LaStaVaZa: Bloemetjes ondersteboven

Het is jullie denk ik erg gegunt dan ....en jullie toekomst moet duidelijk in Australie liggen....de reden ????dat zal de toekomst ons leren.....zoals we al vaak zeggen op het forum de laatste dagen : niets gebeurt zonder reden.
Geniet ervan !
 
Och wat een mooi tafereeltje ( ik zie het zo voor me ) :smile:

Die doc's die op required staan , lekker negeren, hadden wij ook. De Grant is het belangrijkste.
 
Proficiat!!

Als alles zo makkelijk verloopt, zal het wel de bedoeling zijn dat jullie inderdaad in Australie belanden
 
:up: :up: Soms moet je ook alles zelf doen :grin:

We proosten alvast op deze behaalde stap...
What's next?.

Cheers,

Jack :evil:
 
Zoals ik al van deze en gene had gehoord en ook wel verwacht: het puur genieten is van korte duur, daarna schiet je weer in de regelstand...
We hebben inmiddels een verhuizer gekozen en data afgesproken, we zijn bijna zover dat we weten waar de Tranenparty gehouden wordt, we hebben een aantal webcams gekocht om uit te delen aan familie voor het skype-gebeuren (als ik dat aan mijn moeder overlaat komt het niet goed...). Er zijn al wat abonnementen opgezegd, On Arrival Accommodation en Meet & Greet zijn aangevraagd, reisje naar Berlijn is geregeld en de vlucht is dus geboekt. En nu maar aftellen en regelen. Belastingdienst is er eentje die ik niet helemaal in beeld heb, wat daar moet gebeuren. Tips zijn welkom! (ik heb voorlopig nog geen AOW en we hebben ook geen eigen huis meer)
Ik heb er vreselijk veel zin in. Het enige wat ik eng vind is of je wel werk vindt, want zonder werk gaat het avontuur niet lang duren en niet relaxed worden. Maar met de gouden tip die ik overal lees 'niet afwachten maar jagen' hoop ik dat het goed komt.
 
Wauw! het ziet er inderdaad allemaal schitterend uit voor jullie!

Ik duim dat jullie geluk in Oz wordt verder gezet, maar daar ben ik eigelijk wel van overtuigd gezien jullie positieve instelling!

Enjoy every moment :up:
 
Joh Laurens,gingen wij niet de zelfde dag? :wink:
Ben je niet bang dat je dadelijk niks meer te doen hebt?Jij bent ver zeg met alles! En ik denk steeds, ah voor dat en dat is het nog veels te vroeg...
 
Het schiet al op voor jullie zeg!
afro.gif


Met de juiste instelling moet het altijd goed komen denk ik (werk bedoel ik)
grin.gif


Kan je helaas niet helpen met de belasting zaken, ben helaas zover nog niet!
Ik heb wel een emigratieboek van Nederland naar Australie, daar staat iets in over het krijgen van een M-biljet om het af te sluiten.

Er staan een hoop nuttige dingen in zoals, pensioen, aow belastingzaken enz..

Het isbn-nummer van het boek is 978 90 77698 22 8 en heet Emigreren naar Australie

Hoop dat je daar iets mee kan!

Succes!
afro.gif
 
Hoi Steven,
Dat boek hebben wij ook. Er staat inderdaad veel nuttigs in maar let wel op: je moet er niet blind op varen en alles wel even nagaan bij officiële instanties. Ik heb het boek wel eens betrapt op wat al te kort formuleren of zelfs niet helemaal juist (mag ik eigenlijk niet zeggen want ik kan geen voorbeeld meer noemen). Ik bedoel maar: het is goed als leidraad maar zorg dat je zelf weet hoe het zit voor je handelt.

Verder iedereen bedankt voor de lieve reacties.
 
even een vraagje aan steven en laurens,

kan je dit boek ook gebruiken wanneer je emigreert vanuit België of is dat toch enigzins anders?

grtjes
ines
 
Hoi Laurens

wauw, jij gaat wel vooruit zeg! Maar je hebt gelijk, eer je het weet is het augustus en extra stress door zaken die niet goed geregeld zijn kan je dan wel missen.

Het enige wat ik eng vind is of je wel werk vindt, want zonder werk gaat het avontuur niet lang duren en niet relaxed worden

Hier kan ik me heel erg in terugvinden. Jeroen maakt zich daar ook zorgen over en heeft al gezegd dat als hij het eerste jaar geen werk vindt dat het dan ophoudt. En da's natuurlijk ook niet wat je wil, nadat je meer dan een jaar in een emotionele rollercoaster hebt gezeten en al die moeite hebt gedaan. Maar als je jezelf voorhoudt dat je mogelijk moet inleveren op je loon, en ergens "onderaan" moet beginnen, maw geen te hoge verwachtingen hebt, gaat dat volgens mij wel lukken. Je beroep staat toch niet voor niets op de CSL. En Australië is groot, als je niets vindt in je voorkeurstaat vind je het mss wel in een andere staat. Ik trek me een beetje op aan het bericht van Sacha dat er in WA nog volop vacatures zijn voor IT-specialisten. Mss iets om in het achterhoofd te houden ....

@ines: belastingen in NL en België kan je niet echt vergelijken, het is een heel ander systeem. Moeten wij ook nog allemaal gaan uitzoeken (Jeroen is Nederlands belastingplichtige en ik Belgisch)
 
@ jerden :
dan ga ik jullie stappen zeker volgen (doe ik sowieso al :smile: )

Staan er in het boek wel dingen die we vanuit België kunnen gebruiken? anders heeft het geen zin het boek aan te kopen natuurlijk...
 
Staan er in het boek wel dingen die we vanuit België kunnen gebruiken? anders heeft het geen zin het boek aan te kopen natuurlijk...
[/quote]


Hoi Nesje,

Het boek emigreren naar Australie kun je een hoop aan hebben, alleen burgerzaken zijn wel vanuit Nederland en zullen anders zijn als vanuit Belgie.

Een ander boek die ik ook heb en wel algemener is "Living and working in Australie". Het is een engels boek en is erg handig. Er staan ook algemenere burgerzaken in en niet specefiek vanuit 1 land.

Het isbn-nummer is : 978-1-84528-183-0.

Linkje waar je hem kan bestellen; http://www.howtobooks.co.uk/display.asp?K=9781845281830&sf_01=CAUTHOR&sort=SORT%5FTITLE&st_01=laura+veltman&sf_02=CTITLE&sf_03=KEYWORD&sf_04=identifier&m=1&dc=1

Hoop dat je er wat mee kan!
afro.gif


Greetz,

Steven
 
Living and Working in Australia is besteld, bij bol.com. Levertijd 3-4 werkdagen. Inclusief verzendkosten 17,94 euro.
Bedankt voor de tip!
 
Als je dan toch bezig bent, bestel meteen "Down Under" van Bill Bryson.
Hilarisch en zeer informatief, ben het nu aan het lezen toevallig.
En ja, Adelaide komt er in voor :wink:
 
Als je dan toch bezig bent, bestel meteen "Down Under" van Bill Bryson.
Hilarisch en zeer informatief, ben het nu aan het lezen toevallig.
En ja, Adelaide komt er in voor
wink.gif

Heb ik al, en gelezen! Inderdaad erg leuk, vooral het stukje over cricket op de radio (ik luister als het er is cricket op BBC radio 4 in de auto en het was dus heel herkenbaar!) Overigens kan ik 'a short history of nearly everything' van hem ook aanbevelen. Kun je lenen als we er zijn (drie maanden daarna om precies te zijn, dan is het boek klaar met varen)
 
Back
Top