LaStaVaZa Steve Annelies Anna Viktor

Gefeliciteerd! Heerlijk gevoel is dat toch...en voor die kilootjes....gewoon betalen, dan kunnen die hakken ook gelijk uit het zand :D
 
eens kijken of jullie nog ooit terug gaan.....het wordt serieus nu, nog even genieten daar van de laatste dingetjes en dan op naar het avonturr!
 
Success en sterkte met de laatste loodjes. Cairns is in de kerst sfeer! Het is lekker warm en de kookaburra’s geven nu net een ochtend concert. Goede reis en geniet van het hier aankomen en de eerste weken alles regelen. Wanneer moeten jullie beginnen met werken? Hopelijk nog een beetje tijd om te genieten hier.
 
Wanneer moeten jullie beginnen met werken? Hopelijk nog een beetje tijd om te genieten hier.
Annelies 8 januari, ik begin februari.
We komen wel net aan als vele makelaars blijkbaar echt op vakantie zijn. Tot 11 januari hebben we appartementje. Ik hoop toch dat we wat leuke huizen kunnen vinden. Liefst ergens in noordelijke kustdorpjes (omdat ik naar Port Douglas moet)
We kijken er zo naar uit!
 
Er gebeurt inderdaad niet erg veel tot 8 januari. Veel bedrijven zijn na deze week dicht. Northern beaches is lekker wonen en inderdaad wel handig als je elke dag naar PD moet. Succes met huizen speuren! Er staat van alles te huur. Komt vast goed.
 
Yes. We zijn er geraakt!
Het was een redelijk helse trip. Om te beginnen waren we al bijna te laat op Schiphol. We zaten nochtans vlakbij op hotel maar dan ga hè blijkbaar toch treuzelen en als dan de lockerrumte plots verbouwd worden nadat je op zondag al een deel van de 8 stuks bagage hebt geplaatst....Met een trage suppoost laveren tussen bouwhekken en een lift die het dan niet doet. Stress. Het meesmokkelen van teveel handbagage lukte dan weer wonderwel vlot (maar in alle haast toilettas vergeten in bagage te doen, dus dat kwam niet zo profi over bij de controle en waren we dus kwijt). Waar we ons dan het meest druk om maakte, de extra bagage die wel toegelaten was door Singapore Airlines (20kg) maar niet door Virgin, bleek uiteindelijk geen issue. In Schiphol stond de weegschaal op +12kg, in Brisbane op +6. Andere zwaartekracht op zuidelijk halfrond of was door de verbouwing van de domestic transferhal alles niet zo correct afgesteld? Anyway: de vriendelijke dame aan de Virginbalie liet alles gewoon passeren. Op haar computer kon ze alle correspondentie gevoerd over dit item wel lezen maar ze besloot zelf om ons uiteindelijk geen extra kosten aan te rekenen. In Cairns bleek dan weer wel dat 1 van onze koffers een vlucht eerder had genomen en deze bij de lost lugage stond nadat we er toch wel ongerust kwamen melden dat we een koffer op de bagageband mistten. Zou ze onze bagage gewoon verdeeld hebben als oplossing?
1 ander dingetje dat waarschijnlijk wel de relaxte doch strikte mentaliteit van Australische ambtenaren typeert (?): we hadden onze douanedocs (die je op vliegtuig moet invullen en bij grenscontroles moet afgeven) in soort paarse ipv blauwe inkt ingevuld en dat kon niet....dus dat mocht ter plekke nog eens opnieuw.
Enfin hier zitten we nu! Niet echt in een schitterend tijdelijk appartement (understatement), maar dat motiveert om snel op zoek te gaan naar een eigen stek. We beginnen dus aan weer een lijstje (auto, bank, Medicare,...) maar dit is toch wel fun nu.
 
Last edited:
Welkom in Oz. En nu de meeste stress achter je en lekker op zoek naar een leuke plek om te wonen.‘you’ll be alright mate!’
 
Cairns is the place to be mate! Enjoy!!

In welke area hebben jullie nu tijdelijk een woning?
 
Ook in Australië blijft de starre bureaucratie soms toch verbazen. Voor je het weet zak je steeds verder weg in het administratieve moeras. Het begon met aanvraag voor een telefoonabonnement (met een dochter van 13 erggg belangrijk). Hiervoor moet je ook door de 100 punten id-controle (je moet 100ptn halen om je id te ‘bewijzen’ en dat kan met verschillende documenten die ieder een ander aantal punten oplevert). Paspoort en visum leverde samen 45ptn op, rijbewijs zou 60ptn opleveren. Maar dat moest dan wel een Aussie rijbewijs zijn. Medicare card samen met private zorgverzekering was ook een optie. Alleen Medicare Office was nu gesloten en van BUPA hadden we wel brief met nummer maar nog geen kaartje. Dus naar Office for transport. Maar natuurlijk....ook daar geldt het 100ptn systeem. Medicare kaart zou ook hier goed scoren dus we wisten dat het niet vandaag zou gaan lukken. Daarnaast was ook een adres vereist en vermits we nog op zoek zijn naar een huis leek het de ambtenaar van dienst beter om wat te wachten want het moet toch pas binnen 3 maand na aankomst (dochterlief vond dat geen goede suggestie :rolleyes:). En als kers op de taart: ons NL rijbewijs moest eerst nog vertaald worden! Ik haalde triomfantelijk mijn internationaal rijbewijs van de ANWB (wat in principe geen rijbewijs is maar net een officiële vertaling met Australië als één van de vermelde deelnemende landen) te voorschijn maar dat maakte totaal geen indruk want hij schermde terug met zijn lijst van aanvaarde vertalingen (naati of via consulaat). Geen doorkomen aan dus ook hier geen 100ptn.
Morgen maar eens gaan aanschuiven bij BUPA en Medicare en kijken of we daar kunnen ‘scoren’.
Nu ja alles gebeurt wel met de glimlach en buiten schijnt de zon en we willen nu al niet meer terug.
 
LOL, zo moesten wij 3 maanden abonnement vooruit betalen voor telefoon omdat ze geen credit history konden vinden. Niet gek na drie dagen in Australië! Maar blijkbaar zo ongebruikelijk dat we al met al 2.5 uur bij Telstra moesten wachten tot ze met deze oplossing kwamen. Een vertaling van ons rijbewijs hebben ze ons nooit gevraagd! Ligt soms ook aan kantoor waar je heen gaat, in stad zijn ze vaak formeler dan in de regio. Succes en blijven lachen!!!
 
Vandaag uiteindelijk Medicare geregeld en ook BUPA. Dat zou dus voldoende moeten zijn voor 100pts. Vol goede moed naar telstra Office. Begon die jongen niét met onze 100pts check maar met idd credit history. Hij kwam er totaal niet uit omdat we oa nog geen vast adres hadden en geen work history. Toen we uur later bij zijn collega langsgingen ging plots alles wel omdat hij alle tricks kende om ons toch vooruit te helpen (oa 1 maand abo vooraf). Hij vroeg niet eens naar onze BUPA dus ik weet geeneens hoe hij die 100pts geregeld heeft.
Dus iedereen heeft nu verbinding (en 1 nieuwe telefoon, ja hij heeft het goed aangepakt)
Nu nog huis. 3 januari eerste bezichtiging.
 
Last edited:
meanwhile in Australia hahahaha lachen dit!
Ennu niet in trappen hoor die rijbewijs vertaling! Ik kreeg em direct, Max moest ook vertaling hebben( ander poppetje) en die zei nee hoor, mijn vrouw blablabla. Uiteindelijk manager erbij en die pakt het boek en zegt hier staat het toch Netherlands! geen vertaling nodig.....bleek dat het eerste meneertje onder Holland had gezocht :eek:, dus hup naar een ander kantoor, visum mee want dat kan handig zijn en niet vertrekken voordat je een aussie rijbewijs hebt.
 
Nope, rijbewijs zonder enkel probleem, Medicare in een paar minuten (met tijdelijk pasje) enz. Mobiele telefoons, internet. Allemaal zonder moeilijke vragen. Internet daadwerkelijk aangesloten krijgen duurde dan wel een week of 3 a 4.

Ander kantoor of zelfde op een ander moment is een veel gehoorde truc ;) Succes!
 
Back
Top