Wazi's LaStaVaZa

Enfin... Weer een maand verder... Watskebeurt?

Het kleine cirkeltje van familie en vrienden die op de hoogte zijn waren vooral heel blij. Dat was wel heel lekker om te merken. Zo langzamerhand wordt dat cirkeltje wel steeds groter en het aantal reserveringen voor een toekomstige slaapplek in Adelaide ook! :)

Op dit moment zijn we druk met het regelen van een trip naar Adelaide en de Oostkust in het NL'se voorjaar. Eens even kijken waar het goed toeven is in Adelaide en meteen een aantal familieleden ook beautifull Australia laten ontdekken!

Eigenlijk hebben wij maar één groot vraagteken over het jaar (2015) waarin wij definitief richting Ozz gaan: die schitterende bouwdoos die wij thuis noemen. De regering maakt het er allemaal niet makkelijker op, maar wij wanhopen niet.

Daarnaast hebben wij wat lijntjes uitgezet bij de huidige werkgever en een mogelijk toekomstige werkgever. Een paar zekerheden inbouwen van tevoren kan nooit kwaad. Daarover hopelijk snel meer.

Nu is het vooral over tot de orde van de dag... Want dat schijnt ook door te gaan... :-D
 
Ja, die huizenmarkt is een grote puinhoop en een heel dik vraagteken. Er zijn nog geen tekenen dat het gaat verbeteren. In de tussentijd maar zorgen dat het er toonbaar spic en span uitziet.
 
Waarom gaan jullie pas in 2015 weg? Heb niet je hele Lastavaza doorgespit...
 
Waarom gaan jullie pas in 2015 weg? Heb niet je hele Lastavaza doorgespit...

Zie hierboven... :)

Daar hebben wij bewust nooit iets over gezegd. Maar vooruit... Tipje van de sluier... Wij zijn de beroerdste niet. :-D

Vlak nadat wij besloten hadden te gaan starten met de procedure wisselden wij allebei net van baan. En die baan bevalt ons beiden heel goed op het moment. Dat willen wij dan ook nog twee jaar volhouden. En er zijn mogelijkheden om via de werkgever in Australie te belanden. Dat biedt toch net ff wat meer zekerheid.

Daarnaast wonen wij net in ons nieuwe huis op een geweldige locatie en willen wij onze kleine man ook nog wat tijd geven om daar samen met ons van te genieten. Rekening houdend met de basisschool is dan 2015 een goed jaar voor vertrek.

En daarnaast speelt geld natuurlijk een grote rol. Om het verlies bij verkoop van het huis eventueel te dekken en toch geld over te houden om toch een tijdje zonder baan te kunnen genieten in Adelaide. Vandaar nu even drie jaar als een gek sparen.

En dan zijn er nog een aantal familie en prive redenen die wij mogelijk tijdens een forum uitje willen delen. Grinnik... Altijd even een cliffhanger inbouwen. :)

Maar dit is het wel in een notendop. Voor ons gevoel zouden wij er nu al willen zijn, maar het verstand zegeviert... Voorlopig! ;-)

Wel houden wij alles wel in de gaten van wat er in zowel NL als SA gebeurt. En wij hebben een goede makelaar die ons al een paar keer goede adviezen heeft gegeven. Dus zodra hij een "go" geeft gaan wij meteen verder...

Wordt vervolgd...
 
Aha! Verstand boven gevoel... Dat zouden meer mensen moeten doen!
Maar we houden ons natuurlijk voor meer informatie aanbevolen, dus wanneer plan je het uitje?
 
Dank je voor je uitgebreide uitleg. Erg knap hoor dat jullie het zo verstandig aanpakken!
 
Ey, ik wist niet dat ik twee accounts had? ;). Maar idd exact dezelfde redenen (alleen hebben wij geen mannetje maar een studie) ;)
 
En toen waren wij opeens een half jaar verder... Wel af en toe met een schuin oog naar het forum gekeken hoor. :)

Er is uiteraard genoeg gebeurd met als voorlopig hoogtepunt de validatietrip van vier weken Down Under. Het was wel even schrikken in Adelaide. Van de wijken die wij op het oog hadden is er geen 1 in de top drie beland. Te saai, te weinig leven, geen voorzieningen, te ver van CBD. Maar geen paniek... We hebben ontdekt dat wij toch meer stadsmensen zijn dan we dachten. Oftewel... devwijken rond CBD zijn prima. :-D

De rest van de reis was weer fantastisch. Flinders Ranges en de Oostkust deze keer. Het klimaat, de natuur en de mensen! Wat een genot. Met kind en opa en oma ging deze reis anders dan als backpackers jaren geleden. Maar zo bekijk je het land toch weer anders en ook dat beviel goed! En een kans voor opa en oma om hun oorspronkelijke en onze toekomstige droom te zien.

We zijn net koud (letterlijk) een week of twee terug en het moge duidelijk zijn: Wij zitten binnen twee jaar vanaf nu in Australië.
De exacte datum is nog steeds afhankelijk van meer externe factoren dan ons lief is, maar we zijn druk bezig die allemaal weg te werken. En af en toe nieuwe toe te voegen, maar dat terzijde...

Mochten we nieuws hebben dan zullen we dat zeker posten. Voor de rest blijven we het forum met een schuin oog lezen...
 
wat een goed nieuws allemaal! het lijkt wel of het plots enkeltjes-Oz regent.... Het geeft hoop :)
 
Zowwwww... alweer een jaar verder... en er is genoeg gebeurd op dit forum... Ik zie allerlei updates verschijnen, dus ook maar een korte van onze kant.

Het afgelopen jaar is er genoeg gebeurd in het leven van de Wazi's, maar feit blijft: we zijn nog steeds in NL. :D
Maarrrrr.... we zijn aan het aftellen! :up: Oktober 2015 is de maand waarin het dan echt gaat gebeuren: one-way flight naar Adelaide! :)

Wat moet er nog gebeuren? Vrij makkelijk op te noemen, maar allerminst eenvoudig:
. Trouwen in Augustus 2014? Check!
. Aussie dollars sparen? Gezien het voorgaande een klein probleem en gezien het volgende punt wel zo verstandig...
. Huis verkopen in 2015 zonder al te veel verlies? We blijven hopen...
. Banen opzeggen juli 2015? Kleine snifff....
. Afscheid nemen familie en vrienden? Hele grote snihiiiiifffffff...

Dus hopelijk volgend jaar, rond deze tijd, een volledige update.

Liefs!
 
Volgend jaar die update dan, voor nu lekker genieten in Nederland. Veel succes met de voorbereidingen en alvast een hele mooie huwelijksdag gewenst!
 
Na het lezen van alweer zoveel positieve, inspirerende en "met-de-neus-op-feiten-drukkende" verhalen het afgelopen jaar wordt het ook voor ons tijd om een kleine update te geven.

Belangrijkste stap dit jaar... De 1 baan opgezegd en de ander boventallig verklaard... Dus tijd om te gaan zou je zeggen... Niets is echter minder waar... De 1 start binnenkort met een nieuwe baan en de ander blijft toch bij het bedrijf, maar dan in een rol die past bij de studie waar de afgelopen twee jaar veel tijd, zweet en een beetje stress in is gestoken. ;-)

Nu zul je vast denken: "van uitstel komt afstel". Ook hier is niets minder waar.

Wij zijn ondertussen namelijk wel officieel met de voorbereidingen gestart om in de NL'se zomervakantie van 2016 in Adelaide verder van het leven te gaan genieten.

De extra inkomsten van nog een jaartje NL kunnen wij wel goed gebruiken, de extra werkervaring ook, de zomervakantie is een mooi moment voor zoonlief om afscheid te nemen van z'n schoolmaatjes en de verwachting is dat het huis dan ook echt iets gaat opleveren.

Inmiddels twee makelaars gesproken, Hazeleger gemaild, Ozzie bankrekening geopend, contact gezocht met een school in de wijk waar wij willen wonen, recruiters gesproken en last but not least... deze laatste stand van zaken gedeeld met familie en vrienden.

Voordeel van deze ietwat lange aanloopperiode is dat iedereen zo langzamerhand wel hoopt dat wij nu eindelijk echt een keer opzouten! ;-)

Zoonlief is zelfs al begonnen met spullen uitzoeken voor de container... Hihihi...

Enfin... Alles staat nu zo langzamerhand op de rit en wij zijn er klaar voor...

To Be Continued
 
Kijkaan... Het zijn stappen. Grote stappen. Niet in de goede richting, maar met een omweg.
Keep goin', you'll be alright.
 
Back
Top