dat is het belangrijkste. Al duim ik natuurlijk voor een goede afloop van het partnervisa, al is het al alleen maar dat de keuze waar te gaan wonen, echt bij julle zelf ligt.
Succes met alles en geniet van elkaar als je weer in nederland bent.
 
Hej Chantal,

Waar je ook bent je zal altijd te maken krijgen met de zgn. 'vriendschappen'. Ik heb het hier in NL ook gehad, wat ik dacht dat mijn beste vriendin was, alles met haar gedeelt dingen verteld die ik normaal niet vertel.. we hadden emigratieplannen naar Zweden. Was met haar diverse malen geweest en plannen opgezet. Het ging niet zoals zij verwacht had(ik was waarschijnlijk niet snel genoeg in het nemen van de beslissingen) en het keerde zich allemaal tegen mij... pfff nachtmerrie kan ik je vertellen. Heeft lang geduurd voordat ik dat een plaats kon geven. Het is zeker een teleurstelling omdat je het niet verwacht. Their loss girl!

Hou vol meis! Wachten op iets wat je zo graag wilt is heel moeilijk, maar het komt er wel! Dat weet ik zeker! Jullie hebben het zo goed voorbereid dat kan alleen maar goedkomen!
 
Het komt vast allemaal in orde, alleen die vertraging viel net even verkeerd. Die onzekerheid waar iedereen met een visum aanvraag mee te maken heeft maakt mij een klein beetje gek. Moet zeggen dat ik dat nu meer ervaar dan 2,5 jaar geleden.

Wat betreft die vrienden die niet komen. Ach ik begrijp volledig dat je niet zomaar even voor een bruiloft naar Nederland gaat! En daarbij zal die dag voor ons vele malen belangrijker zijn dan voor de gemiddelde gast. Bruiloften zijn nou eenmaal niet iedereens ding. Dat is/was ook niet het probleem. Het feit waar ik moeite heb is zeggen dat je echt wel komt en dan al die slappe en steeds veranderende excuses om uiteindelijk niet te komen. Zeg gewoon dat je het niet ziet zitten dat is voldoende!

Maar ik klim weer iets uit het dal hoor! Nog 12 dagen en wij zijn weer samen.
 
Heerlijk! Nederland is geweldig! Familie, boerenkool, bitterballen, gewoon weer op de fiets naar de stad, bekenden tegenkomen op straat en heerlijk een terrasje pakken want ja het weer werk ook mee. Kortom ik vermaak mij prima.
 
Ik (ja helaas alleen) ben weer in Melbourne, nog een beetje last van het tijdsverschil maar voor de rest gaat het prima.

Wat waren die 4 weken Nederland en die dagen in Rome heerlijk! Nee voor ons beiden was het genieten, moet wel eerlijk toegeven dat het afscheid nemen dit keer echt niet leuk was. Nee, je vrouw (want dat is ze nu) :smile: achterlaten is toch net even wat moeilijker, al hangt dat natuurlijk niet van de huwelijkse status af.

Afgelopen vrijdag nog even samen wat regel dingetjes gedaan, 1 daarvan was onze huwelijkse status doorgeven aan de immigratiedienst. Krijgen we antwoord van onze CO :shock:, nou blijkbaar hebben we deze dus. Dan is het nu nog slechts het wachten op een JA of NEE wat ons rest.

Groeten,
Chantal
 
Hee gefeliciteerd met je Misses, Chantal! :up: Hebben jullie een alles erop en eraan huwelijk gehad, of gewoon lekker ja zeggen , lekker eten en lekker weg wezen?

kan me voorstellen dat het erg leuk is als je weer in NL bent, zeker met je lief om je heen. Lijkt me ook leuk, maar ik denk om er voor vast weer te moeten wonen...mmm nee lijkt me dan toch minder.
Maar ja, jij woont in het Nederlandse weer en de drukte in Melbourne he, dan is het verschil niet zo groot :wink:

Nou hopen dat je niet te lang in spanning hoeft te zitten, dat je vrouwtje snel deze kant mag opkomen.

Groetjes Ingrid :cool:
 
Wij hebben gewoon lekker ja gezegd met alles er op en er aan! Heerlijk, zou het zo weer doen :grin:

Niet doen! Arch ik kan het niet nalaten..... Melbourne een beetje vergelijken met het weer en de drukte van Nederland :x
Het weer is hier stukken beter!

There is a reputation for rain in the city, which is statistically unfounded as Melbourne receives only 50 percent of the average rainfall of either Brisbane or Sydney.
bron:http://www.melbourneaustralia.org/climate-weather

Tja over de drukte hier kan ik in vergelijking met de Sunshine Coast niets zeggen. Voordeel is wel dat er altijd wat te doen is. Ingrid, mochten jullie vervelen en al dat mooie weer en dat zand zat zijn, jullie zijn welkom hoor!

Groetjes,
Chantal
 
Gefeliciteerd met jullie huwelijk, het zal vast een fantastische dag geweest zijn. Maar wat een enorme frustratie dat je dan alleen terug vliegt naar Australie.... <img src='http://forum.xpdite.net/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/cry.gif' class='bbc_emoticon' alt=':'(' /> Inderdaad maar hopen dat jullie snel een POSITIEF antwoord krijgen en jullie eindelijk samen kunnen blijven!

Voor de zekerheid een paar extra :up: :up: :up: :up: :up:
 
Congrats!!! Hopelijk krijg je nu idd snel een positief antwoord!!! Zou wel top zijn! Succes nog met de laatste lootjes!
 
Back
Top